نظارت شهروندی بهترین راهکار برای کاهش معضل مدیریتی در شهر کرج
پایگاه خبری ارک :
پویا پارسا روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت مشارکت عمومی و نظارت شهروندان در امور شهری، افزود: افراد در مفهوم شهروندی دارای سه حقوق مدنی، سیاسی و اقتصادی می باشند که در قانون اساسی نیز به آن اشاره شده و در آن حق مشارکت از مهم ترین مصادیق حقوق شهروندی می باشد.
وی اظهار داشت: زمینه تحقق حقوق شهروندی که در قانون اساسی مطرح شده زمانی فراهم می شود که حقوق شهروندی تنها در قالب متون قانونی محدود باقی نمانده و به یک واقعیت اجتماعی تبدیل شود.
کارشناس و پژوهشگر مدیریت شهری با بیان اینکه با مشارکت همگانی می توان مدیریت شهری محله محور را در کرج تشکیل داد، تصریح کرد: مداخله شهروندان در اداره امور باعث آشنایی مستقیم آنان با مسائل شهر شده و این خود منجر به تصحیح نظرو تصور مردم از مدیریت شهری می شود.
وی گفت: این امر مشارکت اجتماعی را در زمینه های گوناگون از جمله برنامه ریزی، خدمتگزاری، اجرا و نظارت در بر می گیرد.
پارسا، مشارکت و نظارت شهروندان در امور شهری را سرمایه ای اجتماعی دانست و خاطر نشان کرد: نیاز امروز شهروندان تبدیل شهرداری ها از نهادی خدماتی به اجتماعی است که از طریق تشویق افراد به همکاری و مشارکت در تعاملات اجتماعی، قادر خواهیم بود به حل میزان بیشتری از معضلات جامعه ، فائق آییم و حرکت به سوی رشد و توسعه شتابان فرهنگی و اجتماعی را آسان سازیم.
وی ادامه داد: در دهه اخیر مدیران شهری موفق بوده اند، که مشارکت را محور سیاست گذاری ها و برنامه های خود قرار داده اند در همین راستا برای کاهش تنگناها و معضلات مدیریت شهری کرج مشارکت و نظارت شهروندی بهترین راه کار است.
کارشناس و پژوهشگر مدیریت شهری در پایان با اشاره به طراحی برنامه 1888 در شهر تهران برای اعتقاد مسئولان شهری به شعار شهروند مسئول و مدیر پاسخگو، گفت: با الگو برداری از چنین برنامه هایی می توان اثر بخشی و سلامت سازمانی را از طریق توسعه ارتباطات محیطی با رویکرد عدالت محوری تضمین نمود.
پارسا افزود: اجرای این برنامه ها می تواند یادگیری سازمانی و فرهنگ مسئولیت پذیری و پاسخ گویی را در درون و برون ساختار مدیریت شهری ارتقا دهد.
6156/ 6155 خبرنگار: نوشین طهماسبی** انتشار دهنده : محمد عزیزپور