تولید ۳ هزار تن قارچ خوراکی در آذربایجانشرقی
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی از تولید ۳ هزار تن قارچ خوراکی در استان طی سال جاری خبر داد.
به گزارش ارک خبر،حمدباقر بیپروا در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه میزان تولید قارچ در کشور ۱۷۵ هزارتن و میزان تولید قارچ در آذربایجان شرقی حدود ۳ هزار تن است، گفت: این میزان قارچ در ۱۰ واحد صنعتی فعال و ۱۰۲واحد کوچک و خانگی که در امر تولید پرورش قارچ خوراکی فعالیت میکنند، تولید میشود.
وی با بیان اینکه از این مقدار یک هزار و ۷۶۵ تن در واحدهای صنعتی و مقدار یک هزار و ۲۴۴ تن در واحدهای کوچک و خانگی در سطح شهرستانهای استان تولید میشود، ادامه داد: بیشترین فراوانی مربوط به شهرستانهای بستانآباد و تبریز بوده و ۵۸ درصد تولید قارچ استان در واحدهای صنعتی و ۴۲ درصد در واحدهای کوچک تولید میشود که سهم بسزایی در تامین پروتئین استان ایفا میکنند.
وی ادامه داد: شهرستان بستان آباد رتبه اول و شهرستان تبریز رتبه دوم تولید قارچ را در استان به خود اختصاص داده است.
بیپروا با بیان اینکه تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بطور مستقیم در امر تولید قارچ در استان فعالیت میکنند، افزود: قیمت قارچ فله در فصول پائیز و زمستان با بیشترین قیمت حدوداً ۳۸ هزار الی ۴۵ هزار تومان و کمترین قیمت در فصل تابستان به دلیل کاهش تقاضا به ۳۰ هزار تومان کاهش مییابد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، وی به مشکلات و چالشهای توسعهی قارچ در استان اشاره نکرده و گفت: عدم پرداخت تسهیلات کم بهره عدم پوشش بیمه محصول قارچ وخود تولید کننده، عدم وجود کارخانه کمپوست قارچ درسطح استان، قیمت بالای تولید و حمل ونقل کمپوست، کیفیت پایین کمپوست، پائین بودن اطلاعات فنی اکثر تولید کنندگان قارچ در واحدهای کوچک، بالابودن هزینههای اخذ پروانه و تمدید آن و بالا بودن قیمت تعرفه گاز و برق مصرفی از جمله چالشها و مشکلات این بحش میباشند که تلاش میکنیم تا نسبت به مرتفع شدن آنها اقدام کنیم.