نقش‌آفرینی پررنگ بانوان در اقتصاد آذربایجان‌شرقی

توسعه و رونق اقتصادی آذربایجان‌شرقی در سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته و در این مسیر نمی‌توان از نقش بانوان چشم‌پوشی کرد چون نقش‌آفرینی این قشر علاوه بر حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، علمی و آموزشی در عرصه اقتصادی نیز روز به روز پررنگ تر از گذشته شده است.

به گزارش ارک خبر، زنان تقریبا نیمی از جمعیت آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده اند و در دهه های اخیر در برخی از عرصه ها از جمله آموزش عالی، گوی سبقت را از مردان ربوده و خود را به صدر این حوزه رسانده اند به طوری که بر اساس آمار سال تحصیلی ۹۸ – ۹۹ بیش از ۵۳ درصد از صندلی دانشگاه ها در اشغال بانوان و دختران بوده است و این آمار در مقطع تحصیلی پایه اختلاف فاحشی نشان می دهد به طوری که از مجموع ۷۶۷ هزار و ۷۵۵ دانش آموز دختر استان حدود ۱۵.۵ درصد پسر و ۸۴.۵ درصد دختر هستند.

افزایش جمعیت زنان در موسسه های آموزش عالی و ارتقای سطح آگاهی و دانش این اقشار در زمینه های مختلف موجب شد تا مشارکت و نقش آفرینی زنان در حوزه های فرهنگی و اجتماعی به ویژه اقتصاد کشور و به تبع آن در رونق اقتصادی آذربایجان شرقی پررنگ شود.

توسعه کشور در عرصه های مختلف به ویژه اقتصاد بدون در نظر گرفتن نقش نیمی از جمعیت فعال آن حاصل نمی شود و برای رسیدن به این منظور باید زمینه های مشارکت زنان در اقتصاد فراهم شود و در این مسیر نقش دولت زیاد است و می تواند با ایجاد زیرساخت ها و ارایه تسهیلات و مشوق های لازم، زمینه این مشارکت را فراهم کند.

بر این اساس اجرای طرح های توسعه اشتغال، توسعه مشاغل خانگی، حمایت دولت سیزدهم از زنان کارآفرین، توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواده، اعطای تسهیلات ویژه و ایجاد شرایط بهتر و بسترهای لازم برای فعالیت این قشر در عرصه های اقتصادی، در سال های اخیر ورود زنان و بانوان به صحنه های اقتصادی را تسهیل و تسریع کرد و بر این اساس شاهد افزایش فعالیت اقتصادی زنان در آذربایجان شرقی هستیم.

به عقیده کارشناسان و متولیان حوزه اقتصادی و اشتغال آذربایجان شرقی، در سال های اخیر حضور بانوان در عرصه اقتصادی استان چشمگیر بوده و حدود ۳۱ درصد از اشتغال را به خود اختصاص داده اند و با حمایت های دولت سیزدهم از این قشر و بانوان کارآفرین روبه رشد بوده و پیش بینی می شود تا پایان سال این سهم به حدود ۴۰ درصد برسد.

افزایش سهم اشتغال بانوان در آذربایجان شرقی به ۴۰ درصد

ﻣﻌﺎﻭﻥ ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﯼ ﺍﺳﺘﺎﻧﺪﺍﺭ ﺁﺫﺭﺑﺎﯾﺠﺎﻥ ﺷﺮﻗﯽ در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه در ابتدای سال جاری سهم بانوان در اقتصاد استان حدود ۱۵ درصد بود، می گوید: این قشر از جامعه حدود نیمی از جمعیت استان را به خود اختصاص داده اند و با توجه به استقبال و علاقه مندی آنان برای فعالیت در عرصه اقتصادی، پیش بینی می شود این میزان تا پایان سال به ۴۰ درصد برسد.

«محمد کلامی»، با اشاره به حمایت های دولت از بانوان کارآفرین و مشاغل خانگی، می افزاید: بر این اساس تسهیلات مختلفی از سوی دولت برای اشتغال و فعالیت های اقتصادی بانوان اختصاص می یابد.

وی با تاکید بر اینکه حضور و نقش آفرینی بانوان در فعالیت های اقتصادی موجب رونق اقتصاد استان می شود، اظهار می کند: در زمان کنونی حدود ۶۹ درصد اشتغال آذربایجان شرقی به مردان و حدود ۳۱ درصد نیز به زنان اختصاص دارد.

حدود ۶۹ درصد اشتغال آذربایجان شرقی به مردان و حدود ۳۱ درصد نیز به زنان اختصاص دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی، با تاکید بر اینکه اشتغال بانوان باید در اولویت دستگاه‌ های اجرایی استان قرار گیرد، می گوید: امسال میزان تعهد اشتغال استان ۴۷ هزار و ۱۶۵ نفر تعیین شده که تاکنون بیش از ۱۰۰ درصد این میزان تعهد با ثبت در سامانه رصد تحقق یافته و راستی آزمایی ۹۰ درصد نیز انجام شده است.

کلامی، با بیان اینکه تاکنون مشخصات ۴۸ هزار و ۸۴۲ نفر در این سامانه ثبت شده است، ادامه می دهد: بانوان کارآفرین و علاقه مند به اشتغال در حوزه های اقتصادی سهم قابل توجهی از این افراد را به خود اختصاص داده اند.

 

میزان اشتغال بانوان در آذربایجان شرقی به ۴۰ درصد می رسد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی نیز می گوید: بر اساس داده های سامانه رصد اشتغال، امسال حدود ۴۸ هزار نفر در این استان در این سامانه ثبت نام کرده و مشغول کار شده اند که از این تعداد ۳۵ درصد مربوط به بانوان است.

«حسین فتحی»، با بیان اینکه اولویت اشتغال با دانش آموختگان دانشگاهی و بانوان است، می افزاید: با توجه به اینکه بیکاری زنان و بانوان نسبت به مردان بیشتر است، پیش بینی می شود تا پایان امسال میزان اشتغال بانوان در استان به بیش از ۴۰ درصد برسد.

وی اظهار می کند:بر اساس مصوبه کارگروه اشتغال، اولویت اشتغال و پرداخت تسهیلات در این خصوص به ترتیب با دانش آموختگان، بانوان و روستاییان است بر اساس مصوبه کارگروه اشتغال، اولویت اشتغال و پرداخت تسهیلات در این خصوص به ترتیب با دانش آموختگان، بانوان و روستاییان است تا این قشر با ورود به بازار کار، نقش اساسی خود را در پیشبرد برنامه های اشتغال دولت، ایجاد ارزش افزوده برای کشور و واحدهای تولیدی ایفا کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی می گوید: در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۷ درصد اشتغال استان مربوط به زنان بود که این میزان تا ۱۳ دی ماه امسال به حدود ۳۵ درصد رسیده و این روند روبه رشد همچنان ادامه دارد.

فتحی، با تاکید بر اینکه هدف گذاری و اولویت دولت، ایجاد اشتغال است، ادامه می دهد: بر این اساس دولت سیزدهم نسبت به دولت های گذشته فعالیت بیشتری داشته و موفق عمل کرده است.

تخصیص ۳۱ درصد تسهیلات اشتغالزایی استان به بانوان

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان‌شرقی نیز با بیان اینکه در سال های اخیر فعالیت زنان در حوزه اقتصاد استان افزایش چشمگیری داشته است، می گوید: دولت سیزدهم با اعطای تسهیلات ویژه از زنان و بانوان کارآفرین حمایت می کند .

«زهرا کوهی»، می افزاید: در سال های گذشته عمده اشتغال بانوان در سطح استان مربوط به مشاغل خانگی بود ولی در سال های اخیر رغبت این قشر برای فعالیت و مشارکت در اقتصاد خرد و مشاغل صنعتی نیز افزایش یافته است.

وی با اشاره به طرح های اشتغالزایی و حمایتی دولت از اشتغال زنان، می گوید: بر اساس تعهدات دولت سیزدهم در خصوص ایجاد یک میلیون فرصت شغلی در سال، سهم آذربایجان شرقی از این میزان در سال گذشته حدود ۴۵ هزار نفر بوده است که در پایان سال علاوه بر تحقق این میزان تعهد، ۳۰ درصد نیز بیشتر از سهم تعهدات استان انجام شد.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان‌شرقی، با بیان اینکه سهم اشتغال بانوان از این میزان تعهدات، ۴۲ درصد است، می گوید: میزان تعهدات اشتغال استان در سال جاری، حدود ۴۷ هزار و ۱۶۵ نفر بود که تاکنون ۱۰۰ درصد این تعهدات محقق شده است.

میزان تعهدات اشتغال استان در سال جاری، حدود ۴۷ هزار و ۱۶۵ نفر بود که تاکنون ۱۰۰ درصد این تعهدات محقق شده است.

کوهی، با اشاره به ثبت نام بیش از ۴۸ هزار نفر در سامانه «رصد»، ادامه داد: بیش از ۱۳ هزار تعهد ایجاد شغل استان و ۳۱ درصد تسهیلات پرداختی سال جاری، به اشتغالزایی و کارآفرینی بانوان اختصاص یافته است.

وی یادآوری می کند: فعالیت بانوان کارآفرین استان در ۲ سال گذشته با حمایت های دولت سیزدهم رشد چشمگیری کرده است و با ادامه این روند و نقش آفرینی این قشر در حوزه اقتصاد، اقتصاد استان بیش از این رونق می گیرد.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان‌شرقی، خاطرنشان می کند: برای نقش آفرینی بیشتر زنان در حوزه اقتصاد استان و با هدف حمایت دولت از بانوان کارآفرین، در دور دوم سفر رییس جمهور به آذربایجان شرقی ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی معاونت فناوری ریاست جمهوری در حوزه دانش بنیان و حمایت از بانوان کارآفرین اختصاص یافت.

کوهی، می افزاید: بر این اساس ۳۰ بانوی کارآفرین از جمله در حوزه های صنایع غذایی، قالی بافی، کشاورزی، آموزشی و خیاطی استان شناسایی شدند و برای حمایت از آنان پنج میلیارد ریال کمک بلاعوض پرداخت و برای ۸۰ نفر اشتغالزایی ایجاد شد.

توانمندسازی بانوان در عرصه اقتصاد و تولید جزو برنامه های اتاق بازرگانی تبریز است

دبیر هیات رییسه اتاق بازرگانی تبریز نیز با تاکید بر لزوم افزایش حضور بانوان در عرصه های اقتصادی می گوید: بر این اساس تلاش می شود با رویکردی نظام مند و عاری از نگاه جنسیتی و تدوین اصول مربوط، زمینه تعامل بیشتر بانوان فعال اقتصادی آذربایجان شرقی با این اتاق فراهم شود.

«رضا جعفری»، می افزاید: این اتاق تلاش می کند، در آینده گام‌های حمایتی از بانوان فعال در حوزه اقتصادی استان بردارد و در این زمینه از طریق آموزش یا تسهیل شرایط، راه را برای فعالیت اقتصادی بانوان استان هموار کند.

وی اظهار می کند: توانمند سازی بانوان استان در عرصه اقتصاد و تولید، لزوم ورود بیشتر بانوان به بازارهای جهانی و برندسازی (تجاری سازی) برای محصولات و افزایش زنجیره ارتباطی بین بانوان فعال عضو اتاق از برنامه های این اتاق است.

دکمه بازگشت به بالا