مشکلات بخش کشاورزی آذربایجان غربی بررسی شد

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از خبرنگار ایرنا، در این جلسه که به همت کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان آذربایجان غربی در فرهنگسرای جوان ارومیه برگزار شد، رئیس اتاق و دبیر کمیسیون و نیز نمایندگان تشکل های کشاورزی استان به بیان مشکلات و دیدگاه های تخصصی حوزه تولید، صادرات، صنایع تبدیلی، سیاست های حمایتی، مشکلات دریافت تسهیلات و نحوه مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی پرداختند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی در این جلسه، آذربایجان غربی را جزو 6 استان برتر کشور در زمینه تولید محصولات کشاورزی در کشور اعلام کرد و گفت: این استان با میزان 6.3 میلیون تن محصول هنوز در جایگاه واقعی خود قرار ندارد.
اسمعیل کریم زاده افزود: این استان سه برابر نیاز خود محصول کشاورزی تولید می کند و نقش تعیین کننده ای در تامین نیاز کشور و نیز صادرات محصولات مازاد کشاورزی دارد.
وی بیان کرد: در گذشته توجه زیادی به توسعه بخش کشاورزی استان شده ولی اکنون این بخش به خصوص در زمینه مدیریت بازار محصولات و مدیریت منابع آب کشاورزی نیازمند توجه ویژه است.
وی اظهار کرد: کشاورزی در استان آذربایجان غربی رکن زندگی و معیشت مردم استان محسوب می شود و باید مطابق با الگوی های علمی روز توسعه یابد.
وی با تاکید بر خروج کشاورزی استان از حالت معیشتی و حرکت به سمت صنعتی و تجاری گفت: برای این کار سرمایه گذاری در بخش کشاورزی باید توسعه یابد.
وی اعطای تسهیلات و مکانیزه کردن مراحل کاشت، داشت و برداشت و نیز ساماندهی بازار را لازمه توسعه بخش کشاورزی استان دانست و افزود: تامین آب، تامین منابع مالی و تسهیلات بانکی، تامین نقدینگی و صادرات چهار چالش اساسی بخش کشاورزی استان آذربایجان غربی است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی و نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس دهم هم در این جلسه خواستار توجه به ضرورت های تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی شد و گفت: کیفیت و حجم تولید کشاورزی استان باید ارتقا یابد.
جلال محمودزاده افزود: برگشت سرمایه در بخش کشاورزی سخت و زمانبر است و به همین علت سرمایه گذاران رغبتی برای حضور در این عرصه ندارند و دولت باید مساعدت کند تا رونق در این بخش از طریق سیاست های حمایتی بیشتر شود.
وی تعدد قانون را یکی از مشکلات کشور به خصوص در زمینه اعمال سیاست های حمایتی عنوان کرد و ادامه داد: با تعدد قانون، مجریان سیاست های بخش کشاورزی نیز سردرگم می شوند و به همین علت باید قوانین زائد و مزاحم اصلاح و یا لغو شود.
وی بر استفاده بهینه از آب کشاورزی تاکید کرد و گفت: اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در استان به کندی پیش می رود.
هادی بهادری نماینده ارومیه در مجلس دهم و نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس دهم نیز در این جلسه با اشاره به تخصیص 30 درصد اعتبارات مدیریت آب در اجرای طرح های آب کشاورزی گفت: این اعتبارات باید جهت تکمیل طرح های احیای دریاچه ارومیه به شکل کامل تخصیص یابد.
وی بیان کرد: کشاورزان ما 2.5 برابر میانگین جهانی آب مصرف می کنند و باید این الگوی مصرف اصلاح شود تا گامی برای احیای دریاچه ارومیه به پیش برویم.
وی بر ضرورت ساماندهی بیمه کشاورزان و روستائیان تاکید کرد و گفت: این بخش بدون حمایت تاثیر چندانی در عرصه اقتصادی نخواهد داشت.
وی اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی استان را اتاق فکر اقتصادی استان دانست و گفت: همه فعالان اقتصادی باید از طریق این اتاق فکر هدایت و حمایت شوند.
به گزارش ایرنا، در این این جلسه مقرر شد که جلسات کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان به صورت مستمر برگزار شده و نتایج جلسات تخصصی آن به صورت جمع بندی شده جهت پیگیری نمایندگان مجلس در اختیار منتخبان استان قرار گیرد.
1905

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا