گرده افشانی زنبور عسل عملکرد باغ ها را تا 50 درصد افزایش می دهد

‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک :

حجت الله شهبازی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: باغ های میوه به عنوان یکی از بهترین منابع تامین شهد مورد نیاز زنبور های عسل هستند و در باغ های استان امکان پرورش زنبور عسل محدودیتی ندارد.
وی با بیان اینکه تاثیر بسیار مهم زنبور عسل در گرده افشانی یکی از عوامل افزایش عملکرد در واحد سطح و همچنین ارتقا کیفیت محصولات کشاورزی محسوب می شود افزود: گرده افشانی زنبور عسل موجب افزایش 20 تا 50 درصدی عملکرد باغ های مثمر استان می شود.
وی با بیان اینکه با وجود این تاثیرگذاری قابل توجه زنبور عسل، باغداران استان تمایلی به پرورش زنبور در باغ های خود ندارند ادامه داد: فرهنگ سازی و آموزش باغداران برای ترویج پرورش زنبورعسل با اهمیت است .
وی تصریح کرد: بهره گیری مناسب از ظرفیت های موجود موجب مطرح شدن عسل به عنوان یکی از کالاهای مرغوب صادراتی استان همدان می شود.
وی تاکید کرد: استفاده از زنبور عسل در باغ ها می تواند عملکرد محصول را سه برابر افزایش دهد و برای گیاهانی مانند درخت بادام که گرده های سنگینی دارند و لقاح آنها توسط باد به خوبی امکان پذیر نیست، زنبور بهترین وسیله گرده افشانی در چنین گیاهانی است.
به گفته کارشناسان کشاورزی 80 درصد عمل گرده‌افشانی توسط حشرات به ‌وسیله زنبور‌عسل انجام می‌شود و بسیاری از
سبزی‌ و صیفی‌‌ها مانند هویج، کرفس، پیاز، تربچه و شلغم فقط هنگامی بذر تولید می‌کنند که گل آنها به مقدار کافی گرده‌افشانی شده‌ باشد.
استان همدان دارای 74 هزار هکتار باغ است و 2 هزار و 228 نفر زنبوردار در استان همدان به این صنعت مشغول هستند.
202 هزار و 950 فروند کندو مدرن زنبور عسل در استان همدان وجود دارد و پرورش زنبور عسل در کندوهای بومی انجام نمی شود.
7523/2087
خبرنگار: مرضیه بختیاری** انتشاردهنده: زهرا پیرنیا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا