اصلاح ارقام گندم و جو تحول مهمی در افزایش تولید در استان اردبیل ایجاد کرده است
حسین کربلایی خیاوی روز پنجشنبه افزود: برنامه های توسعه بخش کشاورزی بر اساس افزایش بهره وری و در راستای حمایت از تولید ، تامین امنیت غذایی ، اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و جایگزینی واردات و توسعه صادرات غیرنفتی طراحی و حال اجراست.
او گفت: محققان استان در سال های اخیر تلاش های زیادی برای اصلاح ارقام انواع محصولات کشاورزی به ویژه گندم و جو کرده اند که نقش مهمی در عرصه تولید این محصولات در واحد سطح داشته است.
او اظهار کرد: با تلاش محققان استان تنها با معرفی جو رقم جلگه آبی موفق شدیم میزان عملکرد آن را نسبت به جو رقم بهمن 450 کیلوگرم در واحد سطح افزایش دهیم و استقبال گسترده و فراگیر کشاورزان از این رقم جو موجب شد که در سال های گذشته تولید این محصول به نحو قابل ملاحظه ای افزایش یابد.
وی افزود: محققان مرکز تحقیقات استان همچنین با معرفی پنبه رقم ساجدی نسبت به مهر میزان تولید این محصول را یک هزار و 500 کیلوگرم در واحد سطح افزایش دادند ، این رقم قابلیت برداشت مناسب مکانیزه را نیز دارد که ضمن کاهش هزینه کارگری به صورت سنتی برداشت آن را نیز سهل و مقرون به صرفه می کند.
وی بیان کرد: در زمینه گندم آبی و دیم نیز محققان استان موفق شدند با معرفی ارقام حیدی ، هشترود و صائین میزان عملکرد این محصولات را نیز نسبت به ارقام رایج محلی تا 12 درصد افزایش دهند.
او ترویج و بکارگیری اصول صحیح مهندسی در کشاورزی ، بهره گیری از ارقام و بذور اصلاح شده ، پربازده و مقاوم به آفات و
بیماری های گیاهی ، بکارگیری روش های به زراعی سازگار با تغییرات اقلیم ، توسعه سامانه های آبیاری نوین ، توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و انتقال آخرین یافته های علمی و تحقیقاتی به بهره برداران را از جمله اقداماتی ذکر کرد که برای افزایش بهره وری در بخش کشاورزی به انجام رسیده است.
وی همچنین سهم بخش کشاورزی در ارزش افزوده فضای کسب و کار کشور را 32.6 درصد اعلام و اظهار کرد: با اتخاذ تدابیر راهبردی و اجرای برنامه های کاربردی با رویکرد افزایش بهره وری ، تولید محصولات کشاورزی با رشد 15.4 درصد از حدود 97 میلیون تن در سال 92 به بیش از 112 میلیون تن در سال 94 افزایش یافته و پیش بینی می شود تولید محصولات کشاورزی در سال 95 به 117 میلیون تن افزایش یابد.
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی اردبیل ، کربلایی خیاوی با اشاره به تاثیر تامین نهاده های باکیفیت ، توسعه مکانیزاسیون و اقدامات فنی و مهندسی در افزایش تولید گندم در کشور گفت: میزان خرید تضمینی کالای اساسی گندم کشاورزان از حدود 4.8 میلیون تن در سال 92 به 8.8 میلیون تن در سال 94 افزایش و تاکنون بیش از 11.2 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده که این میزان خرید در مقایسه با سال 92 حدود 6.4 میلیون تن بیشتر است.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده: سیفعلی موسی زاده
6018/6016