امسال افزون بر 181 تن میگو از چابهار به کشورهای دیگر صادر شد

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا مهدی حسینی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پرورش و رشد میگو در شهرستان های کنارک و چابهار در سه سال گذشته با توجه به نمونه برداری دقیق، انجام آزمایش های به موقع در طول دوره پرورش و راهنمایی های لازم به مزرعه داران بدون بیماری بود به طوری که امسال برای نخستین بار صادرات این محصول به کشور روسیه انجام شد.
وی با اشاره به اهمیت نظارت بر کارخانه های تولید و نگهداری و مراکز بسته بندی و نگهداری فرآورده های خام دامی گفت: 69 هزار و 172 مورد بازرسی از این مراکز در6 ماه نخست امسال صورت گرفته که 6 هزار و 400 مورد نمونه برداری و بر روی این نمونه ها 24 هزار و 392 مورد آزمایش صورت گرفت.
وی افزود: 784 تن از این فرآورده های خام دامی ضبط شده که حدود 141 تن آن معدوم شده است.
وی با اشاره با واردات دام به سیستان و بلوچستان گفت: امسال 41 هزار و 19 راس دام وارد استان شده و 6 میلیون و 272 هزار و 75 کیلوگرم گوشت به نقاط مختلف کشور حمل شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان بیان کرد: به منظور تامین بخشی از گوشت مورد نیاز کشور، این میزان لاشه و گوشت پس از اعمال نظارت های شرعی از سوی ناظران شرعی و کارشناسان دامپزشکی در کشتارگاه های استان در شرایط بهداشتی به بازار مصرف حمل شده است.
وی با اشاره به خروج دام بومی از استان به سایر نقاط کشور گفت: بر اساس مجوزهای صادر شده 521 راس دام شامل گاو و گوساله و 3هزار و 117 نفر شتر در این مدت از استان صادر شد.
وی گفت: همچنین در این مدت 36 هزار و 307 راس دام سبک از سایر استانها به این استان وارد و هفت هزار و 49 راس دام درون استان جابجا شده است.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: این استان در حوزه کنترل بیماری های دامی نظیر تب برفکی، طاعون ( PPR)، لمپی اسکین، سل و بروسلوز و کاهش کانون های بیماری های دامی جزو استان های برتر کشور معرفی شد.
حسینی افزود: کانون های بیماری های مهم دامی در سیستان و بلوچستان در مدت پنج سال گذشته سیر نزولی داشته به طوری که اقدامات بهداشتی- قرنطینه ای با هدف کنترل و پیشگیری از بروز بیماری در استان موثر واقع شده است.
وی افزود: به طور مثال کانون های بیماری طاعون (PPR ) از 51 مورد سال 91 تنها به سه مورد در سالجاری و کانون های تب برفکی از 58 مورد سال 92 به 6 مورد در سالجاری کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: با تخصیص اعتبار مناسب به ویژه برای تامین واکسن های مورد نیاز از جمله تب برفکی و پرداخت غرامت به دامداران در زمینه بیماری های سل و بروسلوز می توان این روند کاهشی را همچنان ادامه داد.
وی با اشاره به اهمیت واکسیناسیون دام در پیشگیری از بیماری ها گفت: 2 میلیون و 115 هزار و 796 راس دام استان در 6 ماه نخست امسال علیه انواع بیمارهای دامی مایه کوبی شدند.
وی افزود: این دام ها علیه بیماری های مختلف نظیر طاعون نشخوار کنندگان کوچک، انترو توکسمی، بیماری قانقاریا، آبله بزی و گوسفندی به صورت رایگان در استان واکسینه شدند.
وی ادامه داد: مایه کوبی دام سیستان و بلوچستان در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته با یک میلیون و 531 هزار و 339 راس دام رشد 38 درصدی را نشان می دهد.
وی سمپاشی346 هزار و 541 متر مربع آغل و مکانهای نگهداری دام و 2 هزار و 332 راس دام علیه بیماری هاری، خونگیری از گاو و گوساله در قالب پنج هزار و 819 راس، واکسیناسیون بروسلوز گاو و گوساله بر روی 24 هزار و 504 راس و انجام تست سل بر روی پنج هزار و 819 راس را از دیگر فعالیت های این نهاد در این مدت ذکر کرد.
وی با اشاره به اهمیت نظارت های دامپزشکی در ماه محرم گفت: 60 اکیپ دامپزشکی در ماههای محرم و صفر بر تولید، عرضه و توزیع فراورده های خام دامی در استان نظارت مستمر دارند.
وی افزود: نظارتهای ویژه دامپزشکی در محرم و صفر با هدف تامین سلامت غذایی عزاداران، جلوگیری از شیوع بیماریهای مشترک بین دام و انسان و پیشگیری از مشکلات زیست محیطی ناشی از کشتارغیر بهداشتی دامها است.
وی گفت: هم اینک 10 کشتارگاه صنعتی دام، چهار کشتارگاه طیور و 60 قرنطینه دامی در سیستان و بلوچستان فعالیت می کنند.
وی با اشاره به سند توسعه بهداشت دام گفت: این سند برای نخستین بار در کشور در سیستان و بلوچستان به امضای ریاست دامپزشکی کشور و استاندار رسید که در آن افق بهداشت دام استان دیده شده است.
وی بیان کرد: اداره کل دامپزشکی استان با بهره مندی از بهترین آزمایشگاهها در بخش های مختلف گام های موثری را در راستای توسعه سلامت فرآورده های دامی برداشته است.
وی با تبریک هفته دامپزشکی و نامگذاری امسال این هفته به دامپزشکی، سلامت، توسعه پایدار گفت: دامپزشکی علم شناخت و پیشگیری از بیماری های دامی و بیماری های مشترک میان انسان و حیوان است به طوری که بر پایه اعلام سازمان جهانی بهداشت هدف نهایی دامپزشکی تامین مواد غذایی و بهداشت انسان است.
وی تاکید کرد: مبارزه با بیماری های دامی، حفظ بهداشت و سلامت دام و فرآورده های آن، نظارت و بازرسی های بهداشتی در مرحله های مختلف تولید، فرآوری، نگهداری و عرضه این محصول ها از جمله وظایف مهم این سازمان محسوب می شود.
به گزارش ایرنا ایرانیان باستان هر ساله در 14 مهر برای سلامت حیوانات خویش دعایی مخصوص می خواندند که بعدها به عنوان «روز دامپزشکی» در تقویم به ثبت رسید.
7316 **6081 خبرنگار: عصمت جهانی** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا