شمخانی:تشکیلات حشد الشعبی ظرفیت راهبردی برای تامین امنیت آینده عراق است
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، علی شمخانی ظهر سه شنبه در دیدار با نوری المالکی معاون رییس جمهوری عراق و رییس ائتلاف دولت قانون با تقدیراز نقش سیاسی و مدیریتی نوری المالکی، از وی به عنوان مجاهدی شجاع در دوران سخت مبارزه با رژیم صدام حسین و مدیری متعهد و هوشمند در زمان تصدی مسولیت نخست وزیری عراق یاد کرد.
وی با اشاره به دستاوردهای گسترده ارتش و نیروهای مردمی عراق در مبارزه با تروریسم گفت: فتنه تروریسم اصلی ترین منشاء ناامنی و بی ثباتی بوده وموفقیت های عراق در این زمینه موید این واقعیت است که تنها مسیر صحیح مبارزه با تروریسم ، اتکا به توان وقابلیت مثال زدنی مردم و استفاده از ظرفیت های بومی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی اهمیت هم پیمانی شیعه در عراق و تعامل مثبت و سازنده آن با سایر گروه های سیاسی و مذهبی را خاطر نشان ساخت و افزود: تداوم روند مثبت ایجاد شده در هم پیمانی شیعه نیازمند صبر،از خودگذشتگی، همگرایی و تعامل است که خوشبختانه رهبران شیعه عراق همگی واجد ویژگی های ذکر شده هستند.
شمخانی با اشاره به اراده جمهوری اسلامی ایران برای حمایت مستمر از دولت ومردم عراق برای دفع فتنه تروریسم افزود: برخی کارشکنی های صورت گرفته از سوی آمریکا به منظور فرسایشی نمودن روند آزادسازی موصل ناشی از عدم خواست آنان برای پایان یافتن بحران امنیتی در غرب آسیاست.
وی یادآور شد: با شروع عملیات موصل، داعش در سیر قهقرائی خود قرار گرفته است و به طور قطع این عملیات با عزم ارتش و نیروهای مردمی عراق تا انتها پیگیری شده و امکان بازسازی توان تروریست های تکفیری و طراحی توطئه های جدید از آنان گرفته می شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ظرفیت های عظیم مردمی و قدرت سازماندهی و مدیریت دولت عراق که در کنگره جهانی اربعین حسینی مشاهده شد نشان دهنده قدرتی ارزشمند برای مقابله با بحران های ساختگی و حل مشکلات داخلی عراق است.
وی افزود: تشکیلات مردمی حشدالشعبی یک ظرفیت راهبردی برای تأمین امنیت آینده عراق بوده و تصویب قانون آن در پارلمان عراق به دلیل مشاهده عملکرد سازنده و مشارکت همه گروه ها و مذاهب در آن است.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی خاطر نشان کرد: به منظور تامین امنیت پایدار و رشد و پیشرفت دو کشور ایران و عراق و تبدیل شدن به الگویی از رابطه راهبردی در منطقه، فعال سازی ظرفیت های جدید در همکاری های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی اجتناب ناپذیر است.
شمخانی با اشاره به تجربه موفق اجرای مشترک پروژه های متعدد از سوی دو کشور که منافع محسوسی برای ایران و عراق بدنبال داشته است، افزود: تسریع در اجرای توافقات فی مابین در موضوعات مختلف بویژه موضوعات مرزی می تواند افق های جدیدی را برای ارتقاء سطح همکاری های مشترک پیش روی دو کشور قرار دهد.
**تداوم پیروزی جبهه مقاومت نیازمند برنامه ریزی برای ارتقای توان سیاسی، دفاعی و امنیتی است
نوری المالکی معاون رییس جمهوری عراق و رییس ائتلاف دولت قانون نیز در این ملاقات ضمن ارائه گزارشی از آخرین تحولات عراق و روندهای سیاسی و اقدامات میدانی، هدف از سفر به ایران و دیدار با مسولان کشورمان را توسعه مناسبات همه جانبه میان دو کشور و تبادل نظر به منظور افزایش هم افزایی در چارچوب تعامل جبهه مقاومت عنوان کرد.
وی با قدردانی از حمایت های همه جانبه جمهوری اسلامی ایران از عراق در جنگ علیه تروریسم افزود: حفظ و تداوم پیروزی های چشمگیر جبهه مقاومت در مقابله با تروریسم و حامیان منطقه ای و غربی آنان نیازمند شناسایی و رفع موانع و برنامه ریزی برای ارتقای توان و قابلیت های سیاسی، دفاعی و امنیتی است.
سیام**2021**1429
دریافت:داود مرادپور**انتشار:محسن طاهرزاده