بیش از 15 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به شرکت ها وپیمانکاران پرداخت می شود

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر چهارشنبه در ادامه سفر خود به استان البرز در جمع تجار و بازرگانی و فعالان اقتصادی این استان، گفت: دولت تلاش خود را آغاز کرده و بدهی ها را شفاف می کند. بدهی ها تا کنون نامشخص بود که حساب شد که بانک ها هرساله چیزی در حساب هایشان برای سودآوری نوشته اند که باید این ها محاسبه دقیق شود.
وی تصریح کرد: بدهی شرکت ها و پیمانکاران چه میزان است که قبل از این ادعایی برای آن بود. شفاف سازی بدهی مهم بود و پرداخت قدم به قدم آن نیز مهم است. دو کار دیگر برای درست شدن اقتصاد باید انجام شود که یکی مبارزه با فساد است. با فساد باید مبارزه شود هرکسی که می خواهد باشد.
رئیس جمهوری تاکید کرد: با فساد باید مبارزه شود. برخی می گویند در حوزه اقتصاد همیشه تبصره هایی داریم، استثناهایی داریم، فساد اسثثناء بردار نیست، اگر می خواهیم اقتصاد درست شود باید با رانت مقابله کرد و رقابت ایجاد کرد.
وی افزود: زمانی یک کار اجرایی می خواهد آغاز شود اما برخی از نهادها پیش از رئیس جمهوری اطلاع دارند، امیدواریم که روزی بشود این پرده را کند و خلاص شد.
رئیس جمهوری همچنین گفت: با فساد باید مبارزه شود. هرجا ملت یک پارچه حامی دولت بوده ما موفق بوده ایم، در مبارزه با غول فساد هم همینطور. فساد ریشه هایی دارد که باید وقت دیگری درباره آن بحث بشود. با همه ریشه های فساد باید قاطعانه مبارزه شود.
روحانی به موضوع زیان های قاچاق کالا اشاره کرد و گفت: مساله دوم قاچاق کالا است که تا ادامه دارد، صنعت داخلی ما حتی کشاورزی و دیگر بخش ها دچار مشکل هستند. باید با قاچاق جنگید، البته قاچاق مثل فساد پیچیدگی های خاص خود را دارد، امروز آمار می گوید که مجموع کالای قاچاق کاهش یافته، یعنی 10تا 12 میلیارد کاهش یافته است. برخی آمارها تا 15 میلیارد کاهش را نیز بیان می کنند. اصلاح امور بانکی، مبارزه با فساد و قاچاق اگر این سه درست شود، با حمایت دولت و بخش خصوصی درکنارهم می توان از مشکلات عبور کرده و شاهد کشوری آبادتر و البرزی آبادتر باشیم.
وی تصریح کرد: بدون کار، تلاش و کوشش، فداکاری، ایثار و همدلی و همزبانی و کنار هم بودن به جایی نمی رسیم. حرف هایی که بین مردم تفرقه بیندازد به تعبیر مقام معظم رهبری جامعه را دو قطبی می کند.
روحانی همچنین گفت: ما امروز نیاز به کار و تلاش داریم و فضایی که امروز در دولت یازدهم برای فعالیت اقتصادی و اجتماعی باز شده باعث آن مردم بوده اند.
رئیس جمهوری با تاکید بر ضرورت بهره برداری از این فضای به وجود آمده، گفت: هرچیزی به اندازه اش خوب است اما برخی از رسانه ها از همان اول تا آخر تند رفتار می کنند، حتی رسانه هایی که با پول مردم اداره می شوند.
هرچیزی به اندازه خود خوب است اما بعضی از رسانه ها از اول تا آخر فلفل می ریزند.
وی با تاکید بر اینکه مردم با این رفتار به جایی نمی رسند و این را نمی خواهند، گفت: فضایی که به وجود آمده باید از فضا همه استفاده و بهره برداری کنند.
روحانی تاکید کرد: در جمع خیرین این نکته را تاکید کردم که در مقطع فعلی بزرگترین خیر جمعی تلاش برای اشتغال جوان های جامعه است که باید همه تلاش کنیم که اشتغال را گسترش دهیم. نصحیت ها و مسایل فرهنگی و دینی همه سرجای خودش باید باشد ولی اگر جوانی بیکار باشد سخنان فرهنگی ما زیاد تاثیرگذار نیست.
وی گفت: جوان تحصیل کرده و فارغ التحصیل شده ولی بیکار است. دانشجویی که فارغ التحصیل می شود بعد از مدتی یادش می رود چه چیزی خوانده و دانشگاه های ما کمتر با کار عملی توام هستند و تئوری تدریس می کنند.
این تحصیل کرده های دانشگاهی یک سرمایه بزرگ هستند که باید از این سرمایه استفاده کنیم و تلاش کنیم این فضا را برای کار و اشتغال درست کنیم.
رئیس جمهوری بزرگترین هدف در مساله برجام را ایجاد فضای مناسب برای کار و فعالیت اقتصادی و اجتماعی و علمی دانست و اظهار داشت: چگونه باید رونق اقتصادی را ایجاد کرد. در هر استانی طرح های فراوانی افتتاح می شود. در هیات دولت بحث هایی می شود و پشنهادات فراوانی داده می شود ولی همه مطالبات به حق است و باید ببینیم چگونه باید آن را حل کرد، جز با فضای مناسب سیاسی در تعامل با دنیا و جز آوردن سرمایه و تکنولوژی راهی دیگری نداریم.
وی تصریح کرد: در افتتاح فاز اول منبع نفتی غرب کارون که آغاز این دولت نفتی که از این منطقه استحصال می شد 45 هزار بشکه بود، به 300 هزار بشکه در روز رسیده است که تا آخر سال بیشتر می شود. کار بزرگی در فاز اول با 7 میلیارد دلار هزینه اتفاق افتاده است. در فاز دوم 18 میلیارد دلار سرمایه می خواهد بعد کسی می گوید ما خودمان می توانیم.
روحانی افزود: چه کسی در داخل می تواند این بودجه را تامین کند؟ در بزرگترین منبع نفتی غرب کارون استحصال ما و ضریب بازیافت ما 5 درصد است که 95 درصد در زمین می ماند و نمی شود استحصال کرد. با تکنولوژی امروز طبق گفته کارشناسان تا 20 درصد افزایش می یابد. 67 میلیارد بشکه نفت در کارون است که اگر یک درصد این ظرفیت افزایش یابد 670 میلیون بشکه نفت افزایش می یابد. بحث 300 میلیارد است.
رئیس جمهوری همچنین افزود: گفتیم می خواهیم بازیافت 5 را به 7 درصد برسانیم و گفتیم هر کس می تواند جلو بیاید. شرکت های داخلی و خارجی کار می کنند. امروز تکنولوژی می خواهیم. کارخانه مثل باغ می ماند همچون درختی که همیشه بار نمی دهد و با تکنولوژی امروز و طرح بیوتکنولوژی باید درخت نو با ویژگی های مدرن بیاید و صنعت و کارخانه هم همین است.
وی با تاکید بر اینکه شما کارآفرینان کار بسیار بزرگی انجام می دهید و ما قدر این کار را می دانیم، اظهار داشت: اگر یک کارافرین یک نفر را مشغول کار کند، مشغول کردن یک جوان بیکار احیای زندگی اوست. شما افتخار کنید در زندگی خودتان اگر 100 نفر را مشغول به کار کردید.
**نگاهی به دستاوردهای برجام
رئیس جمهوری همچنین گفت: در مساله برجام هم ما دستاوردهایی به دست آوردیم که بازگشت ناپذیر است. یعنی نه آمریکا نه اروپا نمی تواند آن را به هم بزند. بعضی از دستاودهایمان برگشت ناپذیر است. 12 سال تا 14 سال از سال 82 تا 94 ادعای آژانس این بود که مخفیانه مشغول ساخت بمب اتمی هستید. که یک ادعای دروغ بود. داستان pmd که ایران فعالیت مخفی هسته ای نظامی دارد. اما دیدیم که اینها همه اعا بود و آژانس صریحا اعلام کرد کل پرونده گذشته ایران برای همیشه بسته شد.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: ما تمام ادعاها و فشارها را از ریشه زدیم. ریشه را در آوردیم و دیگر سبز نمی شود. در تعجب هستم از برخی رسانه ها که باید حقایق را برای مردم باز کنند. افتخار ملت ایران است و کار بزرگی است، خیلی از کارهای بازگشت ناپذیر انجام دادیم. در طول این مدت رفتیم در بازار دنیا و وارد بازار دنیا در زمینه هسته ای شده ایم. فروشنده آب سنگین در دنیا شده ایم. می گفتند باید ایران این ها را از بین ببرد در حالیکه اکنون روسیه و آمریکا محموله آب سنگین از ما خریده اند. ما وارد این بازار شده ایم. کیک زرد را برای اولین بار بیش از 200 تن وارد کشور کردیم که از اول انقلاب تا امسال یک گرم وارد نشده بود. روحانی همچنین گفت: کار عظیم و بزرگی انجام گرفته است. غیر از مسایل مربوط به تحریم. حرکتی شروع شده که مهم است در این زمینه وظیفه ما این بود که فضا سیاسی و اقتصادی را آماده کنیم. البته بانک های ما مشکل دارند. همه توان بانک ها علیرغم اینکه زحمات زیادی می کشند کافی نیست و باید بیش از این تلاش کنند.
وی ادامه داد: یکی از گره هایی که باید باز شود، گره بانک هاست. همه ی تلاش ما در دولت یازدهم از 7 ماه پیش تلاش برای تحول در بانک هاست. هم یاریشان کنیم و هم از آن ها بخواهیم. در زمینه تسهیلات ارایه شده در این مدت 7 ماه 49.6 درصد افزایش یافته که کار ارزشمندی است. دولت هم باید یاری کند. برای اولین بار در تاریخ دولت هیچوقت به کسی بدهی نمی دهد بدحساب ترین نهاد در کشور دولت است.
رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه این وظیفه سنگینی بر دوش دولت، مردم و کارآفرینان است، گفت: ما تلاش کردیم درحد توان اشتغال ایجاد کنیم. زمانی دولت را شروع کردیم که اشتغال صفر بود، بیشترین پول نفت را داشتیم اما اشتغال ما صفر بود. واقعا موضوع عجیبی است نه خزانه عوض شده نه مرکز آمار، همه همان ها هستند. این آمار سال های پیش از 86 تا 91 است که اشتغال خالص ما در سال 13 هزار است این یعنی یعنی صفر.
وی با تاکید بر اینکه در این سه سال حرکت خوبی در زمینه اشتغال آغاز شده است، گفت: ولو عقب هستیم اما براساس گزارش مرکز آمار از بهار امسال نسبت به سال گذشته 700هزار شغل خالص درست کردیم. بیش ازیک میلیون 200 هزار نفر آماده اند در فضای کار که برای 700 هزار نفر آنها شغل ایجاد شده، هنوز اگر درسال یک میلیون شغل درست کنیم، همین آمار بیکاری تازه نگه داشته می شود، این بزرگترین خدمت ملی در تاریخ کشور است که اشتغالزایی همه با هم داشته باشیم.
رئیس جمهوری در ادامه خاطرنشان کرد: سیاستگذاری این موضوع بر عهده ما است. تلاش ما این بوده که کارآفرینان ما بخش های تولیدی ما، مخصوصا کارگاه های متوسط و کوچک شکوفا شوند. امسال تلاش ما در اول سال این بوده 7500 واحد را فعال کنیم که این تعداد دو برابر شده است. امسال 15هزار واحد فعال شده است. نه اینکه مشکل نداریم اما آثار حرکت در مسیر رونق مشاهده می شود.
روحانی گفت: همه استانداران که در طی هفته می بینم، آمار می دهند که همه جا حرکت خوبی آغاز شده است. در سه ماهه اول رشد داریم، طبق آمار بانک مرکزی و مرکز آمار مبنای ما رشد پنج درصد است که درسه ماه اول سال درمقایسه با سال گذشته ما در مسیر رشد هستیم.
**دین خود را به امام حسین (ع) ادا می کنیم
رئیس جمهوری در ادامه به نزدیک بودن ایام اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: امسال در راهپیمایی اربعین مردم حضوری گسترده داشتند تا دین خود را ادا کنند. جمعیت دو میلیونی با شور و شوق حضور داشتند.
وی افزود: جاذبه امام حسین (ع) و فرهنگ عاشورا با گذشت زمان نه تنها کاسته نمی شود، بلکه روز به روز بیشتر می شود. ترکیب جمعیتی این مردم که به سمت قبر مطهر امام حسین (ع) می روند، شامل نوجوان ایرانی، زن مرد و پیرمرد و پیرزن و از کشورهای مختلف است.
روحانی ادامه داد: منظره تکان دهنده و جالبی است و این درس را می آموزد که در راه خدا اگر انسان فداکاری کرد این گم نمی شود. ابا عبدالله (ع) برای اصلاح جامعه حرکت کردند و آن پیام تحول آموز امام حسین (ع) همیشه در گوش جان انسان ها طنین انداز است.
1535/2089/6156خبرنگار:حکیمه کشاورز-نوشین طهماسبی**انتشار دهنده:داریوش غفاری

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا