ذوب آهن با اتخاذ استراتژي هاي تركيبي به سمت شكوفايي حركت مي كند
پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:
ذوب آهن با اتخاذ استراتژي هاي تركيبي به سمت شكوفايي حركت مي كند
صنعت فولاد در جهان و ايران هم اكنون با چالش هاي بسياري مواجه است كه افزايش گرايش به صادرات در كشورهاي توليد كننده فولاد ، كاهش مصرف داخلي فولاد در چين و ميل به صادرات واحدهاي فولاد سازي در كشور مذكور و كاهش قيمت نفت از جمله مهمترين اين چالش ها در سطح جهاني است . در داخل كشور نيز با توجه به ركود صنعت ساخت و ساز و اختصاص بودجه هاي عمراني به طرح هاي بالاي 70 درصد ، در عمل شركت هاي فولادي به ويژه توليد كنندگان مقاطع ساختماني و در صدر آنها ذوب آهن اصفهان را با مشكلات بسياري مواجه ساخته است . ضمن اينكه افزايش چشمگیر و بی سابقه قيمت زغال سنگ در سال گذشته، هزينه مواد اوليه را براي ذوب آهن بسيار افزايش داد . البته ذوب آهن با تكيه بر تجربه نيم قرني خود در برابر اين چالشها موضع انفعالي نداشته و با اتخاذ استراتژي هاي تركيبي از جمله توليد محصولات جديد ( تيرآهن بال پهن ، آرك و …) ، ارتقاء دستيابي به بازارهاي بين المللي و توسعه صادرات ، مديريت مــوثر هزينه ها، برنامه ريزي و اجراي پروژه توليد ريل ، انجام پروژه هاي بهبود و با به بهره برداري رساندن چندين طرح موثر ، توانسته جايگاه خود را در عرضه جهاني و داخلي حفظ نمايد .
تلاشگران ذوب آهن اصفهان در سال جاری که با تدبیر مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال نام گرفته است ، با همت جهادگونه و حاکمیت تفکر بسیجی درجهت تحقق منویات معظم له تلاش مضاعف نموده اند تا ضمن حفظ اشتغال و افزایش تولید در این مجتمع عظیم صنعتی ، بتوانند با تولید محصولات خاص و صادرات آن به بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کشورهای اروپایی ، نام ایران و تولیدات آن را پرآوازه تر نمایند . در این شرایط حساس با تاکید بر مشکلات مالی این شرکت که ناشی از عوامل مختلف فوق الذکر به ویژه در دوران تحریم می باشد نادیده گرفتن افتخارات و دستاوردهای این شرکت بوده و همگام با رسانه های بیگانه موجب تضعیف تولید ملی و اقتصاد مقاومتی فراهم شد .
از جمله عمده ترين فعاليت هاي صورت گرفته در ذوب آهن در سال 95 و سال جاری مي توان به بومي سازي قطعات و تجهيزات و انجام پروژه هاي قراردادي توسط نيروهاي داخلي به جاي استفاده از پيمانكاران خارجي ، طراحي و توليد محصولات جديد از جمله ريل ملي راه آهن ، كلاف هاي صنعتي با مارك فولادهاي سري SAE ، ناوداني هاي بال شيبدار سايز 18 و 20 ، نبشي بال مساوي سايز 6 ، ميلگردهاي آجدار مطابق استاندارد BS 4449 (2005) و همچنين انجام مميزي مقدماتي شركت CARES به منظور كسب گواهينامه CARES و توليد محصولات صادراتي اشاره نمود .
در شرايط فعلي كه حاشيه سود فولادسازان به شدت كاهش يافته ،تلاش براي كاهش هزينه ها براي افزايش قدرت رقابتي ذوب آهن يكي از اولويت هاي اصلي اين شركت است كه در اين راستا اقدامات گسترده اي از جمله مديريت هزينه ها ،كاهش مصرف كك در كوره بلند ، تغيير در مواد مصرفي در كل خطوط و كاهش ضايعات صورت گرفته است .
ذوب آهن اصفهان در ميان مدت و بلند مدت طرح هايي را دنبال مي نمايد كه منجر به تحول اقتصادي اين شركت مي شود . يكي از پروژه هاي اصلي كه اجراي آن هميشه در ذوب آهن دنبال مي شد اما به دلايل مختلف امكان پذير نگرديد ، طرح تزريق پودر زغال به كوره بلند (PCI)است كه خوشبختانه اين طرح آغاز شده و با سرعتي فراتر از برنامه در حال پيشرفت است . اين طرح که هزينه مواد اوليه ذوبآهن را بسياركاهش مي دهد تاکنون 21 درصد پیشرفت داشته و تا آذرماه سال جاری به بهره برداری می رسد .
علاوه بر پروژه هاي ذكر شده ، برنامه ريزي براي كاهش HMR در كنورتورها ، برنامه ريزي براي توليد گندله در ذوب آهن و طي مراحل نهايي خط توليد تيرآهن H ديگر پروژه هاي اين شركت است كه در سال جاري در حال پيگيري مي باشند .
ارتقاي بهره وري منابع انساني از طريق بازنگري ساختار سازماني شرکت نيز آغاز شده و افزايش سودآوري و ارزش سهام نيز در اين شركت مورد توجه ويژه قرار دارد . در اين راستا مديريت اثربخش بازارگرداني سهام به منظور كنترل تغييرات قيمت ، بررسي و انجام سرمايه گذاري در زنجيره ارزش فولاد ، برنامه ريزي جهت كاهش بدهي هاي بهره دار ، استقرار سيستم ارزيابي بانكها و موسسات مالي و تفاهم و تعامل با بانك هاي بزرگ انجام مي شود .
در شرايط كنوني كه باركود بازار داخلي مواجه هستيم ، سياست هاي جديدي در امر فروش دنبال مي شود كه گسترش بازارهاي فروش محصولات و تنوع بخشي شيوه هاي فروش و ارائه بهتر خدمات پس از فروش مشتريان ، افزايش فروش محصولات جانبي ، برنامه ريزي جهت فروش فرآورده هاي جديد و با ارزش افزوده بالا از قبيل تيرآهن هاي بال پهن، انواع كلاف هاي صنعتي، ريل و آرك تونلي ،حفظ و بهبود سهم بازار داخلي شركت و افزايش ميزان فروش صادراتي ، تلاش جهت دستيابي به بازارهاي جديد صادراتي بخشي از اين سياست هاست كه بسياري از آنها اجرايي شده است . حاصل اين سياست ها افزايش صد درصدي ميزان صادارت محصولات اين شركت در سال 95 بود كه صادرات اين شركت را به حدود 700 هزار تن رساند و پس از سالها ، صادرات تيرآهن به كشورهاي اروپايي از سرگرفته شد . در اين راستا برنامه ذوب آهن اصفهان در سال 96 دست يابي به صادرات يك ميليون تني است . ضمن اينكه با توجه به شرايط بازار ، امكان صادرات 500 هزار تن چدن به كشورهاي اروپايي فراهم شده است كه در سال جاري با راه اندازی مجدد کوره شماره یک انجام مي شود .
یکی از اقدامات مهم برای کاهش بدهی های ذوب آهن ، کسب موافقت دولت جهت تهاتر بدهي این شرکت به دولت از محل مطالبات سازمان تأمين اجتماعي به مبلغ 7 هزار و 600 میلیارد ریال می باشد که این امر در مراحل نهایی است و نیاز به مصوبه هیات وزیران دارد . این امر شرایطی فراهم می کند که موجب افزایش تعامل و همکاری بانک ها با ذوب آهن می گردد و گام مهمی در جهت حل و فصل مشکلات مالی این شرکت خواهد بود .
شركت ذوب آهن اصفهان به عنوان اولين توليد كننده فولاد در ايران در راستاي خط مشي زيست محيطي خود و تعهد مديريت عالي شركت مبني بر حفظ و صيانت از محيط زيست از سال 1388 تا كنون با صرف هزينه هاي بسيار هنگفت ( بالغ بر 400 ميليارد تومان) اقدام به تعريف و اجراي پروژه هاي زيست محيطي در قالب طرح هاي بازسازي، بهسازي و نوسازي در بخش هاي هوا، آب ، پساب و پسماند نموده است. يكي از مهمترين پروژه هاي زيست محيطي ذوب آهن كه در سال 95 به ثمر رسيد و گام مهمي در راستاي تبديل شدن اين شركت به صنعت سبز محسوب مي گردد ، پروژه بازسازي و بهسازي سيستم تصفیه غبار كنورتورها مي باشد كه با توان كاركنان ذوبآهن انجام شد . اين شركت با توجه به بحران آب ، جهت كاهش مصرف آب اقدامات گسترده اي انجام داده است به نحوي كه اين شركت طي سالهاي78- 77 به ازاي توليد هر تن فولاد حدود 15 متر مكعب آب از رودخانه برداشت مي نمود اما اين رقم هم اكنون به 6 متر مكعب كاهش يافت كه نشان دهنده كاهش حدود 50 درصدي برداشت آب مي باشد .
فضاي سبز اصفهان با احداث و نگهداری حدود 16 هزار و 500 هكتار فضاي سبز ، خدمات بسيار ارزنده اي به منطقه و كشور ارائه كرده است . در يك مطالعه پژوهشي ارزش مادي ترسیب كربن انجام شده توسط اين مجموعه بيش از 520 ميليون دلار برآورد شده است كه اين رقم از نظر فاكتورهاي زيست محيطي جهاني رقم بسيار بسيار ارزشمندي است و گام موثری در جبران دي اكسيد كربن توليد شده در فرآيندهاي صنعتي ذوب آهن اصفهان به شمار می رود .
اميد است با تكيه بر اقدامات صورت گرفته و برنامه هاي پيش رو و همچنين اهتمام مسئولين مربوطه درخصوص اتخاذ تدابير وسياست هاي توليد محور ، جلوگيري از واردات بي رويه ، نظارت بيشتر بر كيفيت و استاندارد محصولات توليدي و وارداتي ، افزايش تعرفه واردات و …. شاهد شكوفايي مجدد صنعت فولاد كشور باشيم .