نیروی مرزی جدید اتحادیه اروپا برای کنترل پناهجویان آغاز بکار کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقام های اتحادیه اروپا در مراسم آغاز بکار این نیروها همزمان با تلاش این اتحادیه برای یافتن راهبردی مشترک برای مقابله با بدترین بحران مهاجرت از زمان جنگ جهانی دوم، در منطقه مرزی بلغارستان و ترکیه حضور یافتند.
سازمان گارد ساحلی و مرز اروپا (EBCG) حدود 1500 نفر از نیروهایش را از 19 کشور برای عملیات سریع در شرایط اضطراری همچون هجوم ناگهانی پناهجویان در حال آماده باش خواهد داشت.
بروکسل (مقر اتحادیه اروپا) امیدوار است که این سازمان نه تنها تدابیر امنیتی را افزایش دهد بلکه به رفع اختلافات چشمگیر بین کشورهای غربی و شرقی عضو اتحادیه بر سر سیاست های این بلوک درباره موضوع پناهجویان کمک کند.
این اتحادیه در بلندمدت به دنبال حذف کنترل مرزی در بین کشورهای اتحادیه و احیای منطقه بدون نیاز به روادید شنگن است.
«دیمیتریس آوراموپولوس» کمیسر مهاجرت اتحادیه اروپا قبل از آغاز فعالیت این نیروهای عملیات ویژه آن را «لحظه ای تاریخی» برای اروپا خواند.
این سازمان جدید به نوعی توسعه فعالیت فرانتکس (سازمان کنترل مرزی اروپا) را هدف قرار می دهد که در سال 2004 به منظور کمک به هماهنگی بیشتر در تلاش های اروپا برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی تاسیس شد.
فرانتکس که مقر آن در ورشو، پایتخت لهستان است، سال گذشته ناکارآمدی خود را در مقاله با هجوم صدها هزار نفر از پناهجویانی که با عبور از یونان تلاش کردند خود را از مسیر کشورهای بالکان به شمال اروپا برسانند، به اثبات رساند.
محدودیت نیرو و توان فرانتکس مانع از گشت زنی موثر این سازمان درمرزهای خارجی اتحادیه اروپا ازجمله کشورهای مرزی تری همچون یونان و ایتالیا شد که بیشتر مهاجران از آنها وارد اروپا می شوند.
ورود کنترل نشده بیش از یک میلیون نفر از پناهجویان که عمدتا جنگ زدگانی از سوریه، افغانستان و عراق بودند به بروز ناآرامی و هرج و مرج در اروپا منجر شد و برخی از کشورهای مرزی تر این قاره را وادار به بستن مرزهایشان کرد.
این وضعیت تنش های شدیدی را در بین کشورهای اتحادیه برانگیخت و برخی از کشورهای مرز و شرق اروپا سیاست «درهای باز» صدراعظم آلمان را محکوم کردند. آنها می گویند چنین سیاستی امکان ورود تروریست ها به عنوان پناهجو به اروپا را فراهم آورد.
با این حال همه 28 کشور عضو اتحادیه اروپا با ایجاد سازمان گارد ساحلی و مرزی اروپا به عنوان سازمان مرزی جدید این اتحادیه در اوایل امسال موافقت کردند که در بازگرداندن پناهجویانی که تقاضای آنها رد شده یا تهدیدی امنیتی قلمداد می شود، کمک خواهد کرد.
حدود 13 هزار پناهجو در مرز بلغارستان سرگردان هستند. در مقابل 60 هزار نفر در یونان بسر می برند و 140 هزار نفر از ابتدای سال تاکنون با عبور از مدیترانه خود را به ایتالیا رسانده اند.
بلغارستان تاکنون اقدام به نصب سیم خاردار در مرزهایش کرده است که بزودی همه 259 کیلومتر از مرزهایش با ترکیه را پوشش خواهند داد. این کشور با این حال نگران آن است که به عنوان فقیرترین کشور عضو اتحادیه اروپا به «کشور حائل» تبدیل شود به ویژه در صورتی که توافق ترکیه و اتحادیه به دنبال کودتای نافرجام ترکیه به شکست بکشد.
هنوز معلوم نیست که نیروهای جدید مرزی چگونه به مقابله با هجوم فزاینده پناهجویان از شمال آفریقا به ایتالیا کمک خواهد کرد.
بر اساس تازه ترین آمار، از ابتدای سال جدید میلادی تاکنون بیش از 3 هزار و 500 نفر از پناهجویان در دریای مدیترانه غرق شده اند.