زعفران مشگین‌شهر در راه جهانی شدن / کشاورزی مشگین‌شهر در آستانه تحول

پایگاه خبری ارک خبر-اردبیل:

زعفران مشگین‌شهر در راه جهانی شدن / کشاورزی مشگین‌شهر در آستانه تحول
زعفران مشگین‌شهر یکی از با کیفیت‌ترین زعفران‌هایی است که در منطقه کشت می‌شود و انتظار می رود با افزایش میزان تولید زعفران مشگین‌شهر در بازارهای هدف ورود پیدا کند.

به گزارش ارک خبربه نقل ازخبرگزاری فارس از اردبیل، اگر هنگام خرید میوه توجه داشته باشید سیب مشگین‌شهر یکی از با کیفیت‌ترین محصولاتی است که در منطقه به فروش می‌رسد اما متاسفانه مشکلات بسیاری از جمله عدم صادرات، وجود سم‌های قلابی در بازار باعث شد کشاورزان در یک سال اخیر تیشه به ریشه این درختان بزنند.

در سال‌های گذشته یکی از بازار هدف سیب مشگین‌شهر کشور عراق بود و صادرات کنندگان با قیمت بسیار خوبی سیب‌ها را از مشگین‌شهر خریده و بعد از دپو به عراق و روسیه صادر می‌کردند  اما بعد ها نبود ساز و کار مناسب در این زمینه باعث شد جلوی این صادرات به کلی گرفته شود.

از طرفی دیگر به عقیده برخی کارشناسان و خود باغداران سرمازدگی، تگرگ و  وجود سم‌های قلابی در بازار باعث شد کیفیت محصولات رفته رفته افت کند و بازار فروش خود را به خاطر لکه‌دار بودن میوه از دست بدهد.

در برخی موارد مشاهده شد باغداران سیب‌های خود را به قیمت کیلویی 500 تومان هم نمی‌فروختند در حالی چند سال پیش قیمت سیب خریداری شده در باغات مشگین‌شهر حتی به 3000 هزار تومان نیز می‌رسید.

باغداران به امید فروش با قیمت بالا در ایام کمبود محصولات سیب‌های خود را در سردخانه‌ها گذاشتند اما باز هم به دلیل به فروش نرسیدن با قیمت مناسب باغداران دچار زیان مالی شدیدی شدند.

 

 

تغییر الگوی کشت در دستور کار است

رئیس جهاد کشاورزی مشگین‌شهر در این رابطه به خبرنگار فارس در اردبیل گفت: در مدت اخیر 256 هکتار زمین دارای درخت سیب به کلی قطع شدند و این یکی از بهترین کارهایی بود که باغداران انجام دادند چون عمر بیشتر این درختان بالای 30 بودند و به نوعی دیگر توجیه اقتصادی خود را از دست داده بودند.

احمد شهریار عنوان کرد از طرفی دیگر وجود یخبندان در هنگام گلدهی درختان و وجود تگرگ و بلایای طبیعی و عدم محصول دهی درختان در سال‌های گذشته باعث شد کشاورزان انگیزه خود را از دست داده و به کشت محصولات دیگر روی آورند.

وی گفت: از 256 هکتار زمینی که در آن درخت سیب قطع شده است حدود 109 هکتار آن جایگزین شده است و مابقی نیز هنوز تصمیمی برای کشت ندارند.

رئیس جهاد کشاورزی مشگین‌شهر افزود: ما تغییر الگوی کشت را در برنامه‌های خود قرار دادیم که این تغییر الگوی کشت در دو بخش باغبانی و زراعی انجام می‌شود.

 

 

شهریار ادامه داد: در بحث زراعی ما سعی و تلاشمان این هست که تغییر الگوی کشت بیشتر بر روی محصولاتی باشد که در کشت آن نیاز عالی کم باشد.

وی افزود: ما از سال پیش اقدام به کاشت دانه‌های روغنی کردیم که این نوع کشت در منطقه جواب داد و اکنون بسیاری از کشاورزان اقدام به کاشت دانه روغنی کلزا کردند.

رئیس جهاد کشاورزی مشگین‌شهر با اشاره به کاشت زعفران در این شهرستان خاطر نشان کرد: زعفران یکی از گونه‌های زراعی بود که در این شهرستان کاشته شد و اتفاقا جوابگو بود به طوری که در هر هکتار 3 کیلو زعفران برداشت شد و ما می‌توانیم این میزان برداشت را افزایش دهیم.

شهریار تصریح کرد: زعفران مشگین‌شهر یکی از با کیفیت‌ترین زعفران‌هایی است که در منطقه کشت می‌شود و انتظار می رود با افزایش میزان تولید زعفران مشگین‌شهر در بازارهای هدف ورود پیدا کند.

وی با اشاره به کشت گل محمدی  و گیاهان دارویی در این شهرستان یادآور شد: ما به این قبیل از نوع کشت‌ها در شهرستان یارانه می‌دهیم تا کمکی به کشاورزان در این زمینه کنیم به طوری که مهندسان کشاورزی در زمینه کشت محصولات نیز به طور کامل جهت مشاوره‌دهی و راهنمایی باغداران در کنار آنها هستند.

رئیس جهاد کشاورزی مشگین‌شهر گفت: یکی دیگر از برنامه‌های ما در بحث کاشت محصولات، وجود تنوع در ارقام میوه است یعنی میوه‌هایی همچون شلیل، هلو و یا سیب را در زمان‌های مختلف بکاریم به طوری که از اول تا آخر فصل ما میوه داشته باشیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا