چالشهای موزه زنده غذای ایران در تبریز/ میخواهند به جای سیلوی گندم بیمارستان بسازند!
در حالی که سیلوی تاریخی تبریز هنوز هم جایگاه استراتژیک خود در تأمین امنیت غذایی تبریز و آذربایجان شرقی را حفظ کرده است، مدتی است که زمزمههای عجیبی برای واگذاری و تغییر کاربری آن به گوش میرسد! گویا یک بیمارستان در جوار سیلوی تبریز چشم طمع به زمین آن دارد و در این باره لابیهای سیاسی خود را هم به کار گرفته است.
به گزارش ارک خبر،مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان شرقی در مورد چرایی پافشاری بر چنین تصمیمی عجیبی توسط برخی مدیران ارشد استان، اظهار کرد: آمار سوخته و قدیمی به مسئولان امر در تصمیمگیری دادهاند و بر همین اساس به ما فشار میآوردند. آقایانی که به این آمارهای قدیمی و نادرست استناد میکنند، متأسفانه تصمیمگیران ارشد استان را با اطلاعات غلط برای تصمیم نادرست تحت فشار میگذارند.
شاهدی تأکید کرد: ما تلاش میکنیم مجموعه تاریخی سیلوی تبریز را به عنوان مرکز اصلی حفظ امنیت غذایی مردم تبریز و استان آذربایجان شرقی حفظ کنیم. کسانی که در این زمینه میخواهند تصمیم بگیرند، باید همه جوانب این موضوع حساس را بسنجند و به دلایل و مدارک مستدل ما در خصوص مخالفت با واگذاری سیلوی گندم تبریز برای توسعه بیمارستان همجوار توجه کنند.
وی با تأکید مجدد بر اهمیت استراتژیک سیلوی تبریز در تأمین امنیت غذایی مردم و همچنین ثبت ملی این اثر تاریخی در فهرست میراث فرهنگی و تاریخی کشور، افزود: اساساً قانون اجازه اجرای چنین تصمیم غلطی را نمیدهد و کسانی که برای این تصمیم اشتباه اعمال فشار میکنند، فردا نمیتوانند پاسخگوی پیامدهای آن در تأمین نیارهای اساسی مردم استان باشند و در صورت نبود سیلوی تبریز تأمین نیاز غذایی آذربایجان شرقی از دیگر استانها حداقل یک هفته زمان خواهد برد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان شرقی تأکید کرد: ما این مسائل را به مسئولان امر رساندهایم، آنها ممکن است از این حرفهای ما ناراحت شوند، اما باید این واقعیتها دیده و شنیده شوند.
شاهدی گفت: ما با کسانی که قصد توسعه بیمارستان همجوار سیلوی تبریز را دارند، موافق هستیم و این دوستان میتوانند طرح توسعه خود را در زمین خالی هفت هزار متری روبروی خود به عنوان پارکینگ استفاده میشود اجرایی کنند. ما روبروی هم قرار نداریم، بلکه در خدمت برای مردم کنار هم قرار داریم.
گزارش نصر میافزاید، سیلوی تاریخی گندم تبریز با ۱۶ هزار تن ظرفیت و انبارهای اقماری آن با ظرفیت ذخیرهسازی حدود ۴۰۰۰ تن کالاهای اساسی یکی از سیلوهای پنجگانه اولیه ایران و اولین سیلوی گندم ساخته شده در کشور با تکنولوژی آلمانی و روسی است که از سال ۱۳۱۸ مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. این اثر عظیم صنعتی در سال ۱۳۹۶ به ثبت ملی در فهرست میراث فرهنگی و تاریخی رسیده است.
سیلوی گندم تبریز و انبارهای آن بر خلاف برخی گزارشها راکد نبوده و این مجموعه با تمام ظرفیت فعالیت خود را انجام میدهد، اما بر اساس گفته مدیران این مجموعه به دلایل لحاظ مسائل پدافند غیرعامل امکان رسانهای کردن همه فعالیتهای آن میسر نیست. این در حالی است که برخی محافل با ادعای اینکه سیلوی گندم تبریز و انبارهای آن راکد هستند، خواستار تملک و تغییر کاربری آن به نفع بیمارستان همجوار آن هستند! امید است مسئولان امر با لحاظ واقعیات و ضرورتها نسبت به ضرورت حفظ امنیت غذایی جامعه و همچنین حفظ میراث فرهنگی و تاریخی تبریز اهتمام ورزند.
انتهای پیام/