حمایت از کسب و کارهای نوپا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی
ارک خبر- سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی گفت: در راستای اشتغال زایی و توسعه خدمات در حوزه ‘فاوا’ از کسب و کارهای نوپا در این حوزه حمایت می شود.
حمایت از کسب و کارهای نوپا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی
مهدی خرامش روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، با اشاره به برنامه ریزی دولت برای اشتغال زایی در حدود یک میلیون نفری و سهم ۹ درصدی درنظر گرفته شده برای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور، خاطرنشان کرد: کسب و کارهای نوپا می توانند از تسهیلات اشتغال فراگیر استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه آی سی تی با سرمایه گذاری کم امکان اشتغال زایی فراهم است، ادامه داد: فعالان و علاقمندان به فعالیت در این حوزه علاوه بر تسهیلات یاد شده می توانند از وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اجرا و راه اندازی طرح های خود استفاده کنند.
خرامش با اشاره به اینکه تصمیم گیری در خصوص پرداخت این تسهیلات تا سقف ۲ میلیارد ریال با ادارات کل استان هاست، خاطرنشان کرد: سهمیه خاصی برای استان ها در نظر گرفته نشده و به هر تعداد تقاضا باشد امکان پرداخت وجود دارد.
وی با اشاره به نقشی که حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیای دیجیتال ایفا می کند، گفت: استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان در این حوزه با تهیه نرم افزارها (اپلیکیشن ها) و ارائه خدمات در بستر اینترنت همچون حمل و نقل شهری، خدمات آموزشی و ورزشی و پاسخگویی به نیازهای روزمره نقش مهمی در تحقق دولت الکترونیک و افزایش اشتغال در این حوزه دارند.
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی در جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان معافیت ۲ ساله برای اخذ مالیات را ضروری دانست و گفت: در غیر این صورت شرکت های نوپا توان ادامه کار را نخواهند داشت.
خرامش با اشاره به اینکه در زمینه خدمات گردشگری در راستای تبریز ۲۰۱۸چند اپلیکشین طراحی و معرفی شده است، گفت: اپلیکیشن مسافر تبریز حاوی اطلاعات مکانی و توصیفی با همکاری سازمان توسعه گردشگری در حال تهیه است.
وی با اشاره به نقش آموزش های مهارتی در اشتغال، گفت: به منظور افزایش شاخص مهارت در شاخصهای توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تفاهم نامه ای با اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان امضا شده است.
خرامش با اشاره به افتتاح مرکز توانمندسازی کسب و کارهای نوپای فاوا در دانشگاه صنعتی سهند، گفت: شناسایی کسب و کارهای نوپا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ایجاد تعامل با موسسه های زیست بوم و حفظ و تقویت سرمایه های انسانی از اهداف این مرکز است.
** سرمایه گذاری ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریالی در حوزه آی سی تی
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی از سرمایه گذاری ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریالی در حوزه آی سی تی استان همزمان با دهه فجر امسال خبرداد و گفت: برای ۴۱۵ روستای استان رومینگ های وب انجام شد تا امکان استفاده از اینترنت های وب برای مشترکان ایرانسل فراهم شود.
وی از راه اندازی ۸۶ دستگاه خودپرداز ATM پست بانک در روستاهای استان همزمان با دهه فجر امسال خبرداد و گفت: در این دهه شرکت ارتباطات زیر ساخت استان ۱۳۰ میلیارد ریال، مخابرات منطقه آذربایجان شرقی ۷۶ میلیارد ریال، ایرانسل یکهزار و ۷۱۰ میلیارد ریال و رایتل ۳۰ میلیارد ریال طرح در استان بهره برداری کرد.
وی با اشاره به اینکه ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان ۴۲ درصد و تلفن همراه ۱۰۰ درصد است، گفت: همراه اول ۶۴٫۵ درصد، ایرانسل ۳۴٫۵ درصد و رایتل یک درصد مشترکان تلفن همراه را در اختیار دارد.
خرامش با اعلام اینکه ۶۱ شهر در استان آذربایجان شرقی از خدمات اینترنت ۳G همراه اول، ۵۷ شهر از خدمات ایرانسل و ۱۵ شهر از خدمات رایتل بهره مندند، گفت: همراه اول در ۳۰ شهر و ایرانسل در ۵۰ شهر این استان خدمات اینترنت ۴G ارائه می دهد.
خرامش اعلام کرد: ۹۳۰ روستای استان آذربایجان شرقی زیر پوشش خدمات اینترنت پرسرعت است.
بر اساس نتایج سرشماری جمعیت سال ۱۳۹۵، تبریز با جمعیتی افزون بر یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، پرجمعیتترین و چاراویماق با جمعیتی در ۳۱ هزار نفر کمجمعیتترین شهر استان آذربایجان شرقی است.
تعداد آبادیهای استان ۲ هزار و ۷۳۱ آبادی است.
در برنامه اشتغال زایی دولت بیشترین نقش پس از بخش صنعت و معدن به حوزه فناوری اطلاعات داده شده و بخش کشاورزی در رده های بعدی قرار دارد.