هزینه 4.2 میلیارد ریالی برای مرمت و جداره سازی راسته قدیم بازارتبریز

لرک خبر- شهردار منطقه 8 تبریز گفت: به منظور آماده سازی بازار تبریز برای گردشگران در رویداد 2018 حدود 4 میلیارد و 200میلیون ریال برای مرمت و جداره سازی راسته قدیم بازار این کلان شهر هزینه شده است.
هزینه 4.2 میلیارد ریالی برای مرمت و جداره سازی راسته قدیم بازارتبریز
محبوب تیزپاز روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: با صرف این میزان اعتبار 95 درصد جداره راسته قدیم بازار و 70 درصد عملیات کف سازی این بازار اجرا شده است.
وی اظهار کرد: مرحله اول طرح مرمت و جداره سازی راسته قدیم بازار (صادقیه) به میزان 2 هزار و 300 متر مربع از چند ماه پیش آغاز و تکمیل شده و 200 متر مربع نیز به زودی به بهره برداری می رسد.
شهردار منطقه 8 تبریز یادآوری کرد: کف سازی یک هزار و 400 متر مربع از این بازار تمام شده و 350 متر مربع نیز در حال اجراست.
تیزپاز با بیان اینکه قرارداد کف سازی و جداره سازی کل بازار تاریخی تبریز با اعتبار 32 میلیارد ریال منعقد شده است، یادآوری کرد: از این میزان اعتبار 5 میلیارد و 500 میلیون ریال برای کف سازی، مرمت و جداره سازی راسته قدیم بازار تخصیص یافته است.
وی گفت: کف‌سازی، اجرای انشعابات زیرزمینی، مرمت و جداره سازی سقف و دیواره های راسته قدیم بازار با تائید کارشناسان میراث فرهنگی اجرا شده ‌است.
شهردار منطقه 8 تبریز هدف از اجرای این طرح را احیای بازار تاریخی تبریز برای رویداد تبریز 2018، آماده سازی بازار برای پذیرایی از میهمانان و گردشگران و احیای پیشینه تجاری و بازرگانی تبریز اعلام کرد.
تیزپاز، با بیان اینکه هم اکنون گردش مالی بازرگانی و تجاری بازار تاریخی تبریز کمتر از 10 درصد پیشینه آن است، افزود: تلاش می شود پیشینه تجاری و بازرگانی این بازار تاریخی با رسیدگی به کالبد فیزیکی و حذف زواید بصری موجود در آن احیا شود.
وی از دستگاه های خدمات رسان خواست تا نسبت به ساماندهی و دفن تاسیسات موجود در بازار تاریخی تبریز در زیر زمین اقدام کنند تا کف سازی این بازار احیا شود.
تیزپاز با بیان اینکه هم اکنون کف این بازار آسفالت است، ادامه داد: آسفالت کف این بازار موجب شده تا رطوبت به جداره ها و سپس به طاق بازار نفوذ کند.
وی گفت: با توجه به اینکه ملات استفاده شده در دیوارها از جنس ساروج بوده و ملات سقف آهکی و کچی است نفوذ رطوبت به دیوارها تاثیر زیادی نداشته ولی با پیش روی به سقف رطوبت طاق کل بازار را تهدید می کند و برای جلوگیری از آن باید برای کف بازار به جای آسفالت از مصالح نفوذ پذیر برای تبادل رطوبت استفاده شود.
بازار تاریخی تبریز از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بازارهای سرپوشیده جهان بوده و دارای حدود یک کیلومتر مربع وسعت داشته و در مرداد سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
این بازار از بازارچه‌ها، دالان‌ها، تیمچه‌ها، سراها و کاروانسراهای متعددی تشکیل شده و پیش‌تر به جهت قرارگرفتن تبریز بر سر چهارراه جاده ابریشم و گذر روزانه هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از این شهر، از رونق بسیار خوبی برخوردار بود.
راسته قدیم بازار (صادقیه) در بخش شمالی بازار بزرگ تاریخی تبریز واقع شده و از تیمچه ها، دالان ها و مساجد مختلفی تشکیل است.

دکمه بازگشت به بالا