چهار برابر بودجه آذربایجان شرقی از طریق مولدسازی تامین اعتبار شد

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی از تامین اعتبار چهار برابر بودجه استان از طریق مولدسازی خبر داد و گفت: طرح های مربوط به طرح مولدسازی آماده ورود به مرحله اخذ مجوز است.

به گزارش ارک خبر،واقف بهروزی روز دوشنبه اظهار کرد: بودجه استانی آذربایجان شرقی ۲۰ هزار میلیارد ریال است و پیش بینی می‌شود که ۴ چهار برابر آن معادل ۸۰ هزار میلیارد ریال از طریق مولدسازی تحقق یابد.

وی با بیان این‌که دولت با حجم عظیمی از طرح های نیمه تمام مواجه است، اظهار کرد: پایان این طرح ها نیازمند تخصیص منابع عظیم است که فراتر از بودجه دولت هستند بنابراین تنها راهکار برای این موضوع، مولدسازی است.

وی افزود: مولدسازی به معنای تخصیص اموال غیرمولد و بدون استفاده دولت به طرح های نیمه تمام دولت است که به طور قطع نتیجه مثبتی برای اتمام این طرح های بلاتکلیف داشته و جزو بهترین اقدامات دولت محسوب می‌شود.

دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دستگاه پیشرو در مولدسازی است

وی با بیان این‌که دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دستگاه پیشرو در مولدسازی در آذربایجان شرقی است، ادامه داد: این دانشگاه، اموال بسیاری دارد که هیچکدام عایدی برای مردم نداشته‌اند و از سویی نیز بیمارستان‌های استان عمر بالایی دارند و نیازمند توجه جدی هستند بنابراین پروژه «بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز» نخستین پروژه‌ای است که در راستای مولدسازی این نهاد مورد توجه قرار گرفت و ۹ مورد از املاک دانشگاه را به این بیمارستان وصل کردیم.

بهروزی اعلام کرد: تکمیل این بیمارستان به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که اگر با بودجه سالانه دانشگاه حساب کنیم، ۳۰ یا ۴۰ سال زمان می‌برد تا اعتبار ساخت این بیمارستان از راه بودجه دانشگاه تامین شود.

وی با اشاره به تجربه مولدسازی در استان، افزود: اواسط دهه ۹۰ طرح مولدسازی با مشکلات زیادی در سطح کشور و استان اجرا شد و نتیجه خوبی نگرفتیم و خروجی چندانی نیز نداشت اما با مصوبه سران قوا، تدوین آیین نامه و رفع نواقص، اکنون مسیرگشایی لازم برای اجرای هرچه بهتر این طرح انجام شده است، در این مصوبه، مسیرهای فرعی برای فرار مدیران از این طرح بسته شده و به طور جدی تمرکز بر روی اجرا قرار دارد.

مسکن تاثیر زیادی در کنترل تورم استان دارد

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی با بیان اینکه شالوده تحقق شعار سال جاری، مولدسازی است، اظهار کرد: تورم بالا در استان بیشتر ناشی از وضع مسکن است به طوری که آذربایجان شرقی در تعداد واحدهای با متراژ بالای ۲۵۰ متر رتبه دوم را در کشور دارد.

وی اظهار کرد: سلیقه شهروندان ما استفاده از واحدهایی با متراژ بالاست و در حالی که در استان های دیگر مردم ترجیح می‌دهند منزل ۸۰ متری داشته باشند، سلیقه مردم ما واحد ۱۸۰ متری است.

بهروزی افزود: با توجه به این‌که داخل شهر تبریز دیگر گنجایش توسعه واحدهای مسکونی و سایر کاربری‌ها را ندارد، می‌توان از ظرفیت مولدسازی جهت تامین زمین در داخل شهر بهره برد چون که برخی مجموعه‌ها مثل شرکت ماشین سازی تبریز، چندین هکتار زمین در بهترین نقاط شهر دارند که بدون استفاده هستند.

وی خاطرنشان کرد: این شرکت با چنین ظرفیت و قدمتی که امروز دارد باید روی پای خود بایستد و در رقابت‌ با کشورهای منطقه در ارزش محصول باشد .

تامین اعتبار شرکت ماشین سازی تبریز از طریق مولدسازی

وی با بیان این‌که شرکت ماشین سازی تبریز نیازمند نوسازی تجهیزات و ارتقای بهره وری است، ادامه داد: ماشین سازی بار دیگر باید تبدیل به برند (نام تجاری) منطقه شده و محصول آن در بهره وری قابل رقابت باشد.

وی با بیان اینکه اکنون برای نوسازی خط تولید و تکمیل زنجیره ارزش آن نیازمند منابع هستیم که این منابع نیز از محل مولدسازی املاک خود مجموعه قابل تامین است، گفت: پرونده این مولدسازی در حال تکمیل و جمع بندی است و در طول فصل بهار امسال به تهران ارسال خواهد شد تا هرچه سریعتر تصمیم گیری شود.

بهروزی در ادامه با اشاره به نحوه پذیرش روند سرمایه گذاری در کشور، اظهار کرد: پنجره واحد سرمایه گذاری در درگاه ملی متمرکز شده و به جای هدایت سرمایه گذاران به دستگاه‌های مختلف، درخواست آن‌ها در سامانه ثبت شده و دستگاه‌ها از این طریق پاسخ می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه تمام درخواست‌ها و استعلامات در این سامانه مشخص بوده و زمان بندی نیز تعریف شده است، اعلام کرد: اگر دستگاهی ظرف یک ماه نتواند به درخواست پاسخ بدهد، فرد متقاضی حق شکایت دارد.

بهروزی با بیان اینکه گاهی پروژه‌ها با کمبود منابع مواجه می‌شوند که بودجه نیز نمی‌تواند آن‌ها را پوشش دهد و در این حالت یک بانک خاص، تامین مالی طرح را انجام می‌دهد و این مبلغ در بودجه سالانه به بانک بازگردانده می‌شود، گفت: آذربایجان شرقی در سال‌های گذشته نتوانسته از این ظرفیت به خوبی استفاده کند اما در شهریورماه سال گذشته، استاندار فقید، ما را مکلف کردند تا پیگیر اجرایی شدن این موضوع باشیم.

وی ادامه داد: پس از پیگیری‌های انجام گرفته، اکنون تمام فرایندهای تایید دستگاه‌ها برای تامین اعتبار ۶ طرح از جمله پروژه‌های مربوط به تصفیه خانه‌ها، سد گرمی چای و آزادراه مراغه-هشترود انجام شده و به مرحله پرداخت رسیده است که البته پرداخت نیز به طور قسطی خواهد بود.

بهروزی اعلام کرد: مجموع اعتبار تامین شده از این طریق ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال است و پروژه سد گرمی چای نیز با اعتبار یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به زودی اضافه خواهد شد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه بهترین دستگاه استان در حیطه پیگیری و دریافت منابع در این راستا، شرکت های آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب هستند، اتحاد خوبی بین دستگاه‌های ذی ربط ایجاد شده و معاونت عمرانی استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بانک و اداره کل امور اقتصادی در این راستا با یکدیگر همراه هستند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا