تبریز آماده کمک به بازسازی مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان است

استاندار آذربایجان شرقی گفت: آماده ایم در ارتباط با بازآفرینی میراث های فرهنگی و تاریخی و مسکن، ساختمان، شهرسازی، توسعه حمل و نقل ریلی و جاده ای وهمچنین در بخش معدن و صنعت در مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان فعالیت کنیم.

محمدرضا پورمحمدی در دیدار سفیر کشورمان در باکو با وی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: با جدیت و اهتمام ویژه به دنبال توسعه روابط و همکاری های مشترک بین کشورمان با جمهوری آذربایجان هستیم.

وی ادامه داد: از تلاش های دستگاه دیپلماسی کشورمان در پایان مناقشه قره باغ و درگیری های کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان تشکر می کنم.

پورمحمدی گفت: ضرورت دارد فعالان اقتصادی ایران از نزدیک با فعالان اقتصادی جمهوری آذربایجان دیدار و گفت و گو داشته باشند که برای این منظور هفته آینده برنامه ای از سوی اتاق بازرگانی در تبریز تدارک دیده خواهد شد.

وی افزود: آذربایجان شرقی استان کم نظیر از لحاظ موقعیت ژئوپولتیکی و به لحاظ توانمندی های اقتصادی، صنعتی ، کشاورزی و معدن است و قابلیت بسیار خوبی برای توسعه همکاری با کشورهای همسایه به خصوص جمهوری آذربایجان دارد.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که به اندازه جمهوری آذربایجان به لحاظ سوابق فرهنگی، اعتقادی و مذهبی به ما نزدیک باشد و باید از این مزیت ها استفاده کنیم.

وی اظهار کرد:  وزیر صمت، محوریت و مسوولیت همکاری با کشورهای همسایه را به عهده استان آذربایجان شرقی قرار داده که البته از ظرفیت استان های مجاور آذربایجان غربی، اردبیل و گیلان نیز در این راستا بهره مند خواهیم شد.

پورمحمدی اضافه کرد: در آذربایجان شرقی بیش از ۵ هزار واحد صنعتی فعال است که از این تعداد ۱۳ واحد خودروسازی است و ۳۵ درصد قطعات خودرو کشور در این استان تولید می شود.

وی افزود : تبریز به عنوان پایتخت شیرینی و شکلات ایران نامگذاری شده و محصولات آن به ۸۰ کشور صادرات انجام می گیرد.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: معادن این استان با هشت میلیارد تن ذخایر مکشوفه در کشور کم نظیر هستند؛ صنعت ساختمان و بخش کشاورزی ما بسیار فعال است و قابلیت های بسیار زیادی دارد.

وی ادامه داد: ۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی و یک شهرک سرمایه گذاری خارجی در استان آذربایجان شرقی فعال است که ۴۰ درصد واحدهای شهرک سرمایه گذاری، شرکت های خارجی هستند و ۱۰ واحد تولیدی مستقر دراین شهرک سرمایه گذاران شان از جمهوری آذربایجان می باشند که نزدیک به ۴۷ میلیون دلار سرمایه گذاری کرده اند.

پورمحمدی گفت: پیشنهاد می کنیم یک مرکز تجاری و شرکت سرمایه گذاری مشترک برای حمایت از فعالیت های اقتصادی و حضور موثر و توسعه روابط اقتصادی با جمهوری آذربایجان ایجاد شود.

وی ادامه داد: نیاز است کمیته ویژه ای برای پیگیری توافقاتی که در کمیسیون همکاری های مشترک تهران و باکو انجام گرفته ، تشکیل شود.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: حدود ۵ سال قبل بیشترین گردشگران استان ما گردشگران سلامت از جمهوری آذربایجان بودند که اکنون کاهش یافته و می توان تسهیلاتی برای تورهای سلامت فراهم کرد .

وی ادامه داد: بستر برگزاری نمایشگاه مجازی در آذربایجان شرقی فراهم است و می توان از این فرصت برای به نمایش گذاشتن توانمندی های استان مان در جمهوری آذربایجان بهره مند شد تا اطلاعات طرف مقابل در خصوص توانمندی های ایران به روز رسانی شود.

پورمحمدی اظهار کرد: باید تسهیلاتی برای تسریع امور گمرکی همچون تعرفه های ویژه و تردد اتباع ۲ کشور به خصوص رفت و آمدهای خودرویی فراهم کرد .

وی به ایجاد پنجره واحد مشترک گمرکی بین دو کشور همسایه اشاره کرد و گفت: اگر نمایندگان اتاق های بازرگانی ایران و جمهوری آذربایجان از هر دو طرف در تبریز و باکو مستقر شوند، موجب افزایش تعاملات بیشتر خواهد بود.

استاندار آذربایجان شرقی افزود: شهرک صنعتی مشترک در مرز ۲ کشور و صنایع تکمیلی در جمهوری خودمختار نخجوان ایجاد شود و توسعه روابط دانشگاهی می تواند تسهیل گر ارتباطات شود.

وی ادامه داد: موافقت نامه هایی در زمینه ایجاد نهادهای مالی و بیمه ای و یا در زمینه حمل ونقل می تواند به توسعه همکاری ها کمک کند.

وی با اشاره به اینکه بستر ایجاد بازارچه مشترک در منطقه جلفا و خداآفرین فراهم است، گفت: به دنبال ایجاد گمرک جدید خداآفرین هستیم که به توسعه هر چه بیشتر همکگاری های دو کشور کمک می کند.

وی تاکید کرد: مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان در جنگ قره باغ نیازمند بازسازی است و صنعت ساختمان ما با ظرفیت های بالای تولید مصالح ساختمانی از جمله سیمان، گچ و قیر و انواع سنگ های ساختمانی می تواند برای شروع کار و حضور موثر در جمهوری آذربایجان کمک کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا