ضرورت تحول در صنعت فرآوري گندم گلستان

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از دريافتي روز يكشنبه ايرنا، محمود ربيعي در نشست كارگروه امور گندم، آرد و نان استان، اضافه كرد: مهم‌ترين برند اقتصادي گلستان، گندم به شمار مي رود و گسترده ترين عمليات اقتصادي در استان با اين محصول رقم مي‌خورد و بايد حوزه فرآوري آن توسعه يابد.
وي با بيان اين كه پيش‌بيني شده توليد گندم در سال زراعي جاري افزايش 300 هزار تني نسبت به سال گذشته داشته باشد، گفت: افزايش مراكز خريد، كاهش زمان تخليه بار، تعيين افت واقعي محصول، كاهش ضايعات و هدررفت، شتاب دادن در حمل‌ و نقل گندم توليدي و پرداخت به‌موقع قيمت تضميني به كشاورزان توسط بانك عامل از مسائل مهمي است كه بايد قبل از برداشت محصول براي آن تدابير لازم انديشيده شود.
براساس اعلام جهادكشاورزي گلستان در سال زراعي پيش بيني مي شود يك ميليون و300 هزار تن گندم از كشتزارهاي استان برداشت شود ،اين در حالي است كه سال قبل از گندمزارهاي گلستان يك ميليون و 50 هزار تن محصول برداشت شد.
ربيعي همچنين بابيان اين كه خريد تضميني گندم بزرگ‌ترين عمليات اقتصادي در استان را رقم مي‌زند، اضافه كرد: اين محصول به همراه ديگر غلات و سيب‌زميني افزون بر 170 هزار ميليارد ريال گردش مالي و اقتصادي در استان ايجاد مي‌كند.
وي با يادآوري اين كه سال گذشته گلستان مشكل جدي در خريد تضميني گندم از كشاورزان نداشت، خطاب به فرمانداران تاكيد كرد: به ‌عنوان مسوولان در حوزه خريد تضميني گندم و شوراي آرد و نان شهرستان‌ها ،از هم‌اكنون تدابير لازم در اين زمينه را براي خريد تضميني گندم در خرداد اتخاذ كنيد.
گلستان ازاستان هاي برتر كشور در كشت و توليد گندم بوده، اما تاكنون از ظرفيت فرآوري و صنايع تبديلي اين محصول در جهت افزايش اشتغال، درآمد مردم منطقه و صادرات كمتر استفاده شده است.
خريد تضميني مازاد بر نياز افزون بر يك ميليون تن گندم از كشاورزان گلستان و نداشتن آلايندگي واحدهاي توليد آرد استان از جمله مزيت هاي سرمايه گذاري در فرآوري گندم به آرد و صادرات آن مي باشد.
علاوه بر اين مرز ريلي اينچه برون در شرق گلستان در قالب راه آهن بين المللي ايران – تركمنستان – قزاقستان از ديگر مزايا و زمينه ساز واردات گندم از قزاقستان و فرآوري و صادرات آن از گلستان است.
در استان گلستان در سال زارعي جاري از 381 هزار و 946 هكتار زيركشت گندم، 220 هزار و 721 هكتارآن به صورت ديم و مابقي كشت آبي است.
كشت گندم در مزارع گلستان هر ساله از ميانه آبان به مدت يك ماه آغاز و برداشت محصول از مزارع نيز در صورت مساعد بودن شرايط آب و هوايي از خرداد ماه آغاز مي شود.
استان گلستان در سال زراعي 94 – 93 پس از استان فارس رتبه دوم توليد گندم را در كشور با توليد يك ميليون و 50 هزار تن محصول به خود اختصاص داد.
در سال زراعي قبل حدود 400 هزار هكتار اراضي گلستان به كشت گندم اختصاص داشت.
استان مرزي گلستان در شمال ايران و كرانه شرقي درياي خزر، داراي افزون بر650 هزار هكتار اراضي كشاورزي است. اين استان از قطب هاي توليد محصولات زراعي و باغي كشور محسوب مي شود.
استان گلستان داراي 26 واحد توليدي آرد است.
6204/1648

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا