آذربایجان شرقی با موقعیت جغرافیایی خاص، طلایه دار دیپلماسی اقتصادی است

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان به علت موقعیت جغرافیایی خاص طلایه دار تحقق دیپلماسی اقتصادی کشور است، گفت: برنامه راهبردی توسعه دیپلماسی اقتصادی توسط آذربایجان شرقی تدوین و برای طرح در هیات دولت، به وزارت کشور ارائه می شود که البته این کار انجام شده و به زودی در دولت مطرح می شود

به گزارش ارک خبر،بهرام سرمست روز چهارشنبه در گفت و گویی در پاسخ به اینکه در دیپلماسی اقتصادی مورد اشاره خودتان به دنبال چه نوع ابتکارات و اقداماتی هستید، اعلام کرد: “در جلسه رای اعتمادم در هیأت دولت، تاکید کردم که استان ها برای گسترش دیپلماسی اقتصادی باید اختیار ویژه داشته باشند و به طور ویژه، استان آذربایجان شرقی محور تعاملات و تبادلات اقتصادی کشورمان با کشورهای همسایه شمالغرب و همین طور کشورهای منطقه باشد، خوشبختانه این موضوع از سوی هیأت دولت و شخص دکتر پزشکیان مورد استقبال قرار گرفت.

وی ادامه داد: بر این اساس مقرر شد برنامه راهبردی توسعه دیپلماسی اقتصادی توسط آذربایجان شرقی تدوین و برای طرح در هیأت دولت، به وزارت کشور ارائه شود.

مقرر شد برنامه راهبردی توسعه دیپلماسی اقتصادی کشور توسط آذربایجان شرقی تدوین و برای طرح در هیات دولت، به وزارت کشور ارائه شود.

سرمست در خصوص برنامه های آذربایجان شرقی در این خصوص نیز گفت: برنامه ما شامل مجموعه اقداماتی از قبیل بهبود روابط اقتصادی با کشورهای همجوار، قفقاز، ماورا قفقاز و جذب سرمایه گذاری، افزایش صادرات و توسعه روابط تجاری است.

وی ادامه داد: موقعیت جغرافیایی آذربایجان شرقی برای گسترش تجارت با کشورهای همسایه و منطقه ای نظیر ترکیه، جمهوری آذربایجان و کشورهای حوزه قفقاز، ظرفیت ممتازی است که در کنار آن باید به توسعه منطقه آزاد ارس و ایجاد و گسترش مناطق ویژه اقتصادی که نقش مهمی در جذب سرمایه گذاران خارجی و تسهیل فرآیند صادرات و واردات دارد، همت کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه های بین المللی برای معرفی محصولات و ظرفیت های صنعتی و اقتصادی استان به سرمایه گذاران و شرکای خارجی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.

سرمست خاطرنشان کرد: لازم است با ایجاد تسهیلات و ارائه مشوق های مالی و حقوقی به سرمایه گذاران خارجی، زمینه حضور آنها در طرح های توسعه ای استان را فراهم کنیم.

وی یادآور شد: نکته بسیار مهم در توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه، گسترش زیرساخت های حمل و نقل و لجستیک (پشتیبانی) است؛ بهبود زیرساخت های حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی برای افزایش دسترسی به بازارهای منطقه ای و جهانی ضروری است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه های ما در این زمینه، توسعه همکاری های بین المللی در زمینه های فناوری و نوآوری خواهد بود و شرکت ها و دانشگاه های استان را به همکاری با مراکز علمی و فناوری کشورهای پیشرفته برای انتقال دانش و فناوری تشویق خواهیم کرد.

ایجاد فرصت های سرمایه گذاری و توسعه روابط تجاری با کشورها مشوقی برای تاسیس نمایندگی های دیپلماتیک در تبریز

استاندار آذربایجان شرقی همچنین در خصوص افزایش ارتباطات استان در سطح بین الملل چه برنامه ای مد نظر دارید، پاسخ داد: استان آذربایجان شرقی به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، فرصت های فراوانی برای تعامل با کشورهای همسایه مانند ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و سایر کشورهای حوزه قفقاز و اوراسیا و حتی عراق دارد، ایجاد ارتباطات مستحکم تر با این کشورها می تواند زمینه ساز توسعه کنسولگری ها و دفاتر نمایندگی آنها در تبریز شود.

آذربایجان شرقی به دلیل موقعیت جغرافیایی، فرصت های فراوانی برای تعامل با کشورهای همسایه مانند ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، سایر کشورهای حوزه قفقاز و اوراسیا و حتی عراق دارد.

سرمست همچنین تاکید کرد: میزبانی همایش ها، کنفرانس ها و نمایشگاه های بین المللی در تبریز می تواند توجه سفارتخانه ها و کنسولگری های کشورهای مختلف را به این شهر جلب کند و به افزایش سطح روابط دیپلماتیک منجر شود.

وی اظهار کرد: علاوه بر این، ما باید با ایجاد زیرساخت های مناسب و تسهیل رفت و آمد اتباع و گردشگران کشورهای مختلف، این کشورها را به ایجاد دفاتر نمایندگی یا کنسولگری در تبریز ترغیب کنیم.

باید با ایجاد زیرساخت های مناسب و تسهیل رفت و آمد اتباع و گردشگران، کشورها را به ایجاد دفاتر نمایندگی یا کنسولگری در تبریز ترغیب کنیم.

وی افزود: با معرفی جاذبه های گردشگری، تاریخی و فرهنگی تبریز و آذربایجان شرقی، می توان جذابیت های این منطقه را برای کشورهای دیگر به نمایش گذاشت و حضور دیپلماتیک آنها را تقویت کرد.

وی ادامه داد: برنامه ریزی برای ایجاد فرصت های سرمایه گذاری مشترک و توسعه روابط تجاری با سایر کشورها می تواند مشوقی برای آنها جهت تاسیس نمایندگی های دیپلماتیک در تبریز باشد.

مقام عالی دولت در آذربایجان شرقی خاطر نشان کرد: البته لازمه همه این اقدامات، هماهنگی با وزارت امور خارجه برای تسهیل فرآیندهای دیپلماتیک و ایجاد زمینه برای حضور فعال تر کشورهای خارجی در تبریز است که به طور ویژه آن را پیگیری می کنیم.

سرمست خاطرنشان کرد: بازگرداندن تبریز به جایگاه اصلی خود به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی، هنری و ورزشی کشور و منطقه نیازمند برنامه ریزی دقیق و اقدامات متنوعی است، یکی از این اقدامات، احیای جشنواره های فرهنگی و هنری است که در سال های نه چندان دور در تبریز برگزار می شد.

وی تاکید کرد: احیای رویدادهای ورزشی مانند جام سرداران شهید آذربایجان با هدف معرفی ظرفیت های ورزشی تبریز و جذب تیم ها و ورزشکاران از کشورهای مختلف و همچنین، میزبانی مسابقات بین المللی در رشته های مختلف ورزشی می تواند تبریز را به قطب مهمی در عرصه ورزش تبدیل کند.

استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: شهر تبریز دارای زیرساخت ها و امکانات مناسبی برای میزبانی از همایش ها و رویدادهای هنری و فرهنگی ملی و بین المللی با حضور اساتید، هنرمندان و فعالان فرهنگی داخلی و خارجی است که می تواند به تبادل فرهنگی و ارتقای سطح فرهنگ و هنر استان کمک کند.

سرمست یادآور شد: همکاری با سازمان های فرهنگی و هنری بین المللی برای تبادل تجربیات و جذب حمایت های مالی و فنی به منظور برگزاری جشنواره ها و برنامه های مشترک نیز در این زمینه موثر است.

وی یادآور شد: در کنار همه این اقدامات، حمایت از هنرمندان و فیلمسازان محلی برای تولید آثار فرهنگی و هنری که در جشنواره های ملی و بین المللی عرضه شوند، می تواند به معرفی تبریز به عنوان یکی از قطب های فرهنگی کشور کمک کند.

وی همچنین گفت: در زمینه سخت افزاری و زیرساختی هم نیازمند سرمایه گذاری در زیرساخت های فرهنگی مانند سالن های نمایش، مراکز هنری و سینماهای مدرن برای میزبانی بهتر از رویدادها و جذب مخاطبان بیشتر هستیم.

سرمست خاطرنشان کرد: اجرای این برنامه ها می تواند به بازگشت تبریز به جایگاه تاریخی خود به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی و هنری کشور کمک کرده و نقش این شهر را در تقویت پیوندهای فرهنگی و هنری منطقه ای و بین المللی برجسته کند.

 

بهینه سازی مصرف آب و برنامه ریزی برای اصلاح الگوی مصرف

استاندار آذربایجان شرقی در خصوص این سئوال که یکی از مشکلات اصلی بیشتر استان ها و بیشتر کشورهای جهان مشکل آب و تنش آبی است جنابعالی در این خصوص چه سیاست ها و اقدامات یا دیپلماسی آبی را دنبال خواهید کرد؟ گفت: برای مقابله با مشکل تنش آبی و مدیریت پایدار منابع آب در استان، راهکارهای مختلفی باید در پیش گرفته شود، از بهینه سازی مصرف آب و برنامه ریزی برای اصلاح الگوی مصرف در بخش های کشاورزی، صنعتی و خانگی گرفته تا بازسازی و نوسازی زیرساخت های آبی و شبکه های آبرسانی و تصفیه خانه ها.

سرمست ادامه داد: بخش مهم این راهکارها، گسترش برنامه های آموزشی و فرهنگی و ترویج فرهنگ صرفه جویی در مصرف آب و آگاه سازی عمومی در مورد اهمیت مدیریت منابع آبی است که رسانه ها و دستگاه های فرهنگی در این زمینه نقش موثری دارند.

وی اظهار کرد: حفظ و احیای منابع آبی طبیعی، استفاده از ظرفیت دیپلماسی برای تبادل تجربیات و فناوری های مربوط به حفظ و استفاده بهینه از منابع آبی مشترک، جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی برای پروژه های بزرگ تامین آب از دیگر راهکارهایی است که می تواند به کاهش تنش آبی در آذربایجان شرقی کمک کرده و در بلندمدت به بهبود وضعیت منابع آبی و پایداری محیط زیست منجر شوند.

وی خاطرنشان کرد: کار ویژه ای که در دولت چهاردهم انجام شد، احیای طرح راهبردی انتقال آب ارس به دشت تبریز و شبستر است، این طرح در سال های گذشته به دلیل نبود منابع کافی، تقریباً غیرفعال شده بود، پیشنهادی که ما به دولت دادیم و موافقت شد این بود که منابع این طرح از محل بدهی جمهوری آذربایجان به جمهوری اسلامی ایران در پروژه های مشترک مرزی تامین شود.

کار ویژه ای که در دولت چهاردهم انجام شد، احیای طرح راهبردی انتقال آب ارس به دشت تبریز و شبستر است، این طرح در سال های گذشته به دلیل نبود منابع کافی، تقریباً غیرفعال شده بود.

وی ادامه داد: اگر این موضوع محقق شود گام بلندی در پیشرفت طرح ملی یاد شده برداشته خواهد شد و منبع آب پایداری برای تامین آب شرب کلانشهر تبریز و شهرها و روستاهای واقع در مسیر انتقال آب ارس فراهم خواهد شد.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین در خصوص کاهش آلودگی هوای تبریز که در ۲ هفته گذشته شاهد چندین روز ناسالم هوا بودیم و اینکه در این ارتباط چه برنامه ای مد نظر است، اظهار کرد: معضل آلودگی هوا مختص تبریز نیست و در بیشتر شهرهای صنعتی با این معضل مواجه هستیم، به ویژه در فصول سرد سال که شاهد وارونگی هوا هستیم، این مشکل بیشتر خود را نشان می دهد، برای مقابله با آلودگی و بهبود کیفیت هوا، برنامه های جامع و چندبعدی نیاز است.

باید با تأمین سوخت گاز نیروگاه، مازوت سوزی را متوقف کنیم

که شامل گسترش فضای سبز و ایجاد کمربند سبز شهری، ارتقای حمل و نقل عمومی، کنترل آلاینده های صنعتی، بهبود کیفیت سوخت و خودروها، نظارت و پایش مستمر کیفیت هوا، آموزش و آگاه سازی عمومی، توسعه انرژی های تجدیدپذیر، مدیریت ترافیک شهری و توسعه پروژه های بازآفرینی شهری می شود و باید این برنامه ها را در کوتاه مدت و بلندمدت پیگیری و اجرا کنیم.

وی گفت: البته بخشی از آلودگی روزهای اخیر، ناشی از کمبود گاز و در نتیجه استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه حرارتی تبریز بود که با توجه به تاکید دکتر پزشکیان بر توقف مازوت سوزی در چند شهر کشور، پیگیری کردیم که تبریز هم جزو این شهرها قرار گیرد، زیرا حساسیت به مازوت سوزی نیروگاه در استان زیاد است و باید با تأمین سوخت گاز نیروگاه، مازوت سوزی را متوقف کنیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا