۶۴۴۳ نفر در شوراهای شهر و روستای آذربایجان شرقی فعال هستند

ارک خبر- معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی گفت: شش هزار و ۴۴۳ نفر در شوراهای شهر و روستای آذربایجان شرقی فعال هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه دیروز یکشنبه همزمان با روز ملی شوراها؛ همایش ملی روز شورا با حضور مرتضی الویری؛ رئیس شوراهای استانی کشور، مجید خدابخش؛ استاندار آذربایجان شرقی، حجت الاسلام و المسلمین مظفری؛ مدیر کل دادگستری استان، غلام حسین مسعودی ریحان؛ رئیس شورای اسلامی استان، کشور اکبر نژاد؛ رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، ایرج شهین باهر؛ شهردار تبریز، محمد صادق پور مهدی؛ معاون عمرانی استانداری استان، اعضای شوراهای استان ها و شهرستان ها و روستاها در سالن جمهوری عمارت استانداری برگزار شد.

در حاشیه این همایش، محمد صادق پور مهدی؛ معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی با تکیه بر روند انتخاباتی شوراها و اعضای آن ها و بیان اینکه ما در این دوره، از ۶۱ شهری که انتخابات شوراها در آن ها برگزار شد، تنها دو شهر داشته ایم که به علت به حد نصاب نرسیدن، شورا در آن ها دایر نشد، ادامه داد: ۳۲۵ نفر عضو شوراهای شهری و ۶ هزار و ۸۴ نفر عضو شوراهای روستایی و شهرستان ها هستند، و در مجموع شش هزار و ۴۴۳ نفر در شوراهای استان داریم، و این یک ظرفیت بسیار قوی برای استان ماست.

لزوم آموزش و برگزاری دوره های آموزشی برای شوراها

پور مهدی با تأکید بر لزوم آموزش و برگزاری دوره های آموزشی برای شوراها، متذکر شد: بهتر است برای آشنایی هر چه بیش تر اعضای شوراها با وظایف خودشان، دوره های آموزشی لازم در این حوزه، برگزار شود و آنان با یک رویکرد جدید، به وظایف خودشان عمل کنند و در چهار چوب قانون با نظارت دقیق، تصمیم سازی و تصمیم گیری شایسته و منطبق با قانون اساسی در خصوص شوراها، امور مردم را با مشارکت آنان به انجام رسانند و امانت دارهای خوبی باشند.

در ادامه این همایش، غلام حسین مسعودی ریحان؛ رئیس شورای اسلامی آذربایجان شرقی ضمن تبریک اعیاد شعبانی، روز شوراها و تشکر از مدعوین حاضر در جمع و حجت الاسلام و المسلمین سید محمد علی آل هاشم، استاندار و رئیس شوراهای استانی کشور، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز اظهار داشت: روز شورا و امر شورا، رویداد بزرگ در جامعه اسلامی ما می باشد، چون در این نهاد، کار مردم به خود مردم واگذار شده است.

وی با اظهار بر اینکه شالوده نهاد شورا در دین مبین اسلام و قرآن نهاده شده است، ادامه داد: در چندین سوره از قرآن، امر شورا مطرح شده است، و یک سوره نیز، به نام شورا در قرآن وجود دارد و خداوند متعال در آیه ۳۸ سوره شورا به صراحت فرموده اند، کسانی که امر خدا را اجابت می کنند، نماز بپا می دارند و در انجام کارشان، در میان خودشان مشورت می کنند و از آنچه روزی شان دادیم به آنان، به فقرا نیز انفاق می کنند.

جلب مشارکت حداکثری مردم در برنامه های توسعه

رئیس شورای اسلامی استان با بیان اینکه در قانون اساسی هم در اصول مختلف به مسئله شورا توجه شده است، متذکر شد: یکی از مهم ترین مؤلفه های حکمرانی خوب که رمز توسعه تمامی جوامع بشری می باشد، جلب مشارکت حداکثری مردم در برنامه های توسعه می باشد. چون این کار می تواند از طریق تصمیم سازی از پایین به بالا اتفاق بیفتد و در قانون اساسی جمهوری اسلامی کشور، تجلی این کار نهاد شوراست که در شبکه و ویژگی خود از روستاها گرفته تا کلان شهرها، این موضوع را در ساختار خود جای داده است.

وی در همین راستا با بیان تکیه بر اصل ۱۰۱ قانون اساسی اظهار داشت: به اعتقاد بنده، شورای استان در استان ها و شورای عالی در سطح کشور می توانند برابر اصل ۱۰۱ قانون اساسی در تصمیم گیری در خصوص برنامه های عمرانی، رفاهی و نظارت بر اجرای آن ها اجرای وظیفه کنند.

مسعودی ریحان با اظهار بر اینکه هر چقدر جایگاه شوراها تقویت شود، به همان اندازه هم سرمایه اجتماعی در کشور می تواند ارتقا پیدا کند، ادامه داد: ابعاد سرمایه اجتماعی که همان انسجام اجتماعی، اعتماد اجتماعی و مشارکت می باشد و در این میان جا دارد متوجه باشیم که همین سرمایه اجتماعی، زیر بنای سرمایه اقتصادی و فرهنگی هر جامعه می باشد و مانع جلوگیری از گسست ارزش جامعه شده، و باعث نوسازی جامعه، یعنی تبدیل بخش سنتی به بخش مدرن در تمام ابعاد می شود.

ضرورت ایجاد ردیف بودجه خاص در بودجه سال ۱۳۹۸ برای شوراهای اسلامی

وی با تأکید بر لزوم آموزش مستمر، آن را از راه های ارتقا و قدرتمند کردن جایگاه شورا دانست و گفت: دانایی، توانایی می آورد و اگر ما شوراها با اشرافیت بر قوانین شورا و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مفاد موارد حقوق بشر و حقوق شهروندی و حتی به قانون برنامه ششم توسعه می توانیم مطالبت گر خوبی باشیم و از حقوق موکلان خودمان، خوب دفاع کنیم.

سپس با بیان اینکه در صورت آشنایی با قوانین تجاری می توانیم در جذب سرمایه گذار خوب عمل کنیم، ادامه داد: حتی در امر گردشگری هم، می توانیم ایفای نقش کنیم و در این خصوص، برابر اصل ۱۰۲ قانون اساسی که شورای عالی می تواند بر اساس آن، به مجلس طرح ارایه نماید، پیشنهاد داریم تا رئیس شورای عالی کشور موارد مطرح شده در این همایش را در قالب یک طرح، به مجلس شورای اسلامی ارایه نماید.

مسعودی ریحان با تکیه بر پیشنهاد های خود، ایجاد ردیف بودجه خاص در بودجه سال ۱۳۹۸ برای شوراهای اسلامی را خواستار شد و گفت: ۳۰ – ۳۵ سال است که شوراها تشکیل شده اند، اما با این حال، بیمه تأمین اجتماعی اعضای شوراها و خدمت در شورا جزو سنوات خدمتی آنان حساب شود.

وی با اظهار بر اینکه برابر اصل یک صدم قانون اساسی، ایجاد مدیریت واحد شهری در ارتقای کارایی، اثر بخشی و بهره وری شوراها، شهرداری ها و جلوگیری از موازی کاری ها تأثیر گذار است، متذکر شد: ما می توانیم مدیریت واحد شهری را ایجاد کنیم و طرحی را به مجلس ارایه دهیم، چون مکانیسم کارکرد شوراهای اسلامی کاملاً با کارکرد (تقنین و نظارت) با مجلس شورای اسلامی سنخیت دارد و ما می خواهیم تا ساختار سازمانی شوراهای اسلامی، تحت لوای مجلس شورای اسلامی باشد.

دکمه بازگشت به بالا