آغاز برداشت کیوی در تالش با 63 هزارتن برآورد محصول

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از روز سه شنبه خبرنگار ایرنا ، سید علی موسوی افزود: در این شهرستان حدود پنج هزار و 450 باغدار مشغول برداشت کیوی هستند و تاکنون برداشت این محصول در 648 هکتار از باغ ها انجام شده است.
وی اظهار کرد: ارزش اقتصادی کیوی قابل برداشت در این شهرستان 880 میلیارد ریال برآورد می شود و در سالهای اخیر به علت عرضه مطلوب و صرفه اقتصادی کیوی در بازار، تبدیل باغ های موات و سایر باغ های میوه، اراضی شالیکاری و توتونکاری به باغ کیوی در تالش افزایش یافته و این شهرستان رتبه نخست باغ های کیوی را در استان داراست.
وی بیان کرد: تالش با قرار گرفتن در مسیر کریدور صادراتی کشورهای آسیای میانه از نظر ارز آوری برای استان اهمیت خاصی دارد و از این مقدار کیوی تولیدی، 10 درصد به مصرف داخلی و 90 درصد نیز برای صدور به خارج از کشور منظور خواهد شد.
موسوی ادامه داد: صنایع تبدیلی و تکمیلی کیوی در تالش توسعه نیافته است و امیدواریم با سرمایه گذاری مناسب در این عرصه، محصول کیوی این شهرستان با بسته بندی های مشتری پسند در اختیار صادرکنندگان قرارگیرد.
او مدیریت صحیح، بکارگیری اصول فنی در باغ کیوی در مراحل کاشت، داشت و برداشت، استفاده از ارقام مناسب و آب و هوای مطلوب را در افزایش تولید این محصول موثر دانست و بر آماده سازی بستر صادرات، ساخت انبار و سردخانه متناسب با این نوع میوه در تالش تاکید کرد.
مدیرجهادکشاورزی تالش با اشاره به ارزش اقتصادی کشت کیوی در مقایسه با سایرمیوه ها گفت: باروری زود، محصول فراوان از سال سوم کشت، متعادل بودن هزینه تولید و قیمت مناسب کیوی، استقبال باغداران را به کشت این محصول درپی داشته است.
موسوی افزود: قیمت هرکیلو کیوی در تالش در حدود 12 هزار تا 15 هزار ریال است و برای ذخیره سازی آن 20 واحد سردخانه با ظرفیت 46 هزار و 800 تن در این شهرستان فعالیت می کنند.
وی اظهار کرد: کیوی میوه ای نیمه گرمسیری است و باید در زمان رسیدن برداشت شود و زمان برداشت این محصول از اول آبان ماه شروع شده و در نیمه این ماه به اوج برداشت می رسد و تا 10 آذر ماه ادامه می یابد.
وی بیان کرد: تامین و توزیع کود های موردنیاز باغداران منطقه، برگزاری بیش از یکصد کلاس آموزشی در طول سال درمورد نحوه کاشت، داشت و برداشت در روستاها، بازدید از باغ ها و نظارت بر روند کاشت و داشت کیوی، نظارت بر قیمت سردخانه ها و اطلاع رسانی به کشاورزان و باغداران در این خصوص از مهمترین خدمات جهادکشاورزی تالش به کیوی کاران این شهرستان است.
شهرستان تالش با بیش از 190 هزار نفر جمعیت و اراضی کشاورزی وسیع و حاصل خیز در غرب استان گیلان قرار دارد.
خبرنگار: سیدجلال سیدمحمدی**انتشار : نصراله ابراهیمی
7106 / 7124/6070

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا