افزایش ضریب خود اتکایی محصولات کشاورزی در کشور
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا ؛ حسن رکنی شنبه در دومین کنگره ملی شتردر بندرعباس اظهار داشت : از حدود 11 میلیون تن تولید دام و طیور در سال 92 به 13 میلیون تن تولید در کشور رسیده است و میزان تولید شیر 9 میلیون تن بوده که 30 کشور نیز مخاطب صادرات آن می باشند.
وی ادامه داد: بخش بزرگی از نیاز کشور به شیر در یک دهه گذشته باید وارد می شد ولی امروز صادرات داریم و میانگین مصرف در داخل افزایش یافته و باز باید افزایش یابد.
معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور 2 برابر سرانه جهانی است، اضافه کرد: 2 میلیون 100 هزار تن تولید گوشت مرغ داریم که سرانه تولید 26 کیلو و سرانه مصرف 25 کیلو بوده در حالی که سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور 12 کیلو است.
رکنی خاطر نشان کرد: همچنین 300 هزار تن صادرات مرغ و تخم مرغ داشته ایم و ظرفیت های فراوانی برای تولید و صادرات داریم و وجود سه میلیون تن مخاطب صادراتی ظرفیت خوبی برای افزایش تولید در این بخش را فراهم کرده است.
معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی افزود: هنوز نیازمند واردات گوشت قرمز هستیم، زیرا تنها 820 هزار تن از میزان 920 هزار تن مصرفی کشور در داخل تولید می شود.
رکنی بیان کرد: تراز تجاری بخش کشاورزی در سال 92 برابر با 8 میلیاد و 100 میلیون دلار منفی بوده است که این تراز در سال 95 به کمتر از 3 و 4 دهم میلیارد دلار رسیده ، به عبارتی دیگر نزدیک به 5 میلیارد دلار بهبود شرایط تجاری در این سه ساله ایجاد شده است.
وی یادآور شد: درحال حاضر در دام و طیور 452 میلیون دلار تراز تجاری مثبت داشته ایم و در9 ماهه گذشته 8 درصد بهبود شرایط صادرات در دام و طیور را تجربه کرده ایم.
به گفته معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی، شتر یکی از اقلام صادراتی کشور است که عدد قابل توجه ای را شامل نمی شود به گونه ای که در سال جاری نزدیک به 300 نفر صادرات داشته ایم.
معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد : می توان با سایر کشورها واردات و صادرات شتر را با تراز تجاری مثبت پیش برد.
رکنی ابراز داشت: ظرفیت های فراوانی در تولید و صادرات شتر برای کشور وجود دارد و می توان با صنعتی ساختن پرورش و تولید شتر درآمد فراوانی برای کشور کسب کرد.
وی با بیان اینکه قیمت شیر شتر برابر با 100 هزار ریال است، یادآور شد: برآورد تولید شیر شتر در کشور 17 تا 18 هزارتن است که بخش زیادی از آن به صورت خود مصرفی استفاده می شود که می توان با تدابیری میزان فروش تجاری آنرا افزایش داد.
معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: برخی کشورهای اطراف هر روز صاردات شیر شتر با استفاده از هواپیما به امریکا دارند.
رکنی مجموع تولیدی گوشت شتر کشور حدود 5 هزار تن عنوان کرد و خاطر نشان کرد: اقبال زیادی برای مصرف گوشت شتر در کشور وجود دارد.
وی اشاره کرد: بر اساس برآوردها جمعیت شتر کشور برابر با 160 هزار نفر است که کار شناسایی و شناسنامه دارد کردن آنها آغاز شده و اکنون 10 هزار و 700 شتر شناسنامه دار داریم.
وی بیان کرد: از سوی دیگر علاقه مندان فراوانی برای سرمایه گذاری در کشور و خارج از کشور وجود دارند که باید شرایط سرمایه گذاری را برای آنان تسهیل کرد.
250 نفر در این کنگره دو روزه نام نویسی اولیه انجام دادند که 130 نفر پذیرش نهایی شده اند و همچنین در حاشیه دومین کنگره ملی شتر نمایشگاه کوچکی از فرآورده های شتر در حال برگزاری است، این کنگره سوم بهمن ماه پایان می یابد.
3219/1484 /6048
خبرنگار: عزت الله معمارباشی ** انتشار دهنده : خلیل تنیده