رشتهی زبان «ترکی استانبولی» ایجاد میشود/ دانشگاه تبریز مخالف برنامه فرهنگی مجوزدار نیست
ارک خبر- رییس دانشگاه تبریز از ایجاد رشتهی ترکی استانبولی از مهر ماه سال آینده خبر داد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، محمد رضا پورمحمدی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هم اکنون حدود ۵۰ الی ۶۰ دانشجوی زبان ترکی آذربایجانی در دانشگاه تبریز مشغول به تحصیل هستند.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر نقش دانشگاه تبریز در احیای دریاچه ارومیه گفت: دانشگاه پیشنهادات بسیاری را به مراجع ذی ربط ارایه داده است و بهتر بود ستاد احیا در دانشگاه تبریز مستقر میشد.
وی با اشاره به اقدامات فرهنگی در دانشگاه بیان کرد: تامین ۱۰۰ درصدی خوابگاه و اجرای برنامههای مختلف فرهنگی، ایجاد تنوع در منوهای غذایی، فعالیت نشریههای دانشجویی، تشکلها و انجمنهای علمی از جمله اقدامات فرهنگی در دانشگاه تبریز به شمار میآیند. دانشگاه تبریز مخالفتی با فعالیتهای فرهنگی اعم از اجرای تئاتر و موسیقی زنده دارای مجوز ندارد.
رییس دانشگاه تبریز وضعیت فرهنگی دانشگاه را بهتر از دانشگاههای همتراز و مشابه خواند و بیان کرد: مصرف روانگردانها و سایر مشکلات فرهنگی در میان دانشجویان دانشگاه تبریز کمتر از سایرین مشاهده میشود. همچنین تلاشها در راستای اجرای برنامههای فرهنگی مفرح بیشتر و ایجاد امکان تفریح سالم است.
وی در ادامه گفت: دانشگاه تبریز در امتداد دانشگاه بینالمللی ربع رشیدی تشکیل شده است. فارغ التحصیلان این دانشگاه در اکثر عرصهها موفق شدهاند؛ به طوری که سازنده برج میلاد تهران و چهارمین فرد ثروتمند کشور از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند. این دانشگاه ۲۲ شهید را در دوران دفاع مقدس تقدیم اسلام و کشور عزیزمان کرده و به مشهدالشهدای دانشگاههای کشور معروف شده است.
وی افزود: دانشگاه تبریز به لحاظ تاریخ تاسیس دومین دانشگاه کشور به شمار میآید که در سال ۱۳۲۶ تاسیس شده است و هم اکنون ۲۴ هزار دانشجو در ۸۹۰ رشته مقطع در این دانشگاه مشغول به تحصیل بوده که ۴۵ درصد آنها دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند.
پورمحمدی عنوان کرد: ۹۸ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز درجهی استادیاری دارند که تعدادی از آنان جزو چهرههای ماندگار و یک درصد دانشمندان برتر جهان هستند و در سالهای اخیر تلاشهای زیادی در راستای اصلاح نسبت استاد به دانشجو شده است؛ به طوری که در طول سال جاری ۱۳۰ نفر به اعضای هیئت علمی دانشگاه افزوده شده و به ۶۵۰ نفر رسیده است.
وی با بیان این که با وجود تمامی مشکلات، دانشگاه تبریز از نظر تجهیزات و منابع جزو پنج دانشگاه اول کشور است، گفت: وجود موزه،کتابخانهها، ایستگاههای تحقیقاتی مختلف، مرکز ستارهشناسی و آزمایشگاه و ۲۳ دانشکده، دانشگاه تبریز را منحصر کرده است. این دانشگاه ۷۰ الی ۸۰ دانشجوی خارجی داشته و حدود ۱۰۰ دانشجوی دانشگاه تبریز نیز برای فرصت مطالعاتی به خارج از کشور فرستاده شدهاند.
وی با اشاره به اصلاح شاخصهای پژوهشی بیان کرد: شاخص ارائهی مقاله به ازای هر عضو هیئت علمی ۲٫۳ است و تاکید داریم سیاستهای انتخاب پژوهشگر نمونه بر مبنای کیفیت مقالات باشد. همچنین تعداد مقالات پراستناد نیز ۳۴ درصد افزایش یافته است. ۷۰ درصد از قراردادهای پژوهشی نیز مربوط به پژوهش با خارج دانشگاه میشود.
رییس دانشگاه تبریز در ادامه از احداث ۵۰ هزار متر مربع زیربنای جدید خبر داد و گفت: سیاستهای دانشگاه مبنی بر توسعهی فضای سبز و اتمام پروژههای ناتمام است. با توجه به تغییر هرم جمعیتی دانشگاهها و کاهش احتمالی تعداد دانشجویان در آینده، ۴۵ هزار متر مربع زیر بنای دانشگاه تبریز برای توسعهی این دانشگاه کفایت میکند. به منظور بهرهبرداری بهتر از منابع آبی و هفت قنات فعال دانشگاه، پشنهاد ایجاد دریاچهی مصنوعی در ضلع جنوبی کتابخانهی مرکزی دانشگاه به شورای اسلامی شهر داده شده است.
دانشجوی ستارهدار نداریم
«حسین امامعلیپور»، معاون دانشجویی دانشگاه تبریز نیز در ادامهی این نشست با بیان این که هیچ دانشجوی ستارهداری در این دانشگاه نداریم، بیان کرد: پروندههای موجود در کمیتهی انضباطی دانشگاه حاد نبوده و هیچ دانشجویی از این دانشگاه در بازداشت به سر نبرده است.
وی با اشاره به اقدامات این معاونت گفت: افزایش تنوع و کیفیت غذاها، تشدید نظارت بر خوابگاههای دولتی و غیر دولتی، احداث رستورانهای آزاد و بازسازی سلف مرکزی از جمله اقدامات این مجموعه به شمار میآیند.
«محمدرضا حسین زاده»، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز در ادامهی این نشست از افزایش بودجهی حوزهی فرهنگی خبر داد و گفت: در حال حاضر ۷۹ انجمن علمی فعال و ۱۷ کانون فرهنگی، هنری و دانشجویی، چهار تشکل و ۴۲ نشریهی دانشجویی تحت نظارت این مجموعه است.
«اصغر عسگری»، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در ادامه با بیان این که ۱۱ مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده تحت نظارت این مجموعه قرار دارد، اظهار کرد: طبق آمارهای پایگاه استنادی US news، دانشگاه تبریز در سال ۲۰۱۷ سومین بود و در پایگاه استنادی تامسون رویترز نیز نام این دانشگاه جزو یک درصد دانشگاههای تاثیرگذار جهان آمده است.