روزی برای دفاع از دولت / تفویض اختیارات اجرایی به استانداران

‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک :
در همین حال دیپلماسی منطقه ای دولت در اجلاس باکو ، سخنان رئیس جمهوری در جمع روسای آموزش وپرورش و همچنین واگذاری برخی امور به استانداری ها از دیگر اخبار مربوط به دولت در هفته گذشته بود.

** ایرنا میزبان اعضای شورای اطلاع رسانی دولت

17 مرداد 1377 دیپلمات ها و خبرنگار ایرانی مستقر در مزارشریف افغانستان در محل کنسولگری جمهوری اسلامی ایران از سوی طالبان محاصره و در اقدامی ناجوانمردانه به شهادت رسیدند.
حضور محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا) در این جمع موجب شد که این روز به عنوان روز خبرنگار در تقویم مناسبت های جمهوری اسلامی ایران گرامی داشته شود.
همان طور که بعد از آن واقعه تلخ گروهی از همکاران شهید صارمی با حضور خودجوش در مقابل سفارت پاکستان ، اعتراض خود را نسبت به این قتل عام ابراز داشتند، در طی سالهای اخیر نیز این خبرگزاری برنامه های ویژه ای را برای گرامیداشت یاد محمود صارمی و روز خبرنگار ترتیب داده است.
امسال نیز همچون سالهای گذشته ایرنا برنامه هایی را برای روز خبرنگار به اجرا گذاشت که یکی از آن ها برگزاری نمایشگاه مشترک عکس و اسناد تاریخی ایرنا و سازمان ملل گشایش بود که در محل خانه هنرمندان به اجرا گذاشته شد.
این نمایشگاه با حضور سید عباس عراقچی معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه، محمد خدادی مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، ماریا دوتسنکو رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران و مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و جمعی از سفرا و نمایندگان سیاسی کشورها گشایش یافت و در70 تابلو، حضور ایران در جامعه ملل و گزیده ای از نشست های منجر به تأسیس این سازمان جهانی به تصویر کشیده شد
در برنامه دیگری که به مناسبت روز خبرنگار در محل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) برگزار شد ، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهوری و رئیس شورای اطلاع رسانی دولت به همراه اعضای شورای اطلاع رسانی دولت میهمان ایرنا بودند.
در این برنامه که شنبه 16 مردادماه در آستانه روز خبرنگار برگزار شد ، رئیس دفتر رئیس جمهوری در جمع مدیران و خبرنگاران این خبرگزاری در بیان معنای رویکرد اعتدالی در خبر گفت که این رویکرد نه بی عملی و بی پاسخ گذاشتن حملات و انتقادات را می پسندد و نه از سوی دیگر در پاسخگویی افراط می کند و حمله افراطی را با حمله افراطی، یا دروغ را با ناسزا پاسخ نمی دهد.
نهاوندیان با تأکید بر لزوم « تسلط بر احساسات » خاطرنشان کرد: «سود رفت وبرگشت سخن باید این باشد که حاصل آن تبدیل به وفاق بیشتر شود. وگرنه دیالکتیکی که از آن فقط خراشیدن همدیگر و تراشیدن نظام دربیاید چه فایده ای دارد؟ »
نهاوندیان که بخش زیادی از سخنان خود به بیان تفاوت بین تخریب و انتقاد پرداخت درباره دلیل پاسخ ندادن رئیس جمهوری به تخریب ها در گفت وگوی تلویزیونی با مردم گفت : «جامعه همین را می خواهد، رئیس جمهوری انتخاب کرده که بر آرامش جامعه بیفزاید، جامعه این برخورد متین را می پسندد… گمان نکنیم با بنزین می توان آتش ها را خاموش کرد. تندترین انتقادات و حملات را می توان با زبان نرم متین و منطقی پاسخ گفت.»
وی «خبرگزاری جمهوری اسلامی یک نهاد نظام که باید پیشتازی و الگوسازی کند» خواند و با تأکید بر اطلاع رسانی با روش اعتدالی ، درگیری ها و هیاهوهای جناحی را بی فایده خواند و تأکید کرد : « کسانی که باد می کارند توفان درو می کنند»
رئیس دفتر رئیس جمهوری ضمن گرامیداشت یاد شهدای خبرنگار ، به رسانه ها توصیه کرد: « باید کمک کند تا مردم منابع معتبر را از نامعتبر تمیز دهند، کمک کردن به مردم در اینکه در پذیرش اخبار سخت گیر باشند، یعنی کمک کردن به سطح عمومی آگاهی مردم که ملاک هایی برای تشخیص داشته باشد.»

** مصوبه مطبوعاتی هیات دولت در روز خبرنگار

هم زمان با روز خبرنگار اصلاحیه آیین نامه اجرایی قانون مطبوعات، به تصویب هیات وزیران رسید. بر پایه این اصلاحات مواردی از قبیل تعریف دقیق مؤسسه خبری، الزام مدیران مسئول به بیمه کردن کارکنان رسانه، الزام رسانه ها به نشر پاسخ ظرف 24 ساعت پس از وصول، الزام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فراهم کردن تمهیدات لازم برای الکترونیکی کردن انتخابات مدیران مسئول، الزام رسانه های الکترونیکی بر خط به اعلام نام و نشانی مراکزی که خدمات میزبانی و پشتیبانی خود را از آن ها دریافت می کنند در شناسنامه رسانه، انحصار ارائه خدمات دامنه و میزبانی به رسانه های دارای مجوز، الزام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اعلام دلایل مخالفت هیات نظارت بر مطبوعات با درخواست متقاضیان انتشار رسانه ظرف 15 روز ذکر شده است.
ازآنجایی که بر اساس قانون مطبوعات، نشریات الکترونیکی نیز مشمول این قانون شدند و همچنین به منظور یکپارچه سازی متن آیین نامه به دلیل تغییرات متعدد در زمان های مختلف، اصلاحیه آن تهیه و به تصویب رسید.

** روز خبرنگار ؛ فرصتی برای پاسخ به تخریب ها

روز خبرنگار فرصتی را برای اعضای کابینه نیز فراهم کرد تا با حضور در رسانه ها و یا نشست ها و برنامه های خبری به اظهارنظر بپردازند ، اما همان طور که نهاوندیان بخشی از سخنان خود را به تخریب ها و لزوم پاسخ اعتدال گرایانه به تخریب ها و نقدهای افراطی داد ، معاون رئیس جمهوری نیز سخنان خود در آستانه روز خبرنگار را به تخریب ها اختصاص داد ؛ با این تفاوت که جهانگیری پاسخ تندتری به تخریب ها داد. تخریب هایی که روز جمعه و قبل از آن شخص رئیس جمهور را نشانه گرفته و سخنان تندی را علیه وی ابراز داشته بودند.
به طوری که به قول اسحاق جهانگیری «هجمه علیه رئیس جمهور از تریبون های رسمی در تاریخ ایران بی سابقه است» معاون اول رئیس جمهور که روز شنبه 16 مردادماه در نخستین جشن فارغ التحصیلی ادوار دانشکده خبر سخن می گفت ، با تأکید بر اینکه «ما سخت نیازمند آنیم که مکان ها و امکان هایی برای گفتگو و تفاهم در جهت حل مسائل پیدا کنیم.» رسانه را محل گفتن و شنیدن و نه محل ایجاد جنگ روانی خواند.
معاون رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه امروز سهم دولت از فضای رسانه ای بسیار اندک و محدود است، اظهار داشت: زبان منتقدین و مخالفین دولت تند و باز است و ای کاش دولت هم می توانست در حد مخالفین که گاه با استفاده از تریبون های رسمی و بیت المال هر سخنی می خواهند به زبان می آورند، از خود دفاع کند.
جهانگیری همچنین اظهار امیدواری کرد، فضای رسانه ای در حدی باشد که دولت بتواند همانند مخالفین و منتقدین خود به رسانه دسترسی داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ، نکاتی را درباره مشی و روش دولت در حوزه رسانه ای بیان کرد و گفت: « دولت به دنبال آن نیست که فضای تند، جنجال و پوپولیستی بر رسانه های کشور حاکم شود بلکه دولت به دنبال آن است که نظام اطلاع رسانی عقلانی و انتقادی در کشور تقویت شود.»
معاون اول رئیس جمهوری درعین حال تأکید کرد: دولت از دروغ و تهمت در رسانه ها گریزان است و از جریان آزاد اطلاعات و فضای نقد استقبال می کند. دولت دنبال مچ گیری و افشاگری نیست بلکه به دنبال حقیقت یابی، شفافیت و آگاهی دادن است.
معاون اول رئیس جمهور همچنین تأکید کرد: رسانه محل آگاهی دادن و تربیت انتقاد است و نه محلی برای فریب و تخریب. رسانه میدان جنگ و دشمنی نیست بلکه میدان دوستی و هم زیستی است.
وی افزود: باید اطلاع رسانی برجسته باشد و نه جنگ روانی علیه بخش هایی از حکومت. شفاف سازی باشد نه سیاه نمایی علیه مصالح کشور. گسترش فرهنگ نقد باشد و نه فرهنگ مچ گیری. گفتگو باشد و نه القای سکوت. دعوت به زبان آوری جامعه باشد و نه ایجاد رعب و وحشت و خلاصه جامعه را باز کردن سرلوحه کار باشد و نه راه تنفس جامعه را بستن.
دکتر جهانگیری همچنین با تأکید بر اینکه رسانه ها باید بر مبارزه با فساد اصرار کنند، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل سازمان یافته شدن فساد در کشور این بود که رسانه ها غایب صحنه بودند و آن طور که باید حضور نداشتند.

**روحانی مظلوم ترین رئیس جمهوری تاریخ انقلاب

توهین به رئیس جمهوری و تخریب سازمان یافته علیه دولت از چندان اهمیتی برای معاون اول رئیس جمهوری برخوردار بود که وی عصر همان روز در همایش بررسی راهکارهای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه منطقه ای که با حضور استانداران سراسر کشور برگزار شد، درباره تخریب های صورت گرفته علیه شخص رئیس جمهوری اظهار داشت: این شیوه تخریب برای رئیس جمهوری که شخصیتی روحانی، مجتهد و عضو مجلس خبرگان رهبری و سابقه طولانی حضور در شورای عالی امنیت ملی را دارد و امروز نیز رئیس این شورا است، بسیار زننده است و حرف هایی که برخی افراد درباره ایشان مطرح می کنند سخنانی سخیف است که درباره شخصیت دوم کشور به زبان می آورند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: کسانی که ما نجابت می کنیم و نمی گوییم که در دوران مسئولیت خود چه کرده اند، کم کم دارند طلبکار می شوند و گویا فراموش کرده اند که چه حجم منابعی در اختیار آن ها بود و با این منابع چه کردند و چه تورم و رکودی را بر کشور حاکم ساختند و چه فضای بین المللی و سیاست داخلی را در کشور به راه انداختند.
وی افزود: این افراد شخصیت های بزرگ کشور و ستون های انقلاب را که سال های طولانی در کنار یکدیگر بودند، در سال های گذشته رو در روی هم قراردادند اما پس ازآنکه دولت تدبیر و امید با ریاست دکتر روحانی کار خود را آغاز کرد، در مدت کوتاهی کشور به ثبات و آرامش رسید. در قوای سه گانه همدلی به وجود آمد و دیگر دولت، مجلس و قوه قضاییه رو در روی هم نیستند. البته ممکن است که در برخی موارد اختلاف نظر در برخی موضوعات وجود داشته باشد که با همفکری حل وفصل می شود.
همچنین در نشست های دیگری به مناسبت روز خبرنگار دکتر ظریف نیز گرامیداشت روز خبرنگار را با مراسم تودیع و معارفه سخنگویان سابق و فعلی وزارت امور خارجه هم زمان برگزار کرد و سخنانی درباره نقش رسانه در وزارت خارجه ایراد کرد ، همان طور که علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با حضور در جمع خبرنگاران ایسنا ، روز خبرنگار را گرامی داشت. درعین حال برخی وزرای دیگر کابینه نیز به مناسبت روز خبرنگار در مراسم مشابهی به شرکت کردند و یا برخی مانند حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بیانیه ای در این رابطه صادر کردند.

**شکایت به دادگاه ویژه روحانیت / تدوین لایحه شفافیت

همان طور که در نخستین روز کاری هفته گذشته جهانگیری و نهاوندیان و در روزهای بعد شخص رئیس جمهوری نیز درباره تخریب های سازمان یافته علیه دولت و رئیس جمهوری سخن گفتند، مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهوری نیز در نخستین نشست مطبوعاتی خود بعد از تصدی این سمت در مورد اقدامات دولت در قبال تخریب های صورت گرفته علیه رئیس جمهوری خبری را به اصحاب مطبوعات داد.
معاون حقوقی رئیس جمهور بابیان اینکه توهین و هتاکی به رئیس جمهور جرمی آشکار است، گفت: در خصوص توهین های آشکاری که اخیراً به رئیس جمهور شده که برخی از آن ها از جانب هم لباسان ما بوده به دادگاه ویژه روحانیت شکایت کرده ایم.
وی همچنین به این موضوع نیز اشاره کرد که «رئیس جمهور از ابتدا تأکید کردند در آنجا که حق شخصی ایشان است، شکایتی صورت نگیرد و حتی گفتند اگر شکایتی شده، پس بگیرند.»
انصاری یکی از علل هجمه شدید دو هفته اخیر به خصوص بعد از گفت وگوی رئیس جمهور با مردم را به خاطر صبوری رئیس جمهور عنوان کرد و گفت: وی خاطرنشان کرد: متانت و آرامش رئیس جمهور برخی را عصبانی کرد و حال ناراحت اند که چرا سوژه مناسب از عصبانیت رئیس جمهور به دست نیاوردند که تهاجمشان را تشدید کنند، در کنار این موارد بخشی از توهین ها به حقوق عامه مردم برمی گردد که ما به عنوان معاونت حقوقی و دادستان و مدعی العموم وظیفه داریم از حقوق مردم دفاع کنیم.
معاون حقوقی رئیس جمهوری همچنین خاطرنشان کرد: بنده برخی غوغا سالاری ها و اقدامات مخرب در حوزه دولت را با نگاه بدبینی می نگرم؛ چراکه برخی کارشکنی ها و چوب لای چرخ گذاشتن ها نه از روی نادانی، بلکه از روی عمد است.
وی همچنین بابیان مسائلی مانند تعداد بالای قوانین و مقررات و اقدامات صورت گرفته درباره تجمیع قوانین ، در ادامه پیرامون اولویت های معاونت حقوقی در تهیه لوایح گفت: اولین لایحه ای که در حال تهیه است لایحه شفافیت است. همه می دانیم که بستر بسیاری از مفاسد در کشور وجود رانت های اطلاعاتی و عدم شفافیت است. به همین خاطر و در همین خصوص در حال تدارک لایحه هستیم.

**تمرکززدایی مدیریت اجرایی کشور / تفویض اختیارات بیشتر به استانداران

چهارشنبه هفته گذشته جلسه هیات دولت با حضور استانداران سراسر کشور برگزار شد و در این نشست هیات دولت ، تفویض برخی اختیارات دستگاه های اجرایی به واحدهای استانی را به تصویب رساند.
بر اساس این مصوبه مقرر شد تا کلیه وزرا و روسای مؤسسات دولتی و مدیران عامل شرکت های دولتی، آن دسته از وظایف و اختیارات خود را که واگذاری آن ها منع قانونی ندارد و موجب نقض سیاست های کلان ستادی نمی شود، به واحدهای استانی متناظر خود تفویض نمایند. این تصمیم که به پیشنهاد استانداران گرفته شد ، اختیاراتی از وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، نیرو، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و سازمان حفاظت محیط زیست به واحدهای استانی آنان تفویض شد.
پایگاه اطلاع رسانی دولت دلیل این اقدام را چنین عنوان کرد: «هیأت وزیران در راستای اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی و نیز ضرورت تمرکززدایی از فعالیت های اجرایی و تبیین خط مشی اجرایی دولت، با واگذاری برخی اختیارات دستگاه های اجرایی به واحدهای استانی مربوط در استان ها موافقت کرد.»
دکتر روحانی رئیس جمهوری نیز در این نشست طی سخنانی ، استانداران را نماینده عالی و مظهر اراده دولت در استان ها دانست و «حفظ آرامش و امید و حل مشکلات جامعه از وظایف اصلی استانداران» خواند.
رئیس جمهوری ، تقویت امید برای آینده را از وظایف اصلی استانداران خواند و ایجاد شکاف، انشقاق و دوقطبی در جامعه را به زیان مردم دانست و با اشاره به تلاش عده ای برای کمرنگ کردن انسجام، وحدت و یکپارچگی در جامعه، اظهار داشت: اگر افرادی از روی اغراض سیاسی و کم توجهی، به دنبال کم رنگ کردن انسجام هستند، باید آن ها را نسبت به این موضوع توجه داده و در مسیر منافع و مصالح ملی هدایت و راهنمایی کرد.
دکتر روحانی ملت ایران را معرف اسلام مودت و اعتدال در برابر اسلام خشونت معرفی کرد و انتقاد سازنده، مفید و دلسوزانه را حق و وظیفه همگانی دانست و اظهار داشت: همه افتخارات ما به این است که کشوری انقلابی و اسلامی هستیم. بی تردید در چنین کشوری دروغ، تهمت و مأیوس کردن مردم نمی تواند رابطه ای با نظام اسلامی و منافع ملی داشته باشد.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به مذاکرات هسته ای و گشایش های صورت گرفته بعدازآن اشاره کرده و تلاش برای ایجاد ثبات اقتصادی در کشور را از مهم ترین وظایف حال حاضر دولت خواند و تأکید کرد که «علیرغم کاهش شدید درآمد نفتی، شاهد آرامش بازار و کاهش تورم بودیم».
رئیس شورای عالی امنیت ملی در بخشی از سخنان خود با بیان وقایع حقوقی مرتبط با پول بلوکه شده بانک مرکزی در آمریکا به این موضوع اشاره کرد که بین سال های 86 تا 87 و در حدود 10 ماه فرصت طلایی برای خارج کردن همه پول مان از دسترس آمریکایی ها فراهم شده بود، اما در این زمینه اهمال صورت گرفته صورت گرفته است ، به همین دلیل دکتر روحانی از دستگاه قضایی و شورای عالی امنیت ملی خواست که این موضوع را پیگیری کنند.
رئیس جمهوری در ادامه « استفاده از شرایط پسابرجام را در راستای منافع ملی خواند» و بزرگ ترین وظیفه همه دولتمردان و به ویژه استانداران را رونق اقتصادی و اشتغال زایی عنوان کرد.
رئیس جمهوری در ادامه سرعت اقدامات انجام شده در افزایش تولید نفت و گاز را تحسین برانگیز دانست و از خودکفایی در تولید گندم خبرداد و اظهار امیدواری که در سال آینده گازرسانی به همه روستاهای کشور به اتمام برسد.
دکتر روحانی دفاع از حرمت شهروندان را وظایف مهم دولت عنوان کرد و از نهایی شدن منشور حقوق شهروندی در آینده ای نزدیک خبر داد.
رئیس جمهوری تخریب، افترا، دروغ و تشویش اذهان عمومی، حرام و جرم دانست و از دستگاه قضایی خواست: با این موارد نه به خاطر فرد و یا شخص خاصی بلکه به خاطر صیانت از آرمان های انقلاب برخورد کند.

**ابلاغ تسهیلات برای فرزندان شهدا شاغل در آموزش پرورش / سخنان رئیس جمهور درباره فیلترینگ

در ادامه سیاست های دولت در توجه ویژه به خانواده شهدا و ایثارگران ، شنبه 16 مردادماه محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور طی نامه ای به فانی وزیر آموزش وپرورش ابلاغ کرد که فرزندان شهدا از امتیازهای برابر با جانبازان ٥٠ درصد و بالاتر برخوردار شوند.
این نامه به موجب بند (الف) ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه صادر شد که فرزندان شهدا را از تمامی امتیازها و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مختلف برای جانبازان ٥٠ درصد و بالاتر (به استثناء تسهیلات خودرو، حق پرستار و کاهش ساعت کاری) برخوردار می دارد.
بر این اساس رئیس سازمان برنامه وبودجه به آموزش وپرورش اعلام کرد، ازآنجاکه فوق العاده موضوع ماده (٥١) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از ابتدای سال جاری برای افراد مصرح در قانون اجراشده، اما به فرزندان معزز شهدای شاغل در وزارت آموزش وپرورش تسری نیافته است، باید به استناد ماده (235) قانون برنامه پنجم توسعه که در بیست وچهارم اسفند سال ١٣٩٤ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، موضوع این ماده برای فرزندان شهدا که در آن وزارتخانه شاغل هستند، نیز از ابتدای سال جاری برقرار شود.
رئیس جمهوری همچنین روز چهارشنبه در اجلاس مدیران و روسای آموزش وپرورش کشور سراسر کشور با شاره به ضرورت متناسب شدن آموزش وپرورش با نیازهای جامعه، خاطرنشان کرد:اگر امروز علم یک دانش آموخته برای کاریابی و تأثیرگذاری او در جامعه کافی نباشد، باید راجع به مواد درسی، نحوه آموزش و اینکه چگونه باید فرزندانمان را برای آینده جامعه مهیا کنیم، تجدیدنظر نماییم.
بخش دیگری از سخنان دکتر روحانی که موردتوجه افکار عمومی قرار گرفت ، مسئله ممنوعیت ها و فیلترینگ در ارتباطات بود . وی دراین باره اظهار داشت: آیا در شرایط کنونی می شود فضای مجازی و دنیای دیجیتال را ممنوع کرده و بگوییم باید تمام شبکه های اجتماعی را روزانه فیلتر کرد، آیا با فیلتر و ممنوعیت می شود در دنیای امروز زندگی کرد؟
دکتر روحانی درعین حال افزود: یک نگرانی وجود دارد و آن این است که باید نسل جوان را به درستی هدایت و از آنان مراقبت کنیم چراکه نمی شود در شرایط امروز جهانی نوجوانان و جوانان را بدون مراقبت و هدایت در ارتباط با فضای مجازی و اینترنت رها کرد.

**هفته دیپلماسی فعال / از تماس تلفنی با نخست وزیر انگلیس تا شرکت در نشست باکو

روز دوشنبه هجدهم مردادماه ، هیات عالی رتبه ایرانی به ریاست رئیس جمهوری ، درنشست باکو حضور یافت . این نشست که با محوریت دیدار سه جانبه روسای جمهوری اسلامی ایران ، جمهوری آذربایجان و فدراسیون روسیه برگزار می شد در راستای افزایش همگرایی منطقه ای ایران حائز اهمیت بود.
علاوه بر اینکه در حاشیه نشست سه جانبه ، دکتر روحانی دیدارهای دوجانبه ای نیز با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان داشت. فردای برگزاری این نشست نیز خانم «ترزا می» نخست وزیر جدید بریتانیا طی تماسی با دکتر روحانی ، با تأکید بر اینکه کشورش مصمم به توسعه و تعمیق همکاری ها با تهران در همه عرصه ها است ، اظهار داشت: «لندن تمام تلاش خود را برای اجرای مفاد برجام بکار گرفته و به این روند شتاب خواهد داد.»
در این تماس که در جهت تعمیق مناسبات بین المللی جمهوری اسلامی ایران در فضای برجام تعریف می شود ، دکتر روحانی ضمن استقبال از گسترش همکاری های تهران – لندن خطاب به نخست وزیر بریتانیا تصریح کرد که «همه تلاش ها باید بر تسریع در اجرای دقیق برجام متمرکز شود». همان طور که ایشان در نشست سه جانبه باکو ، تعامل تهران، مسکو و باکو را موجب تقویت ظرفیت ها و همگرایی منطقه ای دانست.
همچنین روز جمعه 22 مرداد ماه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با سفر به ترکیه ، دور جدیدی از روابط تهران و آنکارا را رقم زد . این سفر که نخستین دیدار مقام عالی رتبه ایرانی از ترکیه بعد از کودتای نافرجام بود با استقبال مقام های ارشد این کشور مواجه شد ، به گونه ای که بعد از مراسم نمازجمعه ، اردوغان پشت میکروفن رفت و حضور دکتر ظریف در نمازجمعه را اعلام کرد. بدین ترتیب نمازگزاران ترک نیز با فریاد الله اکبر از حضور دکتر ظریف استقبال کردند.
سیام**ع.ش**1553

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا