گندمکاران از آتش زدن به بقایای محصولات کشاورزی خودداری کنند
علی اکبر حسنیان روز سه شنبه گفت: از جمله روش های متداول در حذف بقایای گیاهی مزارع سوزاندن باقیمانده محصولات پس از برداشت است که اثرهای سوء فراوانی به دنبال دارد که از آن جمله می توان به از بین رفتن مواد غذایی به ویژه عناصر ریز مغذی ، کاهش حاصلخیزی و افزایش درصد فرسایش خاک اشاره کرد.
او اظهار کرد: پس از سوزاندن مزرعه مواد آلی سریع به عناصری مانند ازت ، فسفر ، پتاس ، کلسیم و منیزیم بدل می شوند که این عناصر به سرعت از طریق شست و شو و فرسایش خاک از دست می روند.
او از دیگر اثرهای مضر سوزاندن بقایای گیاهی را به هم خوردن چرخه زندگی حشرات مفید و از بین رفتن میکروارگانیسم های زنده از جمله باکتری ها ، قارچ ها ، انواع کرم ها و کنه های مفید در خاک ذکرکرد و افزود: وجود این موجودات درخاک های زراعی برای تولید محصول بسیار ضروری است طوری که با کاهش جمعیت آن از میزان عملکرد محصول نیز تا حد زیادی کاسته می شود.
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی اردبیل ، حسنیان گفت: در خاک هایی که میزان ماده آلی ناچیز باشد پارامترهایی مانند میزان PH کربنات کلسیم و املاح قابل توجه است که نقش کاهش دهنده ای در قابلیت استفاده برخی عناصر غذایی از جمله فسفر ، آهن و روی برای گیاه دارند.
او همچنین اظهار کرد: از طرف دیگر با سوزاندن بقایای گیاهی دامنه تاثیر حرارت سطحی تا عمق 5/2 تا 5 سانتی متری ادامه می یابد که شامل بیشتر تبادلات گازی ، عناصر آلی و میکروارگانیسم ها در این محدوده هستند.
پارس آباد مغان در شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
6018/ 1257