سیاست قلع و قمع درختان در عرصه‌های منابع طبیعی بازنگری شود

پیش‌تر سید شرف الدین ملک حسینی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد نیز در جمع برخی مدیران اجرایی و قضایی این استان از قطع درختان 20 ساله در برخی زمین‌های منابع ملی انتقاد کرد و خواستار تغییر این رویه شده بود.
به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، جعفر گوهرگانی روز پنجشنبه در جمع مدیران و دست‌اندرکاران منابع طبیعی گفت: وقت آن رسیده تا سیاست‌ خود در قبال حفظ طبیعت را تغییر دهیم و نگهداری از برخی عرصه‌ها و باغ‌های ایجاد شده را به افراد مستحق واگذار کنیم تا از این راه با مشارکت مردمی طبیعت بهتر حفظ شود.
وی راه جلوگیری از این مشکل را ورود قاطعانه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در بدو وقوع یک تخلف و قلع و قمع نهال تازه کاشت شده دانست و گفت: اگر در یک عرصه، درختی غیرمجاز و غیرقانونی کاشته شد و به دلایل مختلف چند ساله شد، دیگر آن درخت را قلع و قمع نکنیم و سیاست جدید را در این موارد اعمال کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: امسال باید انرژی و تمرکز اصلی مجموعه‌های کشاورزی و منابع طبیعی بر روی ترمیم چهره زخمی طبیعت قرار گیرد.
گوهرگانی تصریح کرد: بخش هایی از طبیعت که در چند سال دچار آتش‌سوزی و یا از سوی برخی سودجویان دچار تخریب و تجاوز شدند، احیا و ترمیم شوند.
گوهرگانی با اشاره به اینکه حفظ طبیعت با مشارکت مردم ممکن خواهد شد، گفت: اگر هر فردی حتی به اندازه یک درخت در یک عرصه منفعت داشته باشد، بدون شک خودش پیش از مأموران منابع طبیعی، اجازه تخریب یا برافروختن آتش و این گونه خسارت‌ها را نمی‌دهد.
وی به لزوم مشارکت بین بخشی و همگانی دیگر دستگاه‌ها در امر حفظ طبیعت اشاره کرد و افزود: مسئولان ارشد این استان، امامان جمعه، فرمانداران، دانشگاهیان و نماینده ولی فقیه بیش از این درگیر موضوع منابع طبیعی شوند و دست حافظان آن را بگیرند.
گوهرگانی به مسئولان منابع طبیعی پیشنهاد داد که این گونه تخلفات را شناسایی کنند و قبل از تکمیل پرونده‌های قضایی، با آنها وارد مذاکره شوند تا این عرصه‌های تصرف شده و درختکاری شده را داوطلبانه تحویل دهند.
گوهرگانی با بیان اینکه اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی‌های رسانه‌ها در همه زمینه‌ها به‌ویژه مسائل مهم حوزه کشاورزی و منابع طبیعی راهگشا و نقش‌آفرین است، گفت: غفلت از ظرفیت رسانه‌ها، لطمات جبران‌ناپذیری به طبیعت و عملیاتی شدن سیاست‌های نظام در این بخش‌ها وارد خواهد کرد.
عزت الله بهشتی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: آخرین راه برخورد با افرادی که در عرصه‌های منابع ملی غیرقانونی تصرفی کرده‌اند تشکیل پرونده قضایی و سیاست قلع و قمع خواهد بود.
کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و 300 هزار هکتار جنگل و مرتع دارد.
خبرنگار: مظفر عدالت نسب** انتشار دهنده: سید ولی موسوی نژاد
/6110/6162

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا