سرآشپز

نام غذا: چکدرمه

مواد لازم: گوشت گوسفند با استخوان ۵۰۰ گرم، برنج ۳ پیمانه، پیاز ۱ قاشق غذا خوری، سیر ۱ بوته، گوجه فرنگی بزرگ ۵ عدد، رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری، روغن حیوانی ۱ قاشق غذا خوری، روغن مایع به مقدار لازم، آب ۱ لیتر، ادویه پلو ۱ قاشق چای خوری، فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری، نمک به مقدار لازم

طرز تهیه: ابتدا برنج را در آب و نمک خیس می کنیم. پیاز را خرد کرده و همراه گوشت تفت می دهیم. سپس رب، ادویه پلو، نمک و فلفل را افزوده و تفت می دهیم. پوست گوجه فرنگی ها را گرفته و نگینی خرد می کنیم. بعد به گوشت اضافه کرده و تفت می دهیم. سپس آب ریخته و حرارت را زیاد می کنیم. وقتی به جوش آمد حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم گوشت کاملا بپزد. زمانی که گوشت پخت و آب آن کم شد از قابلمه خارج می کنیم. سپس برنج را به آب گوشت اضافه می کنیم. وقتی آب برنج کاملا کشیده شد بوته سیر را روی آن قرار داده و دم می کنیم. در ۱۰ دقیقه آخر گوشت را روی برنج قرار می دهیم. وقتی برنج دم کشید در ظرف مورد نظر کشیده و گوشت ها را روی آن می چینیم. روغن حیوانی را روی برنج ریخته و همراه سیر بخار پز سرو می کنیم.
* گوشت و رب را کمی بیشتر از حد معمول تفت می دهیم.
* مقدار آب گوشت را تنظیم می کنیم تا برنج شفته نشود.
* چکدرمه یکی از غذاهای محلی ترکمن است.

الناز اشراقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا