جبران کمبودها و توسعه زیرساخت ها حاصل اجرای طرح تحول نظام سلامت در کرمانشاه

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از خبرنگار ایرنا؛ طرح تحول نظام سلامت با مصوبه دولت یازدهم و حمایت جدی دکتر روحانی رییس جمهوری از پانزدهم اردیبهشت سال 1393 در کشور آغاز شد و به اذعان بسیاری از افراد این طرح در سطح کشور و به ویژه در مناطق محروم توانسته تاثیر بسیار موثری در کاهش هزینه های درمان خانوارها داشته باشد.
دولت در زمان روی کار آمدن به درستی اولویت های مردم را تشخیص داد و دست بر روی حوزه سلامت گذاشت و این اولویت خود را با اجرای طرح تحول نظام سلامت اجرایی کرد که این طرح در بخش های مختلف توانسته تاثیرات بسزایی داشته باشد.
زیرپوشش بردن داروها و کاهش ویزیت مراکز درمانی، کاهش هزینه های درمان خانوارها، توجه جدی به نوسازی و بهسازی فضاها، امکانات و تجهیزات حوزه سلامت، راه اندازی بخش های مختلف در مراکز درمانی، اجرای پروژه های متعدد زیرساختی حوزه بهداشت و درمان و افزایش تعداد پرسنل و کادر پزشکی و درمانی در مراکز را می توان از جمله دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در کشور دانست.
این طرح در برخی از استان های کمتر توسعه یافته و مرزی مانند کرمانشاه نمود بیشتری داشته و مردم به عینیت تاثیرگذاری طرح را در کاهش هزینه های درمان خانوارها می بینند و می توان گفت طرح تحول نظام سلامت توانسته بیشترین سطح رضایت مردم را جلب کند.
استان کرمانشاه حدود 2 میلیون تن جمعیت دارد که از این تعداد 586 هزار و 621 نفر معادل 30 درصد در 2 هزار و 622 روستا در 14 شهرستان سکونت دارند.
این استان 371 کیلومتر مرز مشترک با دو بخش کُردی و عربی کشور عراق دارد و مرز رسمی پرویزخان در قصرشیرین و چندین بازارچه مرزی در این شهرستان فعال است.

**جبران کمبودها یکی از اهداف طرح نظام سلامت
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برای تحول در نظام سلامت در طول 20 سال گذشته کاری انجام نشده بود گفت: حوزه سلامت در گذشته جزو اولویت های 10 و 11 در کشور بود اما دولت تدبیر و امید با اولویت بندی درست، حوزه سلامت را به اولویت اول کشور تبدیل کرد.
دکتر حسین کریم با بیان اینکه در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت باید کارهای زیادی در کشور صورت گیرد که این طرح اکنون با جدیت دنبال می شود، افزود: هدف ما در این طرح نجات مریض از بیماری است و باید بر روی حوزه پیشگیری بیشتر کار کنیم و آن را تقویت نماییم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه کارهای زیادی تاکنون در این طرح صورت گرفته است تاکید کرد که مشکلات حوزه سلامت را تا حد زیادی کاهش دادیم.
کریم، یکی از کارهای بزرگ دولت تدبیر و امید و وزارت بهداشت را تغییر و تحول در نظام پزشکی کشور عنوان و اظهار کرد: با اجرای طرح تحول سلامت هزینه درمانی مردم از حدود 40 درصد به سه درصد در مناطق روستایی و 6 درصد در مناطق شهری رسید.
وی گفت: فکر می کنم وزارت بهداشت با این اقدام بزرگ خود به منویات رهبر معظم انقلاب که فرمودند خانواده ها نباید جز رنج مریض داری، رنج دیگری داشته باشند، جامه عمل پوشانده است.
او در مورد انتقادها از طرح نظام سلامت نیز گفت: وزارت بهداشت در راستای اجرای این طرح به دنبال جبران کمبودها و خلاء های موجود در حوزه سلامت کشور است.
وی از افرادی که اطلاعاتی در مورد این طرح ندارند، انتقاد کرد و گفت: این افراد تنها انتقاد می کنند در حالی که از جزییات این طرح اطلاعاتی ندارند.

** طرح تحول نظام سلامت موجب رفع نگرانی مردم شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در ادامه در مورد مزایای طرح تحول نظام سلامت گفت: در شرایطی که تمام زیرساخت ها و تجهیزات پزشکی بیمارستان ها فرسوده بودند و وحشت از هزینه های بالای درمان، مردم را از مراجعه به بیمارستان منصرف می کرد اما اجرای طرح تحول سلامت موجب رفع نگرانی مردم شد.
کریم افزود: همچنانکه در تمام خانواده ها اولویت اول، پرداختن به درمان هر یک از افراد بیمار است، اولویت اول دولت تدبیر و امید هم که انسانی، عقلانی و منطقی است، درمان بیماران افراد جامعه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در 2 سال گذشته اعتبارات بسیار زیادی در حوزه های مختلف بهداشت و درمان هزینه شده است گفت: در گذشته اورژانس ها مملو از بیماران با حداقل امکانات، کمبود تخت های آی سی یو و اتاق های عمل و نوبت های بسیار طولانی و کمبود تخت های بیمارستانی و… بود که در این مدت فقط 76 تخت آی سی یو در استان راه اندازی شده است.

** همه باید به موفقیت طرح نظام سلامت کمک کنند
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه سخنان خود گفت: این طرح در ابتدای دولت با قدرت و توان بسیاری آغاز شد و روند رو به رشدی داشت و توانست رضایت مردم را به دنبال داشته باشد و هزینه های سلامت از جیب مردم را کاهش داد.
کریم با بیان اینکه این طرح اکنون با چالش هایی روبرو شده خواستار همکاری تمام دستگاه ها برای ادامه این طرح شد و افزود: اگر این طرح با شکست روبرو شود مردم خسارت بسیاری خواهند دید و از این رو نباید گذاشت طرح متوقف شود.
او بزرگترین اعتراض مردم قبل از اجرای طرح نظام سلامت را بحث درمان دانست و گفت: پرداخت هزینه ها برای مردم مقدور نبود و کمبود امکانات و تجهیزات نیز کاملا ملموس بود اما با اجرای این طرح مردم دیگر از مراجعه به بیمارستان و هزینه های سنگین آن نمی ترسند.

**250 پروژه بهداشتی و درمانی در حال اجراست
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه سخنان خود از در دست ساخت بودن 250 پروژه بهداشتی درمانی در سطح استان خبر داد و گفت: با بهره برداری از این تعداد پروژه شاهد تحول بسیار بزرگی در حوزه سلامت استان خواهیم بود.
کریم با اعلام اینکه به طور متوسط پیشرفت فیزیکی این تعداد پروژه 60 درصد به بالا است؛ افزود: بخشی از این تعداد پروژه امسال و بخشی نیز در سال 96 به بهره برداری می رسد.
وی به بین المللی بودن برخی از پروژه های دانشگاه علوم پزشکی در استان اشاره کرد و گفت: این پروژه ها در بخش های آموزشی، پژوهشی، فن آوری، درمان و راه اندازی دانشگاه های نسل سوم در دست اجراست.
او با بیان اینکه ایجاد تحول در حوزه سلامت استان کرمانشاه را از دو سال قبل آغاز کردیم گفت: در ابتدای آغاز فعالیت با مشکلاتی از جمله نبود زیرساخت ها روبرو بودیم و استان از این ناحیه در رنج بود.
او به طراحی پروژه هایی برای رفع محرومیت و تقویت زیرساخت های حوزه سلامت استان اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه ویژه ای به استان کرمانشاه دارد و از سوی دیگر طرح تحول نظام سلامت هم از سوی دولت با جدیت دنبال می شود که باید از این دو فرصت گرانبها برای ایجاد تحول در حوزه بهداشت و درمان استان بهره بگیریم.

**هزار میلیارد ریال برای نوسازی تجهیزات بهداشت و درمان استان هزینه شده است
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین اعلام کرد: حدود 80 درصد امکانات و تجهیزات بخش بهداشت و درمان استان با هزار میلیارد ریال اعتبار در 2 سال اخیر نوسازی شده است.
کریم افزود: بسیاری از بیمارستان ها، مراکز بهداشتی و درمانی و تجهیزات و امکانات فرسوده و ناکارآمد بود که در 2 سال اخیر توانستیم بیش از 80 درصد این مراکز و امکانات را نوسازی کنیم.
وی اظهار کرد: بسیاری از مراکز بهداشتی استان کرمانشاه هم نیاز به نوسازی دارد که از امسال عملیات نوسازی آنها شروع شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه همچنین به خرید هزار میلیارد ریال وسایل و تجهیزات پزشکی توسط مراکز درمانی استان در 2 سال اخیر اشاره کرد و گفت: این میزان هزینه کرد، نشان از ارتقای کیفیت خدمات درمانی این استان و جایگاه آن در سطح کشور است.

** اجرای پروژه های زیرساختی ضامن توسعه کمی و کیفی خدمات
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی نیز در بازدیدی که به تازگی از طرح توسعه بیمارستان امام علی (ع) داشت در سخنانی گفت: پروژه های بسیار خوبی در حوزه زیرساختی بهداشت و درمان از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در دست ساخت است که با بهره برداری از این تعداد پروژه شاهد تحول زیادی در بخش بهداشت و درمان استان خواهیم بود.
سید قاسم جاسمی افزود: در بخش بهداشت و درمان استان هم در اجرای پروژه های عمرانی و هم تجهیزات مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی فعالیت های بسیار خوبی در حال انجام است که جای قدردانی دارد.
او گفت: پیگیر جذب تجهیزات مورد نیاز مراکز بهداشتی و درمانی استان کرمانشاه از طریق وزارت بهداشت هستیم که مسوولان این وزارتخانه قول هایی در این ارتباط داده اند.
او به بازدید خود از چند بیمارستان سطح شهر کرمانشاه اشاره کرد و با بیان اینکه اقدام های خوبی در راستای ارتقای سطح کیفی و کمی خدمات در این مراکز انجام شده است گفت: رضایت مندی مردم و تکریم ارباب رجوع مهمترین موضوع در خدمات رسانی است که خوشبختانه در گفت و گو با مراجعه کنندگان این بیمارستان ها از خدمات دهی رضایت داشتند و باید این سطح از رضایت مندی را روز به روز ارتقا داد.
نماینده کرمانشاه در ادامه این بازدید با اشاره به کمبود اعتبارات عمرانی در کل کشور گفت: این کمبود در استان کرمانشاه هم وجود دارد اما با مدیریت خوب مجموعه دانشگاه علوم پزشکی، پروژه های بخش بهداشت و درمان همچنان فعال و بدون وقفه در حال اجراست.
جاسمی با بیان اینکه برخی از این پروژه ها در دهه فجر امسال در استان به بهره برداری می رسد، افزود: پیگیر تمام تعهدات وزارت بهداشت به استان کرمانشاه هستم و تلاش می کنم به اهداف موردنظر در بخش بهداشت و درمان در استان برسیم.
طرح تحول نظام سلامت یکی از طرح های ملی دولت و کشور محسوب می شود و برای موفقیت آن که هدف اصلیش جلب رضایت مردم، کاهش هزینه های درمان خانوارها و در نهایت تامین سلامتی افراد جامعه است باید همه دستگاه های دولتی و خارج از دولت و به ویژه سازمان های بیمه گر تلاش نمایند تا اهداف آن محقق شود.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نویدی ** انتشار دهنده:علی مولوی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا