تصویب چهار میلیارد دلار اوراق مرابحه ارزی برای صنایع

معاون توسعه مدیریت منابع و امور استان های وزیر صنعت، معدن و تجارت از تصویب اوراق مرابحه ارزی چهار میلیارد دلاری در کمیسیون صنایع مجلس و تایید آن در کمیسیون تلفیق خبرداد.

به گزارش ارک خبر،یونس الستی روز پنجشنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل صمت آذربایجان شرقی اظهار کرد: کمیسیون صنایع امسال برای اولین بار هرچه آنچه در حوزه صمت برای سال آینده مورد نیاز بود تصویب کرده است.

 

وی ادامه داد: همچنین وزیر صمت نیز پروژه ای مهم را که در مراحل نهایی است شروع کرده که طبق آن تامین تسهیلات ریالی حوزه صنعت، معدن و تجارت وارد مرحله اجرایی می شود.

 

الستی به عقب ماندگی کشور در حوزه معدن که مورد تاکید و اشاره رهبر معظم انقلاب نیز است اشاره کرد و افزود: وظیفه اصلی ما در وزرات صمت، باید توسعه معادن در کشور باشد در همین راستا راه اندازی شرکت پروژه محور در حوزه معادن به ویژه مس در آذربایجان شرقی نهایی شده است.

 

۷.۵ درصد معادن کشور اکتشاف شده است

 

وی با بیان اینکه پهنه معدنی بسیار خوبی در کشور داریم که از آذربایجان غربی تا جنوب غرب و شرق کشیده است، گفت: ۷.۵ درصد اکتشافات معدنی در کشور انجام شده و ۲۰ میلیارد تن ذخایر معدنی داریم که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

 

وی اظهار کرد: اگر اکتشافات معدن به سرانجام برسد آذربایجان شرقی که ذخایر قابل توجه معدنی دارد به قله فعالیت معدنی می رسد.

 

 

 

تصویب چهار میلیارد دلار اوراق مرابحه ارزی برای صنایع

 

تجارت، پیشران صنعت و معدن آذربایجان شرقی است

 

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان اینکه هر سه حوزه صنعت، معدن و تجارت مهم هستند، گفت: در آذربایجان شرقی این اولویت ها باید از انتها رده بندی شود زیرا تجارت، پیشران صنعت و معدن استان است و باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و نمی شود پشت دروازه های بسته از تولید و فعالیت سخن بگوییم.

 

بهرام سرمست موقعیت راهبردی آذربایجان شرقی را مورد تاکید قرار داد و افزود: این استان به لحاظ موقعیت جغرافیایی، دروازه تجارت اروپا و قفقاز بوده و اگر از صنعت و معدن بگوییم اما از تجارت حرفی نزنیم درست نخواهد بود.

 

وی ادامه داد: از شروع کارم در استان به عنوان استاندار، از دولت برای توسعه دیپلماسی تجاری و اقتصادی در استان های مرزی درخواست کردم که مورد توافق دکتر پزشکیان قرار گرفت و در همین راستا، سند پشتیبان دیپلماسی اقتصادی را تدوین و تقدیم دولت کردیم که با تایید آن از سوی دولت، مشوق هایی برای تجار و سرمایه گذاران اعطا خواهد شد.

 

سرمست به ظرفیت های معدن استان نیز اشاره و اظهار کرد: در استان علاوه بر ذخایر مس، در طلا هم ذخایر زیادی داریم فعالیت های تکمیلی را در زمینه معدن دنبال می کنیم و همزمان به دنبال تاسیس شرکت طلای ایران با محوریت استان هستیم.

 

وی با بیان اینکه از لحاظ صنعتی هم آذربایجان شرقی جزو استان های پیشرو است و قطب کشوری به شمار می رود، گفت: در صنایع مادر دیرینه طولانی داریم اما دچار فرسودگی ماشین آلات در ماشین سازی و تراکتورسازی هستیم.

 

وی گفت: در قطعه سازی نیز، نیازمند تکمیل زنجیره تولید هستیم و برای راه اندازی کارخانه تولید خودرو، باید از پلتفرم های خارجی کمک بگیریم.

 

استاندار آذربایجان شرقی همچنین به استقرار شهرک صنعتی بعثت در استان اشاره کرد و افزود: این شهرک ذخیره استراتژیک برای استان است و با زمین هایی که در اختیار دارد زمینه مناسبی برای ایجاد صنایع مختلف است که البته باید زیرساخت های آن تقویت شود.

 

سرمست راه اندازی بازارچه مرزی، فعال کردن مناطق آزاد، شناسایی معادن جدید و ارتقای شبکه های حمل و نقل و لجستیک را از جمله برنامه های استان در ارتباط با حوزه صمت خواند و بر توقف خام فروشی معدن و نوسازی و استفاده از فناوری های نو در این حوزه تاکید کرد.

 

وی به فرآیند انتخاب مدیرکل صمت استان نیز اشاره کرد و گفت: در این ارتباط از فعالان اقتصادی، تولید کنندگان و صاحبان صنایع مشورت گرفتم و آنها سه نفر را معرفی کردند که آقای صابر پرنیان بیشترین رای را داشت که به وزارت خانه معرفی شد و مورد موافقت قرار گرفت.

 

سرمست گفت: به نظر پارلمان بخش خصوصی و تشخیص وزارت صمت احترام قائلم و از زحمات آقای سرتیپی در دوران سرپرستی که دوران سختی است قدردانی می کنم.

 

 

 

 

 

تصویب چهار میلیارد دلار اوراق مرابحه ارزی برای صنایع

 

مجلس و دولت برای حل مشکل تولیدکنندگان تلاش می کند

 

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم بر تلاش دولت و مجلس بری حل مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران اشاره کرد و گفت: خواسته و مطالبه به حق صنعتگران و تولید کنندگان پیگیری و برآورده می شود.

 

رضا صدیقی مشکل اصلی تولید کنندگان در استان و کشور را تعهدات ارزی عنوان کرد و افزود: اگر اجازه دهیم تولیدکنندگان و صادرکنندگان بسیاری از مشکلات موجود را حل می کنند زیرا بسیاری از موانع از سوی مسئولان اجرایی ایجاد می شود.

 

وی ادامه داد: تصمیم های یکباره مشکلات زیادی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است که در جلساتی که با وزیر اقتصاد داشته ایم بر رفع آنها تاکید شد و ما به دنبال تسهیل امور هستیم.

 

صدیقی به سابقه دیرینه تبریز در تجارت و صنعت نیز اشاره کرد و گفت: زمانی تبریز دروازه اقتصادی ایران و دومین شهر صنعتی کشور بود اما امروز از جایگاه خود فاصله گرفته که در شان آن نیست و باید تلاش کنیم و این شهر و آذربایجان شرقی را به جایگاه واقعی آن برسانیم.

 

در این مراسم صابر پرنیان که سابقه حضور به عنوان مدیرکل صمت آذربایجان شرقی در دولت سیزدهم را نیز دارد به عنوان مدیرکل جدید معرفی و از زحمات عبدالحمید سرتیپی که سکاندار سرپرستی این صمت در استان بود تجلیل شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا