آغاز اولین جشنواره غذای جاده ابریشم در زنجان

خبرگزاری ارک – معاون دبیرکل سازمان اکو گفت: برگزاری اولین جشنواره غذای کشورهای جاده ابریشم در شهر زنجان را به فال نیک می‌گیریم، چرا که این شهر در گذشته نام خود را در جاده ابریشم ثبت کرده و هم‌اکنون در پی احیای نام تاریخی خود است.

«هایری ماراش اوغلی» در مراسم افتتاحیه دهمین جشنواره ملی آش ایرانی و اولین جشنواره غذای جاده ابریشم در زنجان افزود: وجود راه‌های تجاری قدیمی، کاروانسرا و بازار در این شهر نشان‌دهنده اهمیت این منطقه در ارتباط با غرب و شرق است که این جایگاه را با مهمان‌نوازی خود در صنعت گردشگری احیا می‌کند.

این مسئول خاطرنشان کرد: اکو سازمان منحصر به فردی است که کشورها برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و منافع شخصی به آن تکیه کنند. همچنین توسعه غذا یکی از صنایع گردشگری است که به تازگی به آن توجه می‌شود، لذا برگزاری جشنواره غذای کشورهای جاده ابریشم در جلسه شورای برنامه‌ریزی منطقه‌ای ارائه و استقبال شد.

وی اظهار کرد: باعث افتخار است که این جشنواره در شهر زیبای زنجان و با شرایط آب و هوایی فوق‌العاده برگزار می‌شود که تلاش می‌کند فرهنگ غذایی را احیا کرده و فرهنگ منطقه‌ای را در آن به نمایش بگذارد.

معاون دبیرکل سازمان اکو تصریح کرد: غذا برای میلیون‌ها توریست مهم بوده و بسیاری از آن‌ها برای چشیدن طعم غذاهای مختلف و یادگیری آن سفر می‌کنند. مردم در صدد تجربه غذاهای سالم هستند و غذا جزو ضروری فرهنگ مردم است.

«ماراش اوغلی» عنوان کرد: صنعت غذا پدیده‌ای بین‌المللی است و به‌ عنوان دروازه فرهنگ ملی از آن یاد می‌شود. غذا در صنعت گردشگری 30 درصد هزینه‌ها را شامل می‌شود که تأثیر بسزایی در اقتصاد دارد و فرصت بی‌نظیری در بازاریابی اقتصادی خلق می‌کند و سبب احیای گرشگری و هم‌گرایی و همکاری می‌شود.

وی یادآور شد: این مهم با کمک رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و راهنمایان گردشگری محقق می‌شود، لذا مقاصد گردشگری باید با کمک گرفتن از کارشناسان در بالا بردن کیفیت غذای خود تلاش کنند؛ چرا که این موضوع باعث پایداری و افزایش گردشگری و حمایت از تولیدات محلی و داخلی می‌شود.

معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز در این مراسم تاکید کرد: در دهه‌های اخیر در اقتصاد جهانی صنعت گردشگری رشد فزاینده‌ای داشته و با بررسی اقتصاد دنیا در 50 سال گذشته رشد صنعت گردشگری نسبت به سایر صنایع تصاعدی‌تر و اعجاب برانگیز بوده است؛ چرا که این موضوع در ادبیات اقتصادی جهان جا باز کرده و در حال پیشتازی است.

سعید شیرکوند اعلام کرد: بشر امروز بشری ثروتمند بوده و به موجودی پرفراغت تبدیل شده است. دانش فنی امروز در همه حوزه‌ها و فعالیت ابزار نوین به‌عنوان نیروی یدی سبب افزایش زمان فراغت انسان‌ها شده است، به گونه‌ای که در کشورهای صنعتی زمان کار کمتر و درآمد بیشتری دارند که صنعت گردشگری پاسخ‌گوی این زمان فراغت است.

وی گفت: در جنگ جهانی دوم که کانون آن اروپا بود، شاهد ویرانی‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بودیم، لذا این تفکر در بشر به وجود آمد که چرا باید خصومت وجود داشته باشد و چگونه می‌توان خصومت‌زدایی کرد و انسان‌ها را نسبت به یکدیگر مهربان کرد، که پاسخ آن توسعه گردشگری است.

این مسئول افزود: در کشورهای دیگر پدیده تورگردانی از دوره ابتدایی مدارس آغاز ‌شده و به سطوح بالا می‌رسد تا افراد با حضور در کشورهای مختلف نسبت به آن کشور تعلق‌خاطر داشته باشند، به گونه‌ای که گویی این کشورها وطن خود آن‌ها است که نمونه بارز آن را در زلزله بم شاهد بودیم که در بررسی‌های انجام گرفته بیشتر افراد خارجی که درخواست کمک به بم را داشتند کسانی بودند که این شهر را دیده بودند.

شیرکوند با بیان اینکه گردشگری امروزه در روابط بین انسان‌ها نقشی جدی بازی می‌کند، اما هنوز در ایران به این امر پرداخته نشده و گردشگری به صنعت تبدیل نشده است، خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که به صورت جدی به گردشگری پرداخته نشده، تکیه به درآمدهای نفتی و در نتیجه آن بی‌توجهی به زیرساخت‌های اقتصادی کشور بوده است که نمونه آن بی‌توجهی به مالیات‌ها است، در حالی که مالیات ستون فقرات کشورهای پیشرفته است.

وی اظهار کرد: گردشگری به قدری نازل شده است که به آن به دید تفنن و جابه‌جا شدن انسان‌ها نگاه می‌شود، این در حالی است که گردشگری چرخه بخش‌های مختلف اقتصاد را به حرکت درمی‌آورد.

معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان اینکه متاسفانه باوری غلط در ذهن افراد در زمینه گردشگری پمپاژ شده است، تصریح کرد: این باور غلط، گردشگری را با بی‌بندوباری و هنجارشکنی برابر می‌داند، در حالی که انواع مختلف گردشگری مانند گردشگری طبیعی، سلامت و فرهنگی زیارت وجود دارد و بخش کوچکی از گردشگری، عشرتی است و همین موضوع متاسفانه سبب محروم شدن از این صنعت شده است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه طی چند سال اخیر توجه جدی به صنعت گردشگری شده است، یادآور شد: بسیار تاکید شده است که این صنعت احیا و ایجاد شود؛ چرا که تجربه نشان داده با حضور گردشگران خارجی در ایران حتی شاهد یک مورد شکایت و هنجارشکنی نبوده‌ایم و گردشگران خارجی اصول و معیار خود را رعایت کرده و ادب را به خوبی به جا آورده‌اند.

شیرکوند ادامه داد: امیدواریم این صنعت به خوبی در کشور ایجاد شود، چرا که این موضوع سبب رونق صنایع‌دستی، غذا و سایر زیربخش‌ها خواهد شد. امسال به این موضوع به‌صورت جدی‌تر پرداخته شده است تا شاهد شکل‌گیری صنعت قدرتمند گردشگری باشیم؛ چرا که جای تامل است که ایران در ثبت آثار گردشگری جزو 12 کشور برتر بوده، ولی سهم آن از گردشگر ورودی به کشور بسیار کم است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان نیز در این مراسم گفت: جشنواره آش ایرانی که امسال وارد دهمین سال فعالیت خود شده است، جزو قدیمی‌ترین جشنواره‌های برگزار شده در کشور است که سالانه 45 هزار نفر از آن بازدید می‌کنند.

یحیی رحمتی افزود: در کنار برگزاری جشنواره آش که در آن 25 استان با 42 نوع آش شرکت کرده‌اند، نمایشگاه صنایع‌دستی نیز با حضور 31 استان و 130 غرفه برگزار می‌شود.

این مسئول تاکید کرد: سال گذشته دبیرخانه فرهنگی اکو درخواست برگزاری مشترک این جشنواره در حوزه غذا و با محوریت کشورهای عضو اکو را داشت، لذا این موضوع در نشست‌های مختلف مطرح و سبب شد جشنواره مستقل غذاهای جاده ابریشم با حضور پنج کشور ایران، چین، تاجیکستان، ترکیه و جمهوری‌آذربایجان در کنار دهمین جشنواره آش با عنوان اولین جشنواره غذای کشورهای جاده ابریشم برگزار شود.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا