استاندار کرمان: دولت تدبیر و امید درصدد کاهش دخالت در بخش خصوصی است

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان علیرضا رزم حسینی روز چهارشنبه در ستاد پسته استان که با حضور تشکل های اقتصادی در سالن پیامبراعظم (ص) استانداری کرمان برگزار شد، با اشاره به تلاش های دولت برای رفع مشکلات پسته گفت: دولت یازدهم در نظر دارد وام های ارزی برای صادرات را با بهره کم توسط صندوق توسعه ملی در اختیار متقاضیان قرار دهد.
وی افزود: شرکت تعاونی پسته که در گذشته وجود داشته باید بتواند با ارائه راه حل ها و تلاش به منظور از بین بردن مشکلات داخلی و خارجی، عدم هماهنگی بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان را از بین برده و بر تولید و قیمت گذاری و فروش نظارت داشته باشد.
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه کرمان بزرگترین تولید کننده پسته کشور است و باید راه حل برون رفت از مشکل نقدینگی و تصمیم گیری نهایی در کمیته فنی و اقتصادی انجام پذیرد، یادآور شد: رقابت در بازار های جهانی نیازمند تصمیمات تخصصی است و ضمنا دولت اعتبار مناسبی از بانک های عامل جهت پسته در نظر گرفته است.
وی از نمایندگان استان در شهرستان های پسته خیز (امیری نماینده مردم شهرستان های زرند و کوهبنان، زاهدی و پورابراهیمی نماینده مردم شهرستان های کرمان و راور، انارکی محمدی نماینده رفسنجان و انار و حسن پور نماینده سیرجان و برسیر) به منظور پیگیری و بررسی مسائل و مشکلات قدردانی کرد.
در ابتدای این جلسه مدیران دولتی از جمله فرمانداران شهرستان های زیر کشت محصول پسته به بیان مسائل شهرستانی پرداختند.

**باید با دلال بازی و واسطه گری در خرید و فروش پسته مبارزه کرد
فرماندار رفسنجان با اشاره به دلایل کاهش پسته در شهرستان رفسنجان به عنوان قطب تولید پسته استان کرمان گفت: مشکلات کم آبی در سال های اخیر بازار پسته را دچار بحران جدی کرده است.
حمید ملانوری به تعرفه های گمرکی و مشکلات مالیاتی که کشاورزان و پسته داران با آن روبرو هستند، اشاره کرد و افزود: باید با دلال بازی و واسطه گری در خرید و فروش پسته از خرده مالکان مبارزه کرد تا قیمت پسته دچار نوسان نشود.

**رقابت پذیری در بازار پسته، راه حلی برای رفع مشکلات
فرماندار سیرجان به افزایش بهره وری و تعادل در کاشت، داشت و برداشت پسته در هکتار اشاره و بیان کرد: اینکه در جایی از هر هکتار 700 کیلوگرم پسته و در مزرعه ای از هر هکتار چندین تن برداشت می شود در نوسانات قیمت پسته اثر مستقیم دارد و راه حل آن افزایش بهره وری خواهد بود.
منصور مکی آبادی گفت: باید کشاورزان بخشی از درآمدهای برداشت پسته را در جهت ارتقای بهره وری و استفاده از سیستم های مکانیزه آبیاری و غیره استفاده کنند.
وی به وجود متولی واحد در بحث پسته اشاره کرد و افزود: ایجاد رقابت پذیری در بازار و حذف دلال از چرخه بازار می تواند یک راه حل برای این مشکلات باشد.

**برداشت 20 هزار تن محصول پسته از سطح زیرکشت شهرستان زرند
فرماندار زرند هم با اشاره به سطح زیر کشت پسته در این شهرستان خاطرنشان کرد: از 40 هزار هکتار سطح زیرکشت این شهرستان، 35 هزار هکتار آن بارور و 20 هزار تن محصول پسته از مجموع این مقدار برداشت می شود.

**کاهش محصول پسته بر اثر بحران های کم آبی
فرماندار راور به سطح زیر کشت این شهرستان در خصوص محصول پسته اشاره کرد و گفت: در سنوات اخیر به دلایل بحران های کم آبی محصول پسته شهرستان راور به شدت کاهش یافته است و باید در خصوص نقدینگی و کمک های مالی به کشاورزان در پایان فصل برداشت تصمیمات جدی اخذ شود.

**اداره شدن بازارهای جهانی بر اساس عرضه و تقاضا
در ادامه این نشست محسن رشید فرخی نماینده بخش غیر دولتی با بیان اینکه بازارهای جهانی بر اساس عرضه و تقاضا اداره می شوند گفت: مسکن های مالی که به اقتضای زمان به بازار وارد می شود نمی تواند نتیجه همیشگی داشته باشد و باید با مدیریت و برنامه ریزی صحیح برای آینده این محصول تصمیم گیری کرد.
چند نفر از تولید کنندگان و صادرکنندگان پسته نیز به بیان مشکلات و راه حل ها و پیشنهادات پرداختند.
خبرنگار: نجمه حسنی ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
3029/3028

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا