بهبود 220 میلیون دلاری تراز تجاری بخش کشاورزی در 6 ماهه امسال/تولید 76 میلیارد دلار محصولات کشاورزی در سال94

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی اکبر مهرفرد» امروز(چهارشنبه) در آیین روز ملی دامپزشکی(14 مهر) در محل سالن همایش های صدا و سیما، افزود: پارسال حدود 115 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی شامل محصولات باغی، زراعی، دام، شیلات و آبزیان به ارزش 76 میلیارد دلار تولید شد.
وی رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی را 5.1 درصد اعلام کرد و اظهارداشت: در سه ماه نخست امسال نیز رشد اقتصادی بخش کشاورزی 5.4 درصد بوده است.
این مقام مسئول در امور بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: تراز تجاری بخش کشاورزی در سال 1392 منفی 8.1 میلیارد دلار بود که این رقم پارسال به منفی 3.4 دهم میلیارد دلار کاهش یافته و در سال جاری تاکنون حدود 1.5 میلیارد دلار منفی است بنابراین ما حدود پنج میلیارد دلار در واردات صرفه جویی ارزی داشته ایم و صادراتمان نیز اندکی افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه کشور دارای پتانسیل های زیادی در بخش کشاورزی است، افزود: اکنون بزرگترین محدودیت ما مساله آب است بنابراین سیاست وزارت جهاد کشاورزی براین مبناست که تولید بخشی از محصولات «آب بر» به فضای بسته و گلخانه ها منتقل شود.
به گفته قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی، امروزه دنیا و همچنین کشورمان در حال گذار از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی و اقتصادی است؛ البته کشاورزی مدرن نیز به کشورمان منتقل شده و در حال انجام است.
وی با بیان اینکه با تلاش های انجام شده، پنج گروه محصول دامی از جمله مرغ، تخم مرغ، شیر، گوشت قرمز و آبزیان، تجاری شده اند، افزود: در بخش تولید مرغ و تخم مرغ پتانسیل های زیادی وجود دارد به طوری که پتانسیل تولید ما در این زمینه 500 هزار تن بیش از مصرف است.
مهرفرد، صادرات گوشت مرغ سال گذشته را 70 هزار تن اعلام کرد و افزود: باید به سمتی گام برداریم که تولید ما براساس سفارش بازارهای هدف باشد.
وی با بیان اینکه در بخش آبزیان نیز سالیانه حدود یک میلیون تن تولید صید و آبزی پروری در کشور انجام می شود، اظهارداشت: در بخش گوشت و فراورده های آن نیز تولید به طور کامل متعادل است و مشکلی در این زمینه نداریم.

** برنامه تولید 70 درصدی روغن در افق 10 ساله
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی با بیان اینکه 90 درصد نیاز روغن کشور از طریق واردات تامین می شود، پیش بینی کرد: در افق 10 ساله، 70 درصد نیاز روغن خوراکی کشور در داخل تامین شود.

** صادرات چهار کارخانه لبنی و بیش از 20 مرکز آبزی به روسیه
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی یکی از مهمترین اقدامات دولت یازدهم را افزایش روابط اقتصادی با روسیه دانست و گفت: روسیه استانداردهای بهداشتی سختگیرانه ای دارد و خوشبختانه در این زمینه با دامپزشکی ایران به توافق هایی دست یافته است.
مهرفرد اضافه کرد: اکنون چهار کارخانه لبنی مجوز صادرات فرآورده های خود را به کشور روسیه دریافت کرده اند ضمن اینکه در بخش آبزیان، روسیه به شدت تعرفه های واردات از ایران را کاهش داده و اکنون بیش از 20 مرکز اجازه صادرات آبزیان را به این کشور دارند.
اقتصام**9186 ** 2023** خبرنگار: هما همت خواه ** انتشاردهنده: لطیف نکوئی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا