جبارزاده مطرح کرد: حرکت به سمت کارآفرینی دانشگاهها، ضرورت فعلی کشور / دادن مقالات ISI کافی نیست
استاندار آذربایجان شرقی گفت: دانشگاه ها باید شتاب علمی خود برای رسیدن به ایجاد دانشکاهی نسل سوم را افزایش دهند و حتی تمامی دانشگاهیان، کارکنان و دانشجویان باید به سمت کارآفرینی و ایجاد فرهنگ کارآفرینی در جامعه حرکت کنند.
ارک خبر – ایسنا، اسماعیل جبارزاده در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر استان، هدف اصلی از برگزاری این آیین را ترغیب و تشویق جامعه علمی کشور، اساتید و دانشجویان به مقوله پژوهش و بخصوص پژوهش های کاربردی است اظهار کرد: پژوهشگران، الگوهای عملی برای جامعه علمی و تحقیقاتی استان هستند.
وی ابراز کرد: انتقاداتی نسبت به دانشگاه و برخی ایرادات موجود وارد است و باید با سیب شناسی اصولی در این خصوص از تکرار ایرادات و آسیب ها پرهیز کرده و شاهد ارتقای دانشگاه های استان در بین دانشگاه های میهن اسلامی باشیم.
وی با بیان اینکه در طول سه سال گذشته پس از استقرار دولت تدبیر و امید، گام های خوبی در جهت ارتقای دانشگاه های استان برداشته شده است، اظهار کرد: فراموش نخواهیم کرد که در هنگام تحویل گرفتن دولت یازدهم، وضعیت دانشگاه های استان در حد مطلوبی نبوده و اسفناک بود.
استاندار آذربایجان شرقی در همین راستا تصریح کرد: متاسفانه در هشت سال مربوط به دولت نهم و دهم، دانشگاههای ما در حوزه ملی و بین المللی جایگاه مناسبی نداشتند و حتی در لیست دو هزار و سه هزار نامی از دانشگاه های ما نبوده است.
جبارزاده تصریح کرد: در طول سه سال گذشته با تلاش شبانه روزی اعضای هیات علمی و مدیریت علمی دانشگاه ها شاهد رشد قابل توجه و ارتقای دانشگاههای استان در سطح دانشگاه های کشور همچون دانشگاه شهید مدنی، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه آزاد و … بودیم.
این مقام مسئول با ابراز رضایت از عملکرد دانشگاه های نسل اول و نسل دوم استان در سال های گذشته ادامه داد: ایجاد دانشگاه های نسل سوم یکی از ضروریات فعلی کشور است و باید در راستای تحقق این مهم بیش از پیش تلاش کرد.
وی عنوان کرد: اگر در گذشته دانشگاهها در امر آموزش و پژوهش ماموریت هایی را برای خود تعریف می کردند امروز همه جامعه از دانشگاه ها انتظار دارند که در حل مسائل و مشکلات جامعه در کنار بخش دولتی و بخش خصوصی باشند. در گذشته تفکرات این چنین در استان و کشور وجود نداشته و الان در هر جا به مشکل برمی خوریم اولین جایی که برای حل مشکل مراجعه می کنیم دانشگاه است و باید از این امر استقبال کرده و مشکلات موجود جامعه را در وهله اول با رویکرد علمی حل کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی تصریح کرد: در کذشته افراد بر اساس منویات و برداشت های شخصی خودشان و بر اساس توان فکری خودشان تلاش می کردند که مشکلات را حل کنند که آن چنان که باید و شاید راه به جایی نبرده اند.
جبارزاده گفت: هم سیاست دولت تدبیر و امید و هم سیاست مدیریت استان است که باید هر اتفاق و واقعه مثبتی که در استان می افتد باید پیوست مطالعه علمی داشته باشد و بدون پیوست علمی اجازه هیچ کاری در استان داده نمی شود .در جلساتی که با بخش خصوصی داریم نیز این انتظار وجود دارد که همه آن ها راه موفقیت خودشان را در این ببینند که اقدام و عمل و حرکت آن ها در مسیر علمی باشد.
وی با انتقاد شدید از نبود واحدهای تحقیق و توسعه در اکثر واحدهای تولیدی و صنعتی استان گفت: ایراد است که استانی با حدود 5 هزار واحد تولیدی داشته باشیم که بیش از 90 درصد واحدها، فاقد واحدهای آر ان دی باشند که این زیبنده استان و کشور نیست. باید در تمامی واحدهای تولیدی و صنعتی موفق استان واحد تحقیق و توسعه وجود داشته باشد و اگر هم واحد مربوطه، کوچک باشد باید توسط یکی از واحدهای آر ان دی موضوعی، تحت پوشش قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید ساختار دانشگاه ها به ساختار سازمان کارآفرین تبدیل شود ادامه داد: دانشگاه ها باید شتاب علمی خود برای رسیدن به ایجاد دانشکاهی نسل سوم را افزایش دهند و حتی تمامی دانشگاهیان، کارکنان و دانشجویان باید به سمت کارآفرینی و ایجاد فرهنگ کارآفرینی در جامعه حرکت کنند.
جبارزاده گفت: پیشرفت علمی فقط دادن مقالات آی اس آی و چاپ مقالات در نشریات داخلی نیست بلکه باید به صورت عملی در این حوزه گام برداشت.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود با انتقاد بسیار شدید از وابستگی اقتصاد کشور به نفت عنوان کرد: متاسفانه این نعمت خدادادی در ایران به یک نقمت تبدیل شده و باعث شده که به عنوات مثال، دانشگاه ها کار نکرده و منتظر بودجه های دولتی باشند ولی پس از استقرار دولت تدبیر و امید در کشور، همه ساله شاهد کاهش این وابستگی هستیم و به جرات می توان گفت که در حال حاضر، 30 درصد اقتصاد کشور به نفت متکی است.
این مقام مسئول اظهار کرد: قطع وابستگی اقتصاد کشور به نفت یکی از مهم ترین آرزوهای رهبر معظم انقلاب اسلامی است و دولت به همراه دانشگاهیان و با همراهی مردم تلاش می کند که این مهم را در کوتاه ترین زمان ممکن محقق کند.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه از پولدار شدن هیچ هیات علمی و استاد دانشگاهی نمی ترسیم، عنوان کرد: انتظار داریم که افراد علمی جامعه تمامی تلاش خود را با استفاده از علم خود برای ایحاد ثروت بیشتر به کار گیرند و با این امر هیچ گونه مخالفتی نداریم.مردم ما شایسته بهترین زندگی و بهترین درآمد هستند و در این بین، متفکرین و هیات علمی باید از توان مالی و ثروت بیشتری بهره مند باشند. اگر هیات علمی ثروتمند نباشد مردم عادی و حتی مسئولان نیز ثروتمند نمی شوند و باید دانشگاه ها را به سمت کارآفرینی محقق کنیم که این نخواهد شد مگر به دست توانمند بیش از سه هزار هیات علمی در استان.