۳۴۱ میلیون مترمکعب آب پشت سدهای آذربایجان شرقی است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت: حجم آب جمع شده در پشت سدهای استان در سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۲ تاکنون) ۳۴۱.۶ میلیون مترمکعب و معادل ۵۷ درصد حجم کل مخازن سدها در تراز نرمال است.

به گزارش ارک خبر،یوسف غفارزاده روز یکشنبه ، اظهار کرد: با توجه به بارندگی های خوب امسال، وضعیت سدهای استان از نظر حجم آب ورودی و مخازن نسبت به سال های قبل بهتر است و در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته از نظر حجم آب ورودی ۶۷ درصد و از نظر حجم مخزن ۴۶ درصد بیشتر شده است.

وی با اشاره به آمار پرشدگی و حجم آب ورودی به ۱۱ سد در داخل استان، ۲ سد مرزی و یک سد در خارج از استان، افزود: حجم آب ورودی به سدهای داخل استان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۴۵۸.۱ میلیون متر مکعب است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۲۷۴.۹ میلیون مترمکعب بود ۶۷ درصد بیشتر شده است.

وی ادامه داد: پرشدگی حجم مخزن این سدها در این مدت نیز ۴۶ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است و از ۲۳۴.۶ میلیون مترمکعب در سال قبل به ۳۴۱.۶ میلیون مترمکعب در سال آبی جاری رسیده است.

سدهای علویان مراغه، سهند هشترود، نهند تبریز، آیدوغموش میانه، ستارخان اهر، قلعه چای عجب شیر، کلقان و کردکندی بستان آباد، تاجیار سراب، زنوز مرند و ارسباران کلیبر سدهای داخل استان و ارس و خداآفرین سدهای مرزی استان هستند و سد شهید کاظمی بوکان که بخش اعظمی از آب شهر تبریز را تامین می کند در بیرون از استان واقع شده اند.

افزایش ۶۹ درصدی حجم آب ورودی به سد علویان مراغه

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت: حجم کل سد علویان مراغه در تراز نرمال ۵۷ میلیون مترمکعب است که در سال آبی جاری ۴۲.۵۳ میلیون مترمکعب معادل ۷۵ درصد، آب پشت آن جمع شده است

غفارزاده ادامه داد: در سال آبی گذشته آب پشت این سد ۱۸.۶ میلیون مترمکعب بود که ۱۲۹ درصد کمتر از مدت مشابه امسال بود.

وی حجم آب ورودی به این سد را در سال آبی جاری ۸۹.۸۴ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: این میزان آب ورودی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۵۳.۱ میلیون مترمکعب بود ۶۹ درصد بیشتر است.

ورود ۱۲۷.۳ میلیون متر مکعب آب به سد سهند هشترود

گفت: سد سهند که بزرگ ترین سد داخل استان از نظر حجم مخزن بوده در تراز نرمال ۱۶۵ میلیون مترمکعب دارد و پرشدگی حجم مخزن این سد در سال آبی جاری ۱۲۸.۴۳ میلیون مترمکعب است.

وی افزود: این میزان در سال قبل ۱۰۲.۸۵ میلیون مترمکعب بود که ۲۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال آبی جاری بود.

وی حجم آب ورودی به این سد را ۱۲۷.۳ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: این رقم در سال قبل ۷۵.۰۶ میلیون مترمکعب و ۷۰ درصد کمتر از امسال بود.

۳۴۱ میلیون مترمکعب آب پشت سدهای آذربایجان شرقی است

پر شدگی هشت برابری مخزن سد نهند تبریز

غفارزاده گفت: سد نهند که در شمال تبریز واقع شده است و در سال گذشته به طور کامل خشک شده بود امسال به لطف بارندگی های خوب، بیشترین افزایش از نظر حجم آب ورودی و مخزنی را در بین سدهای استان داشته است.

وی حجم آب ورودی به این سد در سال آبی جاری را ۳۱.۸۶ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: حجم آب ورودی به این سد در مدت مشابه سال آبی گذشته ۷.۴۸ میلیون مترمکعب بود و امسال ۳۲۶ درصد بیشتر شده است.

غفارزاده ادامه داد: حجم مخزن این سد در تراز نرمال ۲۱.۶ میلیون مترمکعب است که سرریز شده و در حال حاضر ۱۹.۹ میلیون مترمکعب آب در پشت این سد جمع شده است.

وی افزود: در مدت مشابه سال قبل حجم پرشدگی مخزن این سد ۲.۲ میلیون متر مکعب بود که ۸۰۵ درصد کمتر از سال آبی جاری بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی با بیان اینکه سد آیدوغموش میانه از جمله سدهایی است که تغییرات آبی در آن در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر بوده است، گفت: حجم کل در تراز نرمال این سد ۱۳۰.۸ میلیون مترمکعب است و در حال حاضر ۵۳.۴۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سد جمع شده که نسبت به سال قبل که ۴۸ میلیون مترمکعب بود ۱۱ درصد بیشتر است.

غفارزاده ادامه داد: حجم آب ورودی به این سد در سال آبی جاری ۶۳.۸۱ میلیون مترمکعب است که ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۵۸.۶۵میلیون مترمکعب بود بیشتر شده است.

غفارزاده با تاکید برموضوع صرفه‌جویی و مدیریت مصرف آب، افزود: آب ارثی نیست که از گذشتگان به ما رسیده باشد بلکه امانتی هست از آیندگان، که با مصرف درست در این منابع بی بدیل بایستی آن را برای نسل‌های بعد هم حفظ کنیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا