بانک مولد برای حمایت از تولید راهاندازی میکنم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بانکی مولد برای حمایت از تولید راهاندازی میکنم که پشتوانه آن، صندوق توسعه ملی خواهد بود.
به گزارش ارک خبر، علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه رادیو اقتصاد به تشریح دیدگاهها و برنامههای خود در حوزه اقتصاد پرداخت و گفت: امروز با نقدینگی افسارگسیخته در کشور مواجه هستیم، تأمین مالی بنگاهها انجام نمیشود، دولت پول پرقدرت برای جبران کسری بودجه خود ایجاد کرده و تورم بالایی را به کشور تحمیل کرده است.
وی تاکید کرد: بدون استراتژی صنعتی نمیتوان رانت مولد یا حمایت ویژهای از اقتصاد انجام داد بنابراین سردرگمی بینظیری در کشور وجود دارد. دولت و بانکها رقیب تولید و تولیدکننده هستند و پول را به سمت سفتهبازی و سوداگری میبرند. بانکها به بنگاه اقتصادی تبدیل شدهاند.
بانک مولد برای حمایت از تولید راهاندازی میکنم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: بانک مولد برای حمایت از تولید راهاندازی خواهم کرد که پشتیبان آن، صندوق توسعه ملی است. این بانک از تولیدکنندگان حمایت میکند و دستخوش رانت سوداگری نخواهد بود.
زاکانی افزود: بانکها سوداگری میکنند، بانکهای خصوصی آویزان بانکهای دولتی و بانکهای دولتی آویزان بانک مرکزی هستند. دولت و بانکها بنگاهداری میکنند و رقیب تولید هستند.
وی اظهار داشت: بانکی که بنده تأسیس میکنم، رانت مولد برای ۹ پیشران اقتصادی ایجاد میکند و نظارت دقیق بر تسهیلات این بانکها جهت تخصیص در تولید وجود دارد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ۳۸ درصد درآمدهای نفتی متعلق به صندوق توسعه ملی است، گفت: متأسفانه دولتها پول صندوق توسعه ملی را میخورند در صورتی که طبق قانون باید منابع صندوق توسعه ملی به حمایت ارزی و ریالی از تولید اختصاص یابد.
دولت و قاچاقچی به جنگ صادرکننده میروند
وی افزود: صادرات موانع زیادی دارد، دولت و قاچاقچی به جنگ صادرکننده میرود. یکی از دوستان ما میگفت مردم چین عاشق کالاهای ایرانی هستند اما متأسفانه تنها مواد خام از ایران صادر میشود. تسهیل صادرات یکی از برنامههای اصلی دولت بنده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد بازار بورس، گفت: در راستای تقویت بازار سرمایه و اصلاح نظام بانکداری گام برخواهم داشت. به دنبال ایجاد رونق واقعی در بازار بورس هستم. رونق کاذبی که دولت در بازار بورس ایجاد کرد، بیشترین آسیب را به مردم زد. حقوقیها با کمال ناجوانمردی مسیری را دنبال کردند که سرمایه مردم را آب کرد.
زاکانی ادامه داد: دولت امکان قابل عرضه نداشت و ۲۳ درصد پولی را که از بازار بورس جمع کرده بود، در بازار اولیه و ۷۶ درصد را به بازار ثانویه انتقال داد، وزارت نفت به تکالیفش عمل نکرد و همه این موارد موجب زمین خوردن بورس شد.
وی در خصوص راهحل رونق بازار بورس، گفت: به جای سوداگری و سفتهبازی باید سیاستهای پایدار در بازار بورس اجرایی، بازارگردانی غلط تعطیل شود، با ابزارهای نظارتی میتوان این کار را انجام داد، باید بورس را به آرامش برسانیم و سیاستهای پایداری را دنبال کنیم.
دولت با بازار ارز بازی میکند تا مقاصد سیاسی خود را پیش ببرد
زاکانی در بخش دیگری از اظهاراتش، نوسان نرخ ارز را ناشی از سیاستهای غلط پولی دولت خواند و گفت: اقتصاد، دستوری نیست. بیثباتی نرخ ارز سمی برای جهش تولید است. در دولت بنده بازار ارز شفاف و غیررانتی خواهد بود. فساد و رانتی که در ارز دولتی وجود دارد، بینظیر است. دولت با بازار ارز بازی میکند تا مقاصد سیاسی خود را پیش ببرد.
وی ادامه داد: اجرای نظام ارزی شناور و مدیریت شده، سیاست ما برای ایجاد ثبات در بازار ارز است. نباید اقتصاد دستوری اداره شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین مورد برنامهاش برای استفاده از سیاست خارجی جهت رشد اقتصادی، گفت: در حوزه خارجی رویکرد تحولی برای دیپلماسی فعال و هوشمند را طراحی کردهام. امروز در عرصه سیاست خارجی از وضعیت اسفناکی برخورداریم. یکی از کارکردهای دستگاه دیپلماسی در عرصه جهانی، ایجاد رونق اقتصادی است. سفارت ترکیه ۱۶۸ رایزن اقتصادی در ایران دارد. وزارت خارجه ما تنها دو رایزن اقتصادی دارد که یکی در عراق و دیگری در افغانستان فعالیت میکنند.
زاکانی تصریح کرد: مأموریت جدی ما بر مبنای توانمندی عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط خارجی و استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور است. باید شورای عالی ایرانیان در وزارت خارجه فعال شود و مناطق مختلف منطقه و جهان از نظر اقتصادی مورد شناسایی قرار گیرند که دبیری این کار بر عهده سازمان توسعه تجارت است.
وی وعده داد که دولت من در خدمت تولید قرار خواهد گرفت و مشکل بیکاری را حل خواهد کرد، در کشور انسداد وجود ندارد و اقتصاد کشور را متحول خواهیم کرد.