آسیب های اجتماعی نوظهور ، تهدید جدی برای آینده

‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک :

علی یاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از پرخاشگری ، افسردگی ، گم شدن مرز میان فضای حقیقی و مجازی و خودکشی به عنوان بخشی از آسیب های نوظهور اجتماعی یاد کرد.
بر اساس گزارش های رسمی آمار افسردگی در ایران در سال های اخیر به طرز قابل ملاحظه ای افزایش یافته و از 12 درصد جمعیت کشور در سال 90 به حدود 20 درصد در حال حاضر افزایش یافته است.
آمار خودکشی در ایران هم اگر چه به خاطر اعتقادات مذهبی پائین تر از بسیاری از کشورهای جهان و در حدود هفت تا هشت در یکصد هزار نفر است ، ولی نکته آسیب زا در این میان افزایش سالانه آن است.
با این وصف ایرانیان رتبه دار حضور در فضای مجازی هستند. در حالی که 42 درصد از جمعیت جهان از فضای مجازی استفاده می کنند این آمار در ایران 82 درصد است .
کارشناس مسئول پیشگیری از آسیب های اجتماعی بهزیستی مازندران گفت : آسیب های اجتماعی که شکل فراگیرتر و حادتر مسائل در هر جامعه به شمار می روند ، اگر بموقع کنترل شوند ، تبدیل به بحران نمی شوند.
او افزود : یک آسیب اجتماعی وقتی وارد مرحله بحرانی می شود ، بر تمامی جنبه های زندگی اجتماعی اثرگذاری می کند و چاره اندیشی برای حل آن هم پیچیده تر خواهد شد ولی پیش از این مرحله قابل کنترل است .
یاری گفت : این که بعضی از مسایل مانند طلاق یا اعتیاد امروز در جامعه به مرز بحران رسیده است و به یک آسیب جدی تبدیل شده به این خاطر است که اقدامات بموقع و لازم برای کنترل آنها انجام نشد ، در حالی که با اجرایی کردن بسترها و اقدامات لازم در این خصوص می توان از پیامدها و تبعات ناشی از آن در جامعه جلوگیری کرد .
این کارشناس حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی مازندران تاکید کرد : در مقابل آسیب های نوظهور هم اگر برخورد منفعلانه صورت گیرد و تدابیر لازم برای کنترل آنها انجام نشود ، تبدیل به بحران شده و جامعه را دچار مشکل می کنند .
** شناخت آسیب ، گام نخست
کارشناس مسئول پیشگیری از آسیب های اجتماعی بهزیستی مازندران شناخت آسیب های اجتماعی را لازمه کنترل آنها دانست و گفت : اصلی ترین نیاز برای مقابله با آسیب های اجتماعی فراهم کردن بسترهای فرهنگی و اجتماعی لازم در جامعه است .
وی افزود : آگاهی رسانی به مردم در خصوص نحوه زندگی کردن و چگونگی غلبه بر مشکلات می تواند بسیار کارگشا باشد .
یاری از رسانه ها به عنوان بخش مهم و اصلی در اطلاع رسانی برای این منظور نام برد و گفت : رسانه ها زمانی می توانند مفید واقع شوند که با دقت و به صورت موشکافانه و کارشناسی مسائل را تبیین کنند و راهکارهای کارشناسانی را به جامعه ارائه دهند .
وی افزود : البته مقابله و کنترل آسیب های اجتماعی و فرهنگی دیربازده است و گاهی این موضوع باعث می شود تا به اندازه کافی و لازم مورد توجه نگیرد .
یاری گفت : تبعات نادیده گرفتن مسائل اجتماعی و فرهنگی کمتر از تاخیر در اجرای طرح های عمرانی نیست و مسئولان ما باید این نکته را مورد توجه جدی قرار دهند.
** مداخله مردمی
کارشناس مسئول پیشگیری از آسیب های اجتماعی بهزیستی مازندران استفاده از نیروهای مردمی را مهم ترین راهکار و ابزار برای مقابله و کنترل آسیب های اجتماعی دانست و گفت : باید این ذهنیت که تنها نهادهای دولتی قادر به حل مساله هستند از جامعه زدوده شود ، برای این که مردم خودشان بهتر از همه می توانند در این زمینه کمک کنند.
وی افزود : بهزیستی به عنوان یکی از ارگان های مسئول در حوزه آسیب های اجتماعی با به کارگیری سازمان های مردم نهاد به دنبال پیگیری اهداف مورد نظر برای شناسایی و مقابله با این نوع آسیب هاست.
یاری گفت : همان گونه که سند پیشگیری از 2 آسیب اجتماعی طلاق و اعتیاد در استان تدوین و در حال اجراست ، برای بقیه مسائل تدوین سند لازم نیز در دستور کار قرار دارد .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
2096/1654

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا