تاثير امنيت اجتماعي
پایگاه خبری ارک اصفهان:
تاثير امنيت اجتماعي
گروه استان ها_اصفهان_ امنيت از نيازهاي نخستين خواستههاي جامعه بشري به حساب ميآيد، چرا كه در سايه امنيت، شكوفايي استعدادها، خلاقيت ها و رشد و بالندگي تمدن ها، محقق ميشود و در نبود آن تمدن ها به زوال ميگرايند.
به گزارش پايگاه خبري پليس، سرهنگ “جهانگيركريمي” معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان اصفهان در همايش مشاوران منطقهاي كه در سالن اجتماعات معاونت اجتماعي پليس اصفهان برگزار شد گفت: انديشمنداني كه به عدالت فکر ميکردند امنيت را شرط لازم براي تحقق عدالت دانسته و كساني كه به رفاه ميانديشيدهاند، آن را عامل اصلي آسايش شمردهاند.
وي ادامه داد: آناني كه بر توسعهي سياسي يا اقتصادي تكيه كردهاند، امنيت را عامل و نيز حاصل آن تلقي ميکنند، براي مثال “تامس” معتقد است که يکي از خواستههاي اساسي بشر امنيت است و آن به معني سلامت و آرامش فکر و احساس امنيت عاطفي در روابط بين انسانهاست.
سرهنگ كريمي ضمن اشاره به تعريف فرهنگ روانشناسي از امنيت، اين مقوله را به معني احساس ايمني، اعتماد و رها بودن از ترس و تهديد دانست که به فاکتورهاي مختلفي بستگي دارد.
اين مقام انتظامي ادامه داد: از ديدگاه روانشناسي، امنيت بعد از نيازهاي فيزيولوژيک انسان قرار گرفته و طبق نظر”مازلو” دومين نياز اساسي و پايهاي است که ساير پيشرفت ها و خودشکوفايي انسان بر روي آن قرار دارد.
كريمي افزود: نيازهاي انسان سلسله مراتبي را در برميگيرد كه به ترتيب عبارتند از: نيازهاي فيزيولوژيک، نياز به امنيت، نياز به تعلق خاطر و دوست داشتن و دوست داشته شدن، نياز به عزت نفس، نيازهاي شناختي، نيازهاي ذوقي و نياز به خودشکوفايي که عاليترين نياز انساني است.
سرهنگ كريمي امنيت را داراي ابعاد گستردهاي دانست كه امنيت اجتماعي از جمله آن است، به گفته اين مقام مسئول، امنيت اجتماعي همواره به عنوان يکي از نيازهاي اساسي هر جامعة انساني مطرح بوده است، زيرا وجود اين پديده در سطح جوامع نظم و بقاء را به عنوان مهمترين کارکرد اساسي خود بوجود ميآورد.
اين مقام مسئول تصريح كرد: در واقع اين پديده از اصليترين و اساسيترين کار ويژههاي نهاد اجتماعي حکومت يا همان دولت ميباشد که مردم حق خود را در مورد دفاع از حريم عمومي و خصوصي، حفظ جامعه به نهاد اجتماعي حکومت تفويض ميکنند، که اين مساله بر اساس ديدگاه نخبهگرايي بيانگر نقش بارز نهاد اجتماعي حاکميت در تأمين امنيت در سطح جامعه بر عهده حکومت ميباشد.
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان اصفهان امنيت اجتماعي را حلقه واسط بين امنيت فردي و امنيت ملي ناميد و گفت: اين فرايند در بطن جامعه جاي دارد، بنابراين استمرار وجود ارزش هاي فرهنگي، فرايند اجتماعي شدن، وفاق و همکاري اجتماعي و…. در بين شهروندان ميتواند از مهمترين عوامل ارتقاء و تقويت امنيت اجتماعي به صورت واقعي باشد كه در تلاش است با يک نگاه کلان و جامع، يکپارچگي و انسجام لازم را ميان امنيت، شهروندان و حاکميت بسترسازي کند.
اين مقام انتظامي گفت: در مطالعات جامعه شناختي از دو بُعد مي توان از امنيت اجتماعي بهره برد، اول اينکه اين نوع امنيت در سطح جامعه از حيث ضرورت حيات اجتماعي براي بقاي هر جامعه اي لازم ميباشد، دوم اينکه از حيث تأثير گذاري در کم و کيف امور اجتماعي،سياسي، دولتي و حکومتي که جامعه با بحرانها و مسائلي روبرو است اين پديده در سطح جامعه لازم است، بنابراين طرح و تدوين چارچوب جامعهشناختي براي اين پديده در حال حاضر براي هر اجتماعي از جمله جامعة خودمان لازم به نظر ميرسد.