۳۰۰ هکتار مگاپروژه گلخانه‌ای در استان اجرا می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: میزان تولید سالانه محصولات گلخانه‌ای استان حدود ۱۰۰ هزار تن است که از این میزان، بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن به ارزش تقریبی ۱۰۰ میلیون دلار صادر می‌شود.

به گزارش ارک خبر،به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، شهرام شفیعی اعلام کرد: مقصد اصلی این صادرات کشورهایی چون روسیه، کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس هستند.

وی با اشاره به اهمیت کشت‌های گلخانه‌ای در مقابله با بحران کم‌آبی اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۳۷۰ هکتار گلخانه در این استان در حال بهره‌برداری است که محصولات متنوعی چون سبزی و صیفی‌جات مانند گوجه‌فرنگی، خیار و فلفل دلمه‌ای، گیاهان زینتی شاخه‌بریده و گلدانی و نیز میوه‌های گرمسیری مانند موز، بلوبری، دراگون‌فروت و پشن‌فروت را شامل می‌شود.

شفیعی افزود: هم‌اکنون حدود ۴۰۰ هکتار گلخانه نیز در حال اجراست که ۳۰۰ هکتار آن به‌صورت مگاپروژه و با فناوریهای های‌تک احداث می‌شود.

وی اظهار کرد: با توجه به قرارگیری بیشتر مناطق استان در حوضه دریاچه ارومیه و وجود محدودیت‌های جدی در منابع آبی، استفاده از محیط‌های کنترل‌شده اولویت اصلی ماست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه استان دستاوردهای قابل توجهی در توسعه گلخانه‌ها داشته‌است؛ از کسب رتبه‌های اول تا سوم کشوری در جذب تسهیلات و توسعه سطح گلخانه‌ها خبر داد و افزود: میانگین تکنولوژی گلخانه‌های استان نسبت به میانگین کشور بالاتر و میانگین مساحت گلخانه‌ها به ازای هر بهره‌بردار نیز بیش از ۰.۵ هکتار است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با اشاره به نقش کلیدی بهره‌وری آب در کشاورزی گلخانه‌ای گفت: مصرف آب به ازای هر کیلوگرم محصول در فضای باز حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ لیتر است، در حالی که در گلخانه‌های معمولی، مدرن و متوسط ‌مدرن این عدد به کمتر از ۹۰ لیتر کاهش می‌یابد.

مسعود جعفرنژاد از فعالیت‌های نوین شرکت‌های دانش‌بنیان در استان نیز خبر داد و افزود: یک شرکت دانش‌بنیان با همکاری جوانان تحصیل‌کرده رشته‌های فنی و کشاورزی، روش نوین (Nutrient Film Technique) NFT را برای کشت سبزیجاتی نظیر کاهوی فرانسوی، ریحان ایتالیایی، سورل روکوال، میکروگرین، بیبی‌اسفناج، سوئیس‌چارد، کوماتسونا و ارقام مختلف کاهو آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه عملکرد این سیستم حدود ۳۰۰۰ تن در هر هکتار است و مصرف انرژی آن تا ۸۰ درصد نسبت به گلخانه‌های مدرن کاهش یافته است، افزود: همچنین مصرف آب در این روش به ازای هر کیلوگرم محصول به حدود ۲ لیتر می‌رسد و به دلیل کنترل دقیق سیستم، مصرف سموم تقریباً به صفر می‌رسد و تولید محصولات در این سیستم بدون باقی‌مانده نیترات و با کیفیت کاملاً سالم انجام می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی برای حمایت از این شرکت‌ها، در زمینه‌هایی مانند واگذاری زمین و اعطای تسهیلات اقداماتی انجام داده استف گفت: چالش‌هایی مانند تنوع پایین محصولات در این روش وجود دارد که تحقیقات برای ورود ارقامی مانند گوجه‌فرنگی و توت‌فرنگی در حال انجام است.

منطقه آزاد دارس قطب تولید محصولات گلخانه ای در آذربایجان شرقی است و ۵۰۸ هکتار اراضی منطقه به گلخانه‌ ها اختصاص یافته که ۲۴۲ هکتار آن درحال بهره‌برداری و ۲۶۶ هکتار آن درحال ساخت است.

بیش از ۵۰ درصد گلخانه‌های آذربایجان‌شرقی در ارس واقع شده و در افق سال ۱۴۰۸ افزایش اراضی گلخانه‌ای به ۲ هزار هکتار برنامه‌ریزی شده است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا