کلاهبرداری‌های سایبری در ماه رمضان و توصیه پلیس فتا به شهروندان

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان در برنامه زنده تلویزیونی «نیمروز»،با اشاره به ترفندهای کلاهبرداران سایبری در این ماه ، از شهروندان خواست تا در تعاملات و فعالیت های خود در فضای مجازی دقت بیشتری داشته باشند.

به گزارش ارک خبر، سرهنگ”نعمت الله طاهرپور” در برنامه زنده تلویزیونی نیمروز ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، با اشاره به شگردها و ترفندهای مجرمان و کلاهبرداران و مجرمان سایبری دراین ماه اظهار داشت: بیشترین جرائم سایبری در استان اصفهان مربوط به کلاهبرداری‌های اینترنتی است که معمولاً به دلیل ناآگاهی شهروندان و عدم دقت در مراودات سایبری رخ می‌دهد.
وی افزود: در این ماه مبارک، شهروندان اقدام به پرداخت خیرات، نذورات، فطریه و کفاره می‌کنند ومجرمان سایبری با سوءاستفاده از این فرصت، تبلیغاتی در فضای مجازی منتشر می‌کنند تا این کمک‌ها را جذب کنند. لذا تأکید می‌شود که شهروندان کمک‌های خود را از طریق سایت‌ها و مراکز معتبر انجام دهند.
رئیس پلیس فتا اصفهان همچنین به شگردهای دیگر کلاهبرداران اشاره کرد و گفت: برخی افراد با تماس‌هایی به نام رادیو قرآن یا رادیو معارف، ابتدا از شهروندان می‌خواهند آیه‌ای از قرآن تلاوت کنند و سپس درخواست اطلاعات بانکی کرده یا آن‌ها را ترغیب به ورود به لینک‌های ارسالی می‌کنند که همه این اقدامات با قصد کلاهبرداری انجام می‌شود.
سرهنگ طاهرپور در ادامه بیان کرد: سارقان سایبری با توجه به تکنولوژی‌های موجود در فضای مجازی، مرتب شگردهای خود را تغییر می‌دهند و با ترفندهای مختلف سعی در کلاهبرداری و سرقت وجوه شهروندان دارند.
وی همچنین به نصب برنامه‌های کاربردی ادعیه و قرآنی درماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: در برخی موارد، هنگام نصب این برنامه‌ها از کاربران خواسته می‌شود وارد لینک یا درگاه پرداخت شوند که ممکن است منجر به کلاهبرداری شود از این رو لازم است کاربران نرم افزارها و برنامه های خود را از منابع و سایت های معتبر خریداری و نصب کنند.
این مقام انتظامی در ادامه توصیه کرد: شهروندان خریدهای خود را از سایت‌های معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیکی انجام دهند و تا زمانی که کالا یا خدماتی را دریافت نکرده‌اند، از پرداخت بیعانه خودداری کنند.
سرهنگ طاهرپور در پایان خاطرنشان کرد :اگر در فضای مجازی برای شهروندان مشکلی پیش آمد و یا مورد کلاهبرداری واقع شدند، می‌توانند با شماره ۰۹۶۳۸۰ مرکز فوریت‌های سایبری که به صورت ۲۴ ساعته فعال است، تماس گرفته و موضوع را با کارشناسان مطرح کنند. همچنین برای گزارشات یا دریافت مشاوره و نکات آموزشی می‌توانند به سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir مراجعه کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا