مدیرکل امورگلخانه های وزارت جهاد کشاورزی بر تولید با کیفیت بذر گل زینتی محلات تاکید کرد

سید محمد کیایی روز چهارشنبه در نشست با تعاونی های گل و گیاه زینتی محلات افزود: در صورتی که کیفیت بذرهای تولیدی محلات تایید شود، مجوز واردات بذور گلهای زینتی صادر نمی شود.
وی افزود: محلات به عنوان قطب تولید گل و گیاه کشور این پتانسیل را دارد که نیاز داخل و خارج کور در بذر گل را تامین کند.
به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا کیایی افزود: اینک بذر گل f2 در کشور تولید می شود اما بذر گل f1 که ویژه گلهای ی با رنگ خاص است وارد می شود.
وی بیان کرد: پارسال 2800 کیلوگرم بذر به صورت رسمی وارد شد اگر چه واردات بذر قاچاق نیز وجود دارد.
کیایی ادامه داد: اکنون واردات اندام های رویشی و بذر f1 نیز تنها به منظور تکثیر اندام های رویشی گونه های جدید به چرخه تولید کشور همسو با برنامه ششم و با محوریت اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولیدات داخلی انجام می شود.
معاون پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی نیز در این نشست افزود: با برنامه ریزی انجام شده نیاز کشور به بذر گلهای f2 با کیفیت با بازارپسندی بهتر در این شهرستان تامین می شود.
به گزارش ایرنا محمد رضا شفیعی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی با افزایش تولید و توسعه صادرات غیر نفتی محقق می شود و با حمایت از تولید کنندگان گل و گیاه و افزایش تولید و صادرات می توان به مولفه های اقتصاد مقاومتی دست یافت.
شفیعی افزود: تولید کنندگان گل و گیاه محلات در صورت حمایت لازم توانمندی تولید بذرهای گل های زینتی را دارند که لازمه این امر جلوگیری از واردات بذر است.
وی اظهارکرد: بذر تولیدی در کشور به دلیل گرانی نهاده های تولید گرانتر از بذرهای خارجی است و برای رقابت در بازارهای جهانی و پیروزی در رقابت جهانی باید بذر با اصول و استاندارد تولید شود و از طرف دیگر قیمت تمام شده تولید کاهش یابد.
معاون پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی افزود: دانش فنی ارقام اصلاح شده، پروتکل تکثیر و کشت بافت گل های زینتی در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته تا با تجاری سازی تولید گل و گیاهان زینتی کشور، اشتغال بیشتر و ارزآوری به منصه ظهور برسد.
در این نشست رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی گل و گیاه محلات نیاز بذر گلهای زینتی کشور را سالانه 50 تن بیان کرد و افزود: در صورت حمایت مسئولان و جلوگیری از واردات بذر محلات این پتانسیل را دارد که همه این نیاز کشور را تامین کند.
غلامعلی ابراهیمی افزود: در شهرستان محلات سالانه 26 تن انواع بذر گل های زینتی تولید می شد که با خشکسالی سالهای اخیر، واردات بی رویه و مشکل بازاریابی اکنون به 15 تن کاهش یافته است.
در این نشست تولید کنندگان برتر گل و گیاه محلات به بیان توانمندی خود در زمنیه تولید بذر گل و صادرات گل و گیاه زینتی پرداختند و خواستار حمایت مسئولان شدند.
نشست مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی با تعاونی های گل و گیاه محلات به منظور ساماندهی تولید انواع بذر گل های زینتی و بررسی توانمندی محلات در تولید بذر گل انجام شد.
شهرستان محلات بزرگترین شهرستان کشور از لحاظ سطح زیر کشت و تولید گل و گیاه زینتی است.
18 درصد از اراضی زیر کشت گل و 12 درصد از تولید گل شاخه بریده، 80 درصد تولید گل های فصلی نشائی، 21 درصد از تولید درخت و درختچه های زینتی و 14 درصد از گیاهان آپارتمانی کشور در محلات تولید می شود.
تولید 350 گونه مختلف گیاهان زینتی، آپارتمانی و فضای سبز، محلات را به یکی از قطب های پرورش و تجارت گل و گیاه تبدیل کرده است.
افزون بر سه هزار نفر در 700 واحد تولید و پرورش گل و گیاهان زینتی در شهرستان محلات مشغول به کارهستند.
7277/3075/خبرنگار: افسانه آروند/** انتشار دهنده: حسین مهدی زاده اصفهانی*

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا