مهمترین مشکل اقتصادی استان کهنه بودن تکنولوژی واحدهای صنعتی است/ تدریس زبان مادری مغایرتی با زبان رسمی کشور ندارد
ارک خبر- استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: مهمترین مشکل اقتصادی آذربایجان شرقی، کهنه بودن تکنولوژی واحدهای صنعتی است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، مجید خدابخش در برنامهی زنده تلویزیونی “فرمول یک” از شبکه یک سیما با بیان این مطلب اظهار کرد: به روز کردن تکنولوژی واحدهای صنعتی و نوسازی صنایع معدنی، حمل و نقل و صنایع تکمیلی کشاورزی با هدف اشتغال زایی، ارائهی تسهیلات ارزان قیمت و استفاده از توان بخش خصوصی باید یکی از اولویتهای مهم توسعهی استان باشد.
وی در ادامه با اشاره به سند تدبیر توسعه استان افزود: ۲۰ پروژه مهم اساسی و پیشران توسعه از این سند انتخاب شده است که اجرای برخی از آنها شروع شده است و امیدواریم در طول این سه سال با اجرای این پروژهها در راستای توسعه استان اقدام کنیم و با استفاده از سرمایهگذارهای غیردولتی به دلیل محدود بودن منابع دولتی، زیر ساختهای مورد نیاز برای توسعه استان را فراهم کنیم.
وی در پاسخ به وجود یک مدرسه ترکی زبان در تبریز گفت: زبان فارسی زبان رسمی کشور در تمامی استانها و پیوند دهنده تمامی اقوام و ملیتهای مختلف است و طبق قانون اساسی و وعدههای رئیس جمهور، تدریس زبان مادری مغایرتی با زبان رسمی کشور ندارد. کتابهایی که داریم همگی به زبان فارسی هستند و معلمان ما از تدریس کتب فارسی به زبان مادری منع نشده اند. این مسئله را به عنوان یک مسئلهی فرهنگی در شورای آموزش و پرورش نیز مطرح کردیم. برخی دانش آموزان ما قادر نیستند آنچه را که به زبان فارسی خواندهاند را به زبان ترکی به دیگران انتقال دهند.
خدابخش ادامه داد: به دنبال سفر آقای رئیس جمهور و وعده ایشان، بنیاد فرهنگ و هنر و ادب آذربایجان شکل گرفت که هیئت امنا دارد و استانداران آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان و زبان شناسان نخبه در این بنیاد عضو هستند. خانه قدیمی شاعر معروف “پروین اعتصامی” در تبریز نیز در اختیار این انجمن قرار گرفت تا مانع از بین رفتن زبان مادری شویم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رویداد فرهنگی “تبریز ۲۰۱۸” گفت: سازمان کنفرانس اسلامی از ۵۷ کشور تشکیل شده است که همه ساله یک شهر از یک کشور اسلامی را کشورها را به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی معرفی می کنند. شهر یزد و تبریز از کشور ما معرفی شده بودند که با توجه به ظرفیتهای فرهنگی میراث معنوی و فرهنگی آذربایجان شرقی، تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ انتخاب شد که اکنون یک ماه از آغاز آن سپری میشود. این رویداد، فرصت بسیار مناسبی است که شهر تبریز، آذربایجان شرقی و حتی شهرهای شمال غرب کشور را با دعوت از گردشگران داخلی و خارجی به دنیا بشناسانیم.
وی با تاکید بر اولین بودن شهر تبریز بیان کرد: اولین چاپخانه، روزنامه و کتاب چاپ شده، اولین ترجمه کتاب، اولین تئاتر، مدرسه به شکل مدارس معمولی و مدرسه کر و لالها، اولین بلدیه و اتاق بازرگانی در تبریز آغاز به کار کرده است. تبریز به عنوان شهر علامهها معرفی شده و دو شهید محراب نیز دارد. مقبرهالشعرای تبریز مدفن ۴۵۰ شاعر بوده و بازار سرپوشیده تبریز با مساحتی نزدیک به یک کیلومتر مربع، بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است. تبریز از ۷۰۰ سال پیش دارای دانشگاه بوده که به هفت زبان زنده دنیا در این دانشگاه تدریس می شده است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به زمینههای اقتصادی این استان در حوزه چرم، کیف، کفش، صنایع دستی تبریز گفت: تبریز به عنوان “شهر جهانی فرش” در جهان مطرح شده است؛ به طوری که در ۹ ماه اول سال نزدیک ۱۰۰ میلیون دلار صادرات فرش داشتهایم. شهری مثل سردرود در تبریز داریم که به عنوان شهر تابلو فرش در دنیا مشهور بوده و نرخ بیکاری در این شهر بسیار پایین است.
وی در ادامه تبریز را شهر بدون گدا خواند و بیان کرد: وجود مجموعهای از خیران در تبریز یکی از ظرفیتها و مزیتهای فرهنگی قابل افتخار این شهر است. خیران تبریزی اقدامات تحسین برانگیزی همچون ساخت بیمارستانهای چند تخت خوابی و همراهسرا را در کارنامهی خود دارند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تبریز به عنوان یکی از قطبهای قدرتمند درمان در کشور مطرح بوده و پذیرای بیماران کشور همسایه جمهوری آذربایجان است و به همین منظور نیز ویزا به طور یک طرفه برای این بیماران از سوی کشور ما حذف شده است.
خدابخش متذکر شد: امیدواریم تبریز را به عنوان شهر برتر در حوزهی کتاب و کتابخوانی در کشور و دنیا مطرح کنیم.