۷۵ درصد تریاک کل جهان در ایران کشف می شود
ارک خبر- مدیرکل دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طبق گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)، ایران به تنهایی بیش از ۷۵ درصد کشفیات تریاک و نزدیک به ۳۰ درصد کشفیات جهانی هروئین و مرفین را به خود اختصاص داده است.
۷۵ درصد تریاک کل جهان در ایران کشف می شود
بند هشتم سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر به موضوع تقویت و ارتقای دیپلماسی منطقهای و بینالمللی مرتبط با مواد مخدر و روانگردان ها اشاه دارد که این سیاست مهم باید از طریق هدفمندسازی مناسبات بین المللی، مشارکت فعال در تصمیمسازیها، تصمیمگیریها و اقدامات مربوط به این حوزه، بهرهبرداری از تجارب و امکانات فنی، پشتیبانی و اقتصادی کشورهای دیگر و سازمانهای بینالمللی برای مبارزه با مواد مخدر و فراهم کردن زمینه اقدام مشترک در جلوگیری از ترانزیت غیرقانونی مواد مخدر با جدیت پیگیری شود.
رحیم ساکی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، اظهار داشت: ایران در حوزه مقابله و کاهش تقاضا، درمان و رویکرد اجتماعی اعتیاد پیشرو اما تنها است و کشورهای غربی تمایل چندانی به همکاری ندارند و رویکرد قانونی سازی و جرم زدایی از مواد مخدر را پیش گرفته اند.
وی با تاکید بر تقویت دیپلماسی منطقه ای و بین المللی مبارزه با مواد مخدر گفت: ۳۵ یادداشت تفاهم همکاری دوجانبه و چندجانبه در این زمینه وجود دارد که در حال اولویت بندی و پیگیری آنها هستیم.
ساکی به اقدامات مقابله ای پلیس ایران در زمینه مواد مخدر اشاره کرد و افزود: کشورهای غربی یک دهم اقدامات پلیس ایران را نیز انجام نداده اند و جمهوری اسلامی ایران در حوزه مبارزه با مواد مخدر یک کشور پیشرو است اما متأسفانه نتوانسته ایم دستاوردهای ارزشمند جهانی پلیس ایران را به خوبی در عرصه بین المللی معرفی کنیم.
وی درباره تعاملات بین المللی با سایر کشورها برای مبارزه با مواد مخدر، اظهار داشت: با کشور ترکیه سطح تعاملات را بسیار گسترش دادیم همچنین درصدد برقراری تعامل بیشتر با جمهوری آذربایجان و ترکمنستان هستیم.
ساکی درباره ارتباط با کشورهای اروپایی گفت: اکنون مذاکرات خود با اتحادیه اروپا را آغاز کرده ایم؛ کشورهای اروپایی سیاست واحدی در زمینه مبارزه با مواد مخدر دارند و ایران سعی داشته تا با برخی از آنها که به ما نزدیک تر هستند مانند ایتالیا و بلغارستان ارتباط بیشتری برقرار کند.
مدیرکل دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تلاش های بلغارستان به عنوان یکی از کشورهای درگیر در این زمینه اظهار داشت: بلغارستان به دلیل قرار گرفتن در مسیر بالکان موضوعات مشترک بسیاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر دارد زیرا مواد مخدر افغانستان از این مسیر تا کشور هلند پیش می رود.
ساکی ادامه داد: ایران با همکاری چین و روسیه قرار است مبارزه با مواد مخدر و حوزه های مختلف آن را به سطح استراتژیک یا راهبردی ارتقا بخشد و مقامات و مسئولان عالی رتبه را در این حوزه وارد کند.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: استانداردها و فعالیت های ایران قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیست و کشور ما در زمینه مبارزه با مواد مخدر از سایر کشورها جلوتر است. آنها مطلب اضافه تری ندارند که در اختیار ما قرار دهند و حتی بسیاری از کشورهای اروپایی در حوزه درمان اعتیاد از ایران الگو می گیرند.
وی خاطرنشان کرد: طبق گزارش های جهانی در زمینه درمان اعتیاد، از هر ۶ نفر یک نفر تحت پوشش درمان اعتیاد قرار دارد اما در جمهوری اسلامی ایران تقریبا بیش از یک سوم معتادان یعنی حدود یک میلیون نفر تحت پوشش درمان هستند.
ساکی به مشارکت مردم و سازمان های مردم نهاد در زمینه مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: مبارزه با مواد مخدر باید اجتماعی شود و رویکرد اجتماعی به این معنا است که تک تک مردم نسبت به انحراف اجتماعی، حساسیت به موقع و با واکنش تخصصی، قانونی و مداوم داشته باشند.