تولید محصولات کشاورزی در استان اردبیل افزایش یافت

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاوری اردبیل ، عدیل سروی روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان افزود:
میزان تولید محصولات زارعی و دامی در سال آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید 3.7 میلیون تن بوده در حالی که این میزان امسال 4.5 میلیون تن افزایش یافته است.
وی با اشاره به اقدامات شاخص اصلاح الگوی کشت در سه سال گذشته در استان گفت: در سه سال گذشته 447 تن پیاز زعفران در شهرستان های استان در بین کشاورزان پیشرو علاقمند توزیع شده و سطح کشت گیاهان دارویی نیز به بیش از یک هزار هکتار افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر نیز در حال احداث کارخانه داروسازی گیاهی با ظرفیت چهار هزار و 500 تن در سال هستیم.
وی افزود: در راستای تداوم تولید اقتصادی ، افزایش ارزش افزوده و اصلاح الگوی کشت در سطح بیش یک هزار و 100 هکتار نیز در شهرستان های خلخال ، بیله سوار و پارس آباد و اصلاندوز کشت بادام زمینی توسعه یافت که با توجه به استقبال کشاورزان و سود قابل توجهی که زراعت این محصول دارد در آینده بیش از پیش شاهد افزایش سطح زیر کشت این محصول در استان خواهیم بود.
سروی تشریح کرد: با هدف اقتصادی کردن تولید و اصلاح الگوی کشت در استان در سه سال گذشته بیش از 37 هزار اصله نهال پسته در بین باغداران استان توزیع شده و امیدواریم با استمرار سیاست موفقیت آمیز تغییر الگوی کشت بتوانیم بیش از پیش شاهد رشد و شکوفایی بخش کشاورزی استان باشیم.
میزان کل اراضی کشاورزی اعم از باغی و زراعی استان اردبیل 778 هزار هکتار است که رتبه اول کاربری کشاورزی در سطح ملی را به خود اختصاص داده است.
استان اردبیل دارای 225 هزار هکتار اراضی آبی ، 515 هزار هکتار اراضی دیم و 38 هزار هکتار اراضی باغی است که سالانه بیش 4.5 میلیون تن انواع محصولات زراعی ، باغی و دامی را تولید می کند.
تنوع اقلیمی ، وجود کشت و صنعت ها ، دشت های حاصلخیز ، 120 هزار بهره بردار ، 4.2 میلیون واحد دامی ، عشایر ایل سون ، سدهای ذخیره آب ، تولید چهار درصد از محصولات کشاورزی کشور ، نقش 28 درصد بخش کشاورزی در تولید ناخالص و نقش 38 درصدی بخش کشاورزی در جمعیت شاغل استان از جمله قابلیت های مهم کشاورزی استان اردبیل است.
استان اردبیل در تولید بسیاری از ارقام از جمله رتبه اول تولید عدس ، رتبه اول تولید کلزا ، رتبه دوم تولید سیب زمینی ، رتبه سوم تولید عسل ، رتبه پنجم تولید چغندر قند ، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.
امسال برای دومین سال پیاپی در این استان رکورد تولید گندم شکسته شد و با تولید بیش از از 740 هزار تن گندم و خرید 550 هزار تن از آن از رتبه 11 به 4 کشوری ارتقا یافت.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده: سیفعلی موسی زاده
6018/6016

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا