مشاوره پیش از ازدواج برای ۱۱ هزار اصفهانی

پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:

مشاوره پیش از ازدواج برای ۱۱ هزار اصفهانی

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: در حال حاضر ۲۵ مرکز مشاوره تخصصی بهزیستی در استان اصفهان، مشغول به فعالیت هستند و در نیمه نخست امسال، ۱۱ هزار و ۸۶۰ نفر برای انجام مشاوره قبل از ازدواج به مراکز بهزیستی مراجعه کردند.

 مرضیه فرشاد درنشست خبری با اصحاب رسانه بااشاره به شعار  روز جهانی معلولان ، اظهار داشت: شعار جهانی روز معلولان، توانمند سازی افراد دارای معلولیت و حصول اطمینان از فراگیری و برابری است که این شاید ترجمه طولانی از وضعیت معلولان است.

وی افزود: ۱۰ درصد از افراد هر جامعه‌ای، معلول هستند و معلولیت تعاریف متفاوتی دارد که از خدشه به یک بند انگشت تا معلولیت‌های شدید را شامل می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه در گذشته الگوی ثابتی برای تشخیص درصد معلولیت افراد، وجود نداشت، گفت: تشخیص درصد معلولیت‌ها چند سالی است که در ایران مانند دیگر کشورها با روش ICF انجام می‌شود و خدمات ارائه شده به معلولان و تشخیص درصد معلولیت آنها بر اساس اهمیت اعضای دچار معلولیت شده و درصد تاثیر در شغل و زندگی فرد برآورد می‌شود.

وی ادامه داد: ۱۲۰ هزار معلول در بانک اطلاعاتی بهزیستی ثبت شده که این رقم تنها یک پنجم آمار معلولانی است که ساکن استان اصفهان هستند.

فرشاد تصریح کرد: بیشترین آمار معلولیت مربوط به معلولان جسمی حرکتی است که ۲۸ هزار نفر در استان با این نوع معلولیت مواجه هستند و معلولیت ذهنی با ۲۳ هزار نفر در رده دوم قرار دارد.

مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به تلاش ۱۵ ساله بهزیستی در غربالگری چشم کودکان، اظهار داشت: معلولیت نابینایی در استان کاهش پیدا کرده و اکنون در رده دهم استان است.

وی افزود: بهزیستی برای مددجویان گروه هدف خود، خدمات کم هزینه و یا در برخی موارد رایگان ارائه می‌دهد و تلاش بهزیستی باعث افزایش مشاوره ازدواج از ۲ به ۶ ساعت شده است که این امر تنها با هدف حساس‌ سازی زوجین به موضوع مشاوره بوده است.

فرشاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۵ مرکز مشاوره تخصصی بهزیستی در استان اصفهان، مشغول به فعالیت هستند و در نیمه نخست امسال، ۱۱ هزار و ۸۶۰ نفر برای انجام مشاوره قبل از ازدواج به مراکز بهزیستی مراجعه کردند.

مدیرکل بهزیستی استان  اصفهان با بیان اینکه طی ۵ سال گذشته، با رشد و بودجه خوبی مواجه بوده، گفت: ۳۵ مرکز ژنتیک در استان وجود دارد که بیشترین یارانه بهزیستی به این امر اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: مشاوره ژنتیک در خانواده‌های دارای سابقه بیماری یا معلولیت، ضروری است و یک مرکز ژنتیک دولتی زیر نظر بهزیستی وجود دارد که پزشکان متخصص در آنجا مشغول فعالیت هستند.

در ادامه نشست، معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به هزینه‌های چند برابری معلولان نسبت به افراد عادی، اظهار داشت: ۴ دفتر زیر مجموعه دفتر پیشگیری از معلولیت قرار  دارند.

محمد ‌سعید محمدی افزود: از جمله وظایف دفتر پیشگیری، پیشگیری از اختلال شنوایی و بینایی و آزمایش ژنتیک است و در این راستا در نیمه نخست سال جاری ۳۴ هزار و ۱۲۰ نفر غربالگری شنوایی شدند که از این تعداد ۳ هزار و ۳۶۷ نفر مشکوک تشخیص داده شدند و از این بین ۱۴۳ نفر بعد از معاینه دقیق‌تر کودکانی بودند که در صورت عدم مداخله به موقع، دچار اختلال می‌شدند و در نتیجه این تعداد به چرخه حمایتی بهزیستی افزوده می‌شدند.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان با بیان اینکه غربالگری در حوزه بینایی سنجی نیز انجام شده، گفت: ۷۷ هزار و ۵۰۱ نفر نیز معاینه شدند که یک هزار و ۹۰۰ نفر مشکوک تشخیص داده شدند.

وی ادامه داد: در هر دو غربالگری، سه سطح  معاینه، ارجاع به شنوایی سنج یا بینایی سنج و در مرحله آخر ارجاع به متخصص گوش و حلق و بینی یا چشم پزشک وجود دارد و معاینه و ارجاع به پزشک و یا اعمال جراحی برای خانواده‌های بی‌بضاعت رایگان است.

محمدی خاطرنشان کرد: طرح آگاه سازی از پیشگیری از معلولیت‌ها در دوره سالمندی نیز در دستور کار است که ۷ هزار سالمند باید آموزش ببینند.

وی اظهار داشت: در سال جاری ۶۰ هزار و ۱۰۰ نفر با خط ۱۴۸۰ برای مشاوره تماس گرفتند و این امر نشان‌گر فعالیت دفتر مشاوره و خدمات روان‌شناختی برای مداخله به هنگام در مشکلات خانواده‌هاست، این خط، کل استان اصفهان را پوشش می‌دهد و هم استانی‌ها می‌توانند از مشاوره رایگان برخوردار شوند.

دکمه بازگشت به بالا