۷۴ درصد از آلودگی شهر تبریز مربوط به تردد خودروهاست
ارک خبر- مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان شرقی گفت:۷۴ درصد آلودگی هوای شهر تبریز مربوط به تردد خودروها بوده که ۲۲ درصد همین وسایط نقلیه فرسوده است.به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، حمید قاسمی امشب در نشست تخصصی مدیران رسانههای گروهی آذربایجان شرقی در خصوص مدیریت آلودگی هوا در سالن پتروشیمی برگزار شد، با اشاره به دلایل آلودگی تبریز اظهار کرد: موقعیت خاص شهری تبریز، توسعه صنایع در نزدیکی شهر، توسعه شهری و جمعیتی، فرسودگی ناوگان حمل و نقل، کمبود فضای سبز و تردد بیش از 900 هزار خودرو از جمله مهمترین دلایل آلودگی تبریز است.
وی توزیع گازوئیل کم گوگرد و بنزین یورو 4 در تبریز را یادآور افزود: از سال 93 این سوخت توزیع شد که بعد از تهران اولین کلانشهر در توزیع بنزین یورو 4 بودیم.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه بسته شدن کریدورهای تردد هوا با بلند مرتبه سازی رخ داده است ابراز داشت: تخریب پوشش گیاهی، پایداری هوا، تغییرات اقلیمی و عدم مدیریت مصرف منابع انرژی بر افزایش آلودگیهای تبریز مؤثر بوده است.
وی با بیان اینکه 74 درصد آلودگی هوای شهر تبریز مربوط به تردد خودروها بوده که 22 درصد همین وسایط نقلیه فرسوده است گفت: 21 درصد آلودگی مربوط به صنایع و 5 درصد هم مربوط به مصارف خانگی است.
قاسمی با اشاره به اینکه در ناوگان حمل و نقل عمومی، 872 دستگاه اتوبوس درون شهری داریم که 267 دستگاه سن بیش از 10 سال دارند افزود: بیش از 11 هزار تاکسی داریم که یک سوم آنها بیش از 10 سال سن دارند.
وی به آمار مصرف سوخت 9 ماهه سال 96 در خودروها اشاره کرد و ابراز داشت: 231 میلیون لیتر بنزین یورو4 و 96 میلیون لیتر گازوئیل یورو 4 توزیع شده است که باید شعاع توزیع سوخت یورو 4 در تبریز افزایش یابد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان شرقی عمدهترین منابع آلودگی “ساکن” صنعتی را صنایع بزرگ غرب تبریز دانست و افزود: این حجم آلودگی به دلیل نوع سوخت مصرفی و فرایند تولیدی آنهاست، ولی مهترین اقدامات صنایع، تغییر سوخت مازوت نیروگاه تبریز به گاز، نصب فیلتر، نصب پایش آنلاین، اصلاح فرآیندهای مستعد آلودگی و گسترش فضای سبز است که این فرایند باید بهبود یابد.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی از مقدار استاندارهای سرانه فضای سبز بسیار عقب است گفت: حداقل باید 20 متر سرانه فضای سبز میداشتیم که اکنون کمتر از 10 متر مربع است.
قاسمی اقدامات اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجان شرقی را مورد اشاره قرار داد و افزود: پایش کیفی سوخت توزیعی، محدودیت توزیع سوخت مازوت در شعاع 30 کیلومتری، منع استقرار صنایع جدید در 30 کیلومتری تبریز و الزام به نصب فیلتر توسط صنایع از جمله پایش های این اداره کل است.
وی با مقایسه کیفیت هوای روزهای 10 ماهه نخست سالهای 95 و 96 تاکید کرد: تعداد روزهای پاک از 88 روز به 97 روز افزایش یافت، روزهای سالم از 164 روز به 167 روز افزایش یافت، روزهای ناسالم از 43 روز به 37 روز کاهش یافته و روزهای بحرانی در هر دو سال 11 روز بوده است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان شرقی پیشنهادات بهبود وضعیت آلودگی را یادآور شد و گفت: برخورد با پدیده زباله سوزی، جایگزینی خودروهای فرسوده و گسترش زیرساختهای دولت الکترونیک از جمله اقداماتی است که میتواند در افزایش روزهای پاک و سالم تبریز مؤثر باشد.