مدیرکل شیلات گلستان: وضعیت ذخایر آبزی دریای خزر نگران کننده است

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از صبح چهارشنبه ایرنا، سید جواد قدس علوی در جمع روحانیون منطقه در نشست کمیته فرهنگی مقابله با صید و صیادی غیرمجاز استان در بندرترکمن، اظهار داشت: مطالعات و آمارها نشان از کاهش بی سابقه منابع آبزی و ذخایر دریا از سال 83 تاکنون دارد.
وی ادامه داد: گونه های ماهیان خاویاری در حال انقراض هستند و باید با صید مسئولانه و مستمر این ذخایر برای آیندگان و نسل های آتی نیز حفظ شود.
قدس علوی با بیان اینکه استفاده نادرست از ذخایر دریایی اسراف است، افزود: انفال از حکومت و بیت المال بوده و نباید مورد هجوم قرار گیرد و احکام اسلامی و شرعی هم اجازه نمی دهد خلاف منافع ملی عمل کنیم.
مدیر کل شیلات گلستان همچنین با بزرگداشت یاد و خاطره مرحوم حاج آخوند عابدی کر امام جمعه فقید اهل سنت بندرترکمن افزود: این عالم ربانی نگاه خوب و مثبتی داشت و صید غیرمجاز را حرام شرعی اعلام کرد.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت خوب علما و روحانیون در زمینه اطلاع رسانی و تاثیر گذاری بر مردم گفت: علما مورد وثوق مردم هستند و باید از این ظرفیت و تریبون ها جهت آگاهی بخشی به مردم و بیان تبعات منفی صید بی رویه استفاده شود.
قدس علوی اظهار داشت: برای از بین بردن صید و صیادی غیر مجاز در حال اجرای طرح های آبزی پروری بوده که براساس آن اینگونه صیادان در طرح ثبت نام و از مزایای آن بهره مند شوند.
حجت الاسلام دیلم معاون مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور نیز با بیان اهمیت ذخایر ارزشمند خزر و مشکل صید و صیادی غیر مجاز، گفت: روحانیون همیشه در حل معضلات اجتماعی پیشرو بوده و برای رفع این مشکل نیز کمک کار خواهند بود.
به گزارش ایرنا ماهیان خاویاری جزو ذخایر ژنتیکی دریای خزر و ثروت عمومی به شمار رفته و صید تجاری آن ممنوع است، این گونه ها از خانواده تاس ماهیان بوده که با توجه به قدمت آنها به عنوان فسیل های زنده شناخته می شوند.
این ماهیان به 27 گونه و زیرگونه در جهان تقسیم می شوند که پنج گونه از ماهیان خاویاری ممتاز جهان شامل فیل ماهی یا بلوگا، تاس ماهی روسی یا چالباش، تاس ماهی ایرانی یا قره برون، ماهی شیپ و ماهی ازون برون یا سوروگا بوده و در دریای خزر هستند.
در ادامه جمعی از روحانیون منطقه، عبدالحکیم فیروزی فرماندار و شیرنگی معاون فرماندار بندرترکمن نیز به بیان نظرات خود در این بخش پرداختند.
به گزارش ایرنا ستاد ساماندهی صید و صیادی گلستان سه کمیته دارد که مسئولیت کمیته های اقتصادی، فرهنگی و امنیتی آن به ترتیب بر عهده فرمانداران شهرستان های گُمیشان، بندرترکمن و بندرگز است.
ایجاد زیرساخت شهرک های صنعتی منطقه بخصوص در ناحیه تخصصی شیلات و احداث سایت گردشگری در ساحل از موارد مطرح شده در این نشست بود.
بندرترکمن به سبب همجواری با دریای خزر تعداد زیادی ماهیگیر و صیاد دارد که بخشی از آنان در قالب تعاونی صیادی (پره) و شرکت های وابسته به ماهیان خاویاری فعالیت می کنند، هرچند تعدادی از صیادان منطقه نیز بصورت غیر مجاز فعال بوده اما این حرفه تنها راهکار تامین معاش آنان است.
گلستان واقع در حوزه جنوب شرقی دریای خزر حدود 110 کیلومتر نوار ساحلی دارد، بندرترکمن ، بندرگز و گمیشان شهرستان های ساحلی این استان هستند.
7333/1648
** انتشار : پری سالارنیا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا