یک هزار و 300 قلاده سگ در قزوین علیه بیماری هاری واکسینه شدند

‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک :
به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی شهرستان قزوین، دکتر عیسی غیاث یزدی افزود: بیماری هاری (rabies) یک بیماری عفونی حاد (آنسفالیت) و کشنده ویروسی، مشترک بین انسان و دام است که به دو شکل تحریکی (هاری خشمگین) و ساکت (هاری فلجی) ظاهر می شود.
وی اضافه کرد: این بیماری مخصوص گوشتخوران اهلی و وحشی بوده، انسان و سایر حیوان های خونگرم پستاندار را نیز به طور تصادفی و اغلب از طریق حیوان گزیدگی به آن مبتلا می سازد.
غیاث یزدی، میزان کشندگی این بیماری را تا حدود 100 درصد به طوری که پس از ظهور علائم بالینی در انسان و حیوان، قابل درمان نبوده و بیمار محکوم به مرگ خواهد بود، اعلام و یادآور شد: تلفات دام و خسارت های اقتصادی ناشی از این بیماری که در دام ها ایجاد می شود از موارد اهمیت بیماری هاری بوده که یکی از دلایل عمده آن استفاده نکردن از قلاده است.
وی به علائم بیماری هاری اشاره و افزود: علائم این بیماری در حیوان به دو شکل هاری ساکت یا فلجی، که حیوان به گوشه ای پناه برده و ابتدا دست ها، سپس پاها و بعد سایر اندام ها فلج و در نهایت حیوان به علت فلج دستگاه تنفسی، می میرد.
به گفته وی، بیماری هاری خشمگین نیز پس از دوره تغییر رفتاری، حیوان پریشان و مضطرب و کم کم وحشی و درنده شده و به گاز گرفتن سنگ، چوب و اشیای مختلف پرداخته و محل زندگی خود را ترک و بدون هدف به هر جایی رفته و به هر فرد و حیوان سر راه خود حمله می برد.
یزدی اضافه کرد: حیوان در پایان و پس از مدتی بر اثر دوندگی زیاد، گرسنگی و تشنگی و به علت نداشتن قدرت بلع، کف از دهانش سرازیر و پی در پی زمین خورده و صدای پارس حیوان خشن، ناموزون، بریده و درندگی در چهره اش هویدا می شود.
وی یادآور شد: در راستای تامین سلامت شهروندان و دامداران، اداره دامپزشکی قزوین به شهروندان توصیه می کند در صورت هرگونه گزش توسط سگ، گربه یا هر حیوان گوشتخوار دیگر در اسرع وقت این مرکز را مطلع کنند.
وی در پایان نیز به دامداران و کسانی که در منزل سگ و یا گربه نگهداری می کنند توصیه کرد تا نسبت به واکسینه کردن حیوان های خود اقدام کنند.
استان قزوین دارای 149 دامپزشک، 19 کارشناس، 6 کارشناس ارشد و 103 کاردان دامپزشکی است.
7390/8054*خبرنگار: گیتی سیمیاری** انتشار دهنده: رضا اسدی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا