باغداران گیلان ، نگران سیلی سرما
پایگاه خبری ارک :
بارش برف پاییزی و احتمال یخ زدگی درختان میوه و محصولات، باغداران گیلانی را نگران کرده است.
بر اساس پیش بینی اداره کل هواشناسی گیلان، طی امروز و فردا (جمعه و شنبه) یخبندان سراسری مورد انتظار است.
شماری از باغداران در سوز سرما مشغول چیدن میوه های خود هستند و میوه های نارس و کاملا نرسیده خود را نیز به امید بهتر شدن هوا گذاشته اند.
یکی از باغداران شهرستان انزلی به خبرنگار ایرنا گفت : نصف محصول کیوی درختانم را هنوز نچیده ام و دلواپس یخ زدگی محصول هستم .
باغداران رودسر ، لنگرود و تالش نیز نگران وارد آمدن خسارت به محصول باغ های مرکبات و کیوی خود هستند.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان به ایرنا گفت: فعلا گزارشی در مورد آسیب باغ ها نرسیده و امیدواریم باغات و محصولات آن از گزند سرمای زودرس در امان بمانند.
منوچهر پارسافر سطح باغ های استان را افزون بر 11 هزار هکتار مرکبات ، 17 هزار هکتار فندق ، هشت هزار و 660 هکتار زیتون ، افزون بر شش هزار هکتار کیوی ، چهار هزار هکتار گردو و دو هزار هکتار گوجه سبز عنوان کرد .
وی خاطرنشان کرد: محصول فندق ، زیتون و گردو برداشت شده و نگرانی در رابطه با این محصولات نداریم اما نگران درختان مرکبات هستیم .
سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی گیلان افزود: به باغداران توصیه می شود برای تحمل سنگینی برف، نسبت به قیم گذاری شاخه های اصلی نهال های جوان اقدام کنند .
وی افزود: برای جلوگیری از ترک خوردگی تنه درختان نیز سفید کردن تنه از محل طوقه با دوغاب آهک و همچنین پوشاندن تنه با کاه و کلش و گونی توصیه می شود و بعد از رفع یخبندان پوشش را باز کنند.
پارسافر متذکر شد: سوزاندن کاه و کلش و استفاده از بخاری های باغی نیز در شب های یخبندان توصیه می شود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز به ایرنا گفت: نگرانی در رابطه با واردآمدن خسارت به کشت دوم نداریم، محصول کلزا اکثراً در مرحله روزت است و سرمای 17 تا 24 درجه زیرصفر را تحمل می کند .
شایگان ادبی افزود: در صورت رعایت نکردن تاریخ کشت، این سرما می تواند به کلزا آسیب بزند .
وی سطح زیر کشت کلزا را حدود 500 هکتار عنوان کرد.
ارائه آموزش های لازم به کشاورزان و باغداران ، کمک های ضروری و بیمه باغات و محصولات از جمله اقدامات برای پیشگیری از وارد آمدن خسارت به کشاورزان و باغداران است.
کمک و توجه مسئولان نسبت به پرداخت خسارت نیز می تواند موجب دلگرمی کشاورزان و باغداران را فراهم کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز توصیه کرده که به منظور جلوگیری از ترک خوردگی تنه درختان٬ سفید کردن تنه درختان از محل طوقه با دوغاب آهک ( چهار کیلو در یک بشکه 200 لیتری) یا کائولین دو درصد انجام شود.
شعبان نژاد گفت که استفاده از پوشش دور تنه با کاه و کلش٬ فوم یا گونی (از ارتفاع 15 سانتیمتری سطح زمین) برای جلوگیری از ترک خوردگی تنه درختان توصیه می شود.
وی اضافه کرد که در زمان بروز تنش و بلافاصله بعد از یخبندان، هیچ گونه محلول پاشی تغذیه ای توصیه نمی شود.
خبرنگار: گیتی بابایی ** انتشاردهنده: امیرحسین کبیری
6030/2007