ارتقای ٢٨ پله ای رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از خبرنگارعلمی ایرنا، دکتر محمد فرهادی روز دوشنبه در آیین معرفی و تجلیل از برگزیدگان سی امین جشنواره بین المللی خوارزمی إظهار داشت: هم اکنون ٢٣٥ پروژه تحقیقاتی مشترک با دانشگاه های معتبر دنیا در حال انجام است و سهم مقالات مشترک ایران در سال ٢٠١٦ نسبت به سال ٢٠١٥، رشد پنج درصدی را نشان می دهد.
وی ادامه داد: با کمال افتخار اعلام می کنم که رتبه علمی ایران در 2پایگاه استنادی اسکوپوس و ISI ، رتبه ١٦ و در سطح منطقه و جهان اسلام، رتبه اول است.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: ١٤ دانشگاه ایران براساس طبقه بندی جهانی لایدن، در فهرست دانشگاههای برتر و تاثیرگذار دنیا و ٢٠٠ دانشمند ایرانی نیز در زمره یک درصد دانشمندان برتر جهان قرار دارند.
وی ادامه داد: درحالی که رشد علمی دنیا در سال ٢٠١٥ نسبت به سال ٢٠١٤، برابر با ٦ درصد گزارش شده، این میزان برای کشور ما ١٧.٥ درصد اعلام شده که رشد کمی قابل ملاحظه ای محسوب می شود.
فرهادی به حضور هزار شرکت دانش بنیان در ٣٩ پارک علم و فناوری کشور اشاره کرد و گفت: این شرکتها در دو سال ٢٠١٤ و ٢٠١٥ بیش از ١٠٠ میلیون دلار ، صادرات محصولات داشته اند.
وی افزایش تعاملات علمی بین ‌المللی را یکی از ثمرات جشنواره بین المللی خوارزمی برشمرد و گفت: این جشنواره ‌ها سبب ارتقای ارتباط و جایگاه علمی ایران می ‌شود و مهمانانی که به این گونه همایش‌ ها و نشست ‌ها دعوت می ‌شوند از نزدیک با واقعیت ‌ها و پیشرفت ‌های علمی ما آشنا می ‌شوند و به شناخت تازه ‌ای از ایران و شگفتی ‌های توسعه علمی این کشور می ‌رسند.
وزیر علوم از رقابتهای علمی به ویژه جشنواره بین ‌المللی خوارزمی به عنوان نمادهایی که سرعت، قدرت و کلیّت توسعه علمی کشور را به نمایش می ‌گذارند، یاد کرد و افزود: در ۳۰ سال برگزاری مستمر این جشنواره، نزدیک به هزار طرح، نوآوری و پژوهش به عنوان بهترین ‌ها شناسایی و معرفی شده اند.
وی تصریح کرد: این امر به خوبی نشان می ‌دهد که سرمایه علمی و اجتماعی عظیمی از این حرکت حاصل شده است و امیدواریم بتوانیم با سیاستگذاری‌ها و برنامه ‌ریزی‌ های دقیق و منسجم بیش از پیش زنجیره دانش، پژوهش و فناوری را تقویت کنیم.
وی همچنین، نوآوری را سرچشمه رشد اقتصادی و فناوری را پشتوانه عزت و اقتدار کشور دانست و گفت: جای تردید نیست که برای رسیدن به رشد، قدرتمندی و استقلال باید عالمانی آزاده، هوشیار، کنجکاو و تلاشگر داشته باشیم.
وزیرعلوم ضمن تاکید بر لزوم شناسایی سرمایه‌ های فکری در جامعه علمی و دانشگاهی و تدوین راهکارهای دقیق حمایت از مالکیت معنوی و دارایی ‌های فکری، گفت: لزوم توسعه تحقیقات بین رشته ‌ای، ضرورت همگامی با پیشرفت‌ های علمی جهان، شناخت تاثیرات اقلیمی پدیده‌ ها و پیوستگی آنها در اثرگذاری بر سلامت انسان‌ ها و محیط زیست ما را وا می ‌دارد که بزرگ تر بیندیشیم و گسترده‌ تر عمل کنیم.
وی تصریح کرد: به همین دلیل در ایجاد تعادل بین آموزش‌ های نظری و کاربردی تاکید می ‌کنیم، استادان، صاحبنظران و سیاستگذاران و برنامه‌ ریزان امر آموزش و پژوهش که وزارت علوم نیز بخشی از آن را به عهده دارد، به دنبال راهکارهای موثرتری برای تربیت نیروی انسانی کارآمد، خلاق و متعهد است تا علاوه بر انتقال داده‌های ذهنی، دانش‌ آموختگانی تربیت شوند که در بهبود شرایط زیستی اجتماعی فرهنگی و آسایش مردمان خود نقش موثر داشته باشند.
در اختتامیه سی ‌امین جشنواره بین ‌المللی خوارزمی از ۱۳ طرح داخلی و ۶ طرح خارجی به عنوان برگزیدگان نهایی معرفی و تجلیل شدند.
علمی 9031**1055**1440
**خبرنگار: زینب کارگر**انتشاردهنده:زهره محتشمی پور

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا