افزایش۵ برابری تولید ابریشم در ۱۰سال

خبرگزاری ارک – معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه به دنبال این هستیم نیاز ابریشم کشور را طی پروسه‌ای حدودا ۱۰ ساله در داخل تامین کنیم، گفت: قصد داریم امسال حدود ۵ هزار جعبه تخم نوغان وارد کنیم.

حسن رکنی  با بیان اینکه  متاسفانه تولید ابریشم چند سالی در کشور سیر قهقرایی داشته است، اظهارداشت: ما به دنبال احیای این حرفه هستیم و ایجاد مرکز توسعه نوغانداری کشور طی سال گذشته در راستای این هدف بوده است.

وی اضافه کرد: ما اعتقاد داریم که این حرفه به عنوان یک شغل جانبی می تواند به بهره برداران و کشاورزان کمک کند و در بهبود معیشت خانوار روستایی موثر باشد.

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه ما به دنبال این هستیم که حرفه نوغانداری را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی رونق بخشیم، افزود: استان گیلان مهد نوغانداری کشور است و نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی مشارکت بسیار زیادی در این زمینه داشتند و کمک زیادی به ما کردند.

رکنی اضافه کرد: ما به دنبال این هستیم که نیاز ابریشم کشور را طی پروسه ای حدود ۱۰ ساله در داخل تامین کنیم و در همین راستا برنامه تولید نهال توت اصلاح شده که از زیرساخت ها و نیازهای اولیه توسعه نوغانداری به شمار می رود در دستور کار وزارت جهاد قرار گرفته است ضمن اینکه ایجاد توتستان های جدید در مناطق مستعد و تولید نهال های اصلاح شده می تواند در تغذیه کرم ابریشم بسیار موثر باشد.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تا سال گذشته سالانه حداکثر۱۰۰ هزار اصله نهال توت در کشور تولید می شد، گفت: ما از سال گذشته برنامه ریزی کردیم که برای امسال تولید یک میلیون اصله نهال توت را در کشور  داشته باشیم به عبارتی ظرفیت کار را  ۱۰ برابر  افزایش دادیم.

رکنی با اشاره به اینکه اقدامات اولیه در این زمینه انجام و زیرساخت کار آماده شده است، افزود: تصور ما این است که امسال برای اولین بار بتوانیم میزان نهال تولیدی در کشور را تا حد قابل توجهی بهبود بخشیم  و نهالستان های زیادی را در جهت احیای صنعت نوغانداری داشته باشیم که این به معنای تغذیه مطلوب کرم ابریشم و تولید پیله بیشتر است.

وی برنامه های وزارت جهاد در جهت احیای صنعت نوغانداری را مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت:برای اولین بار برنامه ای داریم که در سالجاری سفارش تخم نوغان های جدید را از کشورهای دیگر بدهیم تا بتوانیم از یافته های جدید کشورهایی که در این زمینه کار کرده اند، استفاده کنیم.

رکنی با بیان اینکه کشورهایی مانند چین و ژاپن در این زمینه کارهای خوبی انجام داده اند، گفت: محققان ما در حال بررسی این موضوع هستند تا از مجموع حدود ۳۲ هزار جعبه تخم نوغانی که برای سال آینده پیش بینی شده، بخشی  از کشورهای دیگر وارد شوند.

معاون وزیرجهاد کشاورزی دو هدف عمده را برای این کار ذکر کرد و ادامه داد: نخست اینکه ما می توانیم تخم نوغان هایی را که وارد می شوند با پتانسیل های ژنتیکی کرم ابریشم داخلی مقایسه کنیم و دوم اینکه احتمالا با افزایش عملکرد در بخشی از تولید مواجه خواهیم بود. رکنی گفت: برنامه های مذکور مقدمه ای است برای اینکه بتوانیم احتمال موفقیت را در این زمینه افزایش دهیم.

وی  در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت جهادکشاورزی با خواسته وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر واردات حداقل ۲۰ هزار جعبه تخم نوغان چینی در سال زراعی آینده موافقت خواهد کرد؟ گفت: چون اولین سالی است که قرار شده این اتفاق رخ دهد و ما چشم انداز خاصی نداریم که تخم وارد شده چقدر به شرایط موجود برتری دارد، فعلا مصلحت در این است که حدود  ۵ هزار جعبه تخم نوغان جدید وارد کنیم تا بتوانیم مقایسه های لازم و در پی آن برنامه ریزی های مناسب را برای سالیان بعد انجام دهیم.

رکنی با اشاره به اینکه  بین ۲۷ تا ۳۰ هزار جعبه تخم نوغان هم از منابع داخلی تامین خواهد شد و در حال تولید است، افزود: هنوز قطعی نشده واردات تخم نوغان از کدام کشور انجام شود ضمن اینکه همکاران ما مطالعات اولیه این کار را انجام می دهند و عملکردها و صفات تولیدی را مقایسه می کنند تا بدانیم واردات  از کجا برای ما اقتصادی تر است.

وی میزان تولید ابریشم را در کشور حدود هزارتن  عنوان کرد و ادامه داد: میزان نیاز مان حداقل ۵ هزارتن است و ما قصد داریم  دراین  برنامه ۱۰ ساله با شتاب بیشتری حرکت و نیازمان را حدالامکان در داخل تامین کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

 

دکمه بازگشت به بالا